Baba de Caracol – resultater

Dere husker kanskje at jeg for en stund siden fikk tilsendt Baba de Caracol-produkter fra  LikenShare (innlegg her), og nå har jeg testet dem en stund.

Flasken med Active Gel (den gule) inneholder et snegleserum for problemhud. I følge produsenten skal det fornye huden og forebygger for tidlig aldring. Videre skal det demper arr, rynker og pigmentflekker, og hindre dannelsen av nye. Det skal også reparere UV-skader, cellulittskader og strekkmerker, og forebygger kviser og hudinfeksjoner. Wow, man blir nesten målløs. Er jo nesten bedre enn Lurium 2000. Too good to be true? Ja, selvfølgelig.

BABA DE CARACOL

Men la oss starte med det positive. Flasken til serumet var tiltalende å se på synes jeg. Den var litt La Prairie-inspirert/kopiert, og laget av et lett materiale. Plasikk antar jeg. Uansett, den ser fin ut, selv om den mangler den siste lille touchen for å nå helt opp blant de ordentlig eksklusive produktene innen segmentet. Den er litt simplere på en måte, men det er ubetydelig. Liker godt pumpefunksjonen som dytter bunnen oppover i flasken også, så er man sikret å få med seg alt innholdet når flasken begynner å bli tom.

 Snegleserum

Serumet lukter godt. Det er litt vanskelig å få tak i akkurat hva duften er satt sammen av, men det lukter mildt og behagelig. Kanskje en anelse sitrus, og litt hudpleiesalong/Decleor-aktig. Konsistensen er som en veldig tynn gele og den er fin og lett å smøre utover. Man trenger ikke mye, så flasken er drøy i bruk. Serumet tørker ganske raskt (hvis man ikke har tatt for mye), og man kjenner fort at hunden blir stram og veldig glatt på overflaten. Nesten litt sånn stram som når man nettopp  har vasket ansiktet.

Snegleserum

Selve virkningen er jeg derimot mer skeptisk til. Nå vil jeg ikke si at jeg har problemhud, men jeg skulle selvfølgelig gjerne blitt kvitt både rynker og pigmentflekken fra siste svangerskap. Etter å ha brukt serumet ca en måned ser jeg imidlertid ingen endring. Dessverre. Det kan jo hende det har gått for kort tid? Jeg har en del igjen i flasken, og komme til å fortsette å bruke serumet, så hvis jeg mot formodning skulle se den mirakuløse virkningen produsenten reklamerer med når det har gått enda lengre tid, lover jeg å informere om det. Kan også ta med at jeg følte at dette serumet ikke var nok for huden hva fuktighet angår, og at jeg en del dager følte behov for å supplere med enten en dæsj Biotherm eller Dermalogica, for liksom å mette huden ordentlig. Det føltes som om serumet la seg litt som en hinne på overflaten, men at den ikke virket i dybden.

Det andre produktet, Baba de Caracol Regenerating Cream har jeg dessverre lite positivt å si om. Det er en ansiktskrem med 10% snegleserum for daglig bruk – både som dag- og nattkrem. Snegleserumet skal være med på å fornye huden, tilføre den næring og holde den myk og smidig. Den skal brukes til vedlikehold etter bruk av Active Gel.

 Sneglekrem

Prøvde i starten å supplere med denne kremen når serumet ikke føltes tilstrekkelig, men den funket ikke for meg. Ikke når jeg brukte bare den heller. Det står at man skal massere til alt er trukket inn huden, men det var ikke lett. Synes nemlig ikke den trakk ordentlig inn i det hele tatt. Og jeg har prøvd den både når jeg har hatt normal hud og de dagene det har vært kaldt og knusktørt i luften så huden har tørstet etter fukt. Og jeg har forsøkt å variere mengden. Kremen blir liggende utenpå huden, nesten så man kan rulle den av igjen i små biter som ser ut som visk fra et viskelær. Synes også huden noen ganger reagerte litt på den, jeg ble litt rød og småhoven og den virker litt sterk. Den inneholder alkohol. Konsistensen er som jeg skrev i forrige innlegg heller ikke helt optimal. Den er for simpel, og den «dufter» ikke godt! Den lukter litt salt, harskt og beskt, og jeg kan virkelig ikke tro at den er parfymert! Men det står faktisk at den er det utenpå boksen. Kanskje jeg har fått et gammelt eksemplar eller en krukke med produksjonsfeil? Måtte instinktivt rynke på nesen når jeg hadde den på, noe som selvfølgelig har ført til at jeg ikke har brukt den så veldig mye.  Boksen er også for lett til å virke eksklusiv, den gir mer inntrykk av å være en krem solgt i en dagligvarebutikk enn en man har betalt 400 kroner for.

Niks, disse produktene imponerte ikke meg. Det er bare å beklage, men jeg kommer ikke til å kjøpe dem selv noen gang i fremtiden. Har lyst til å si overpriset humbug. 🙂 Ser på nett at veldig mange bloggere er fra seg av begeistring, og at de ikke kan skjønne hvordan de klarte seg uten disse kremene  før etc. Sorry, der er ikke jeg.
Er det noen av dere som har forsøkt en eller begge disse? Hva synes dere i så fall? Kom veldig gjerne med erfaringer!

Gjenkjøp: Nei

Consuming

5 thoughts on “Baba de Caracol – resultater”

  1. Liker den ærlige tonen i innlegget. Snegleslim er ikke noe for meg, frister ikke selv om det skulle vært aldri så godt for huden.

  2. Er ganske enig i din opplevelse av disse 2… Active Gel lukter godt og er definitivt favoritten av de 2.. Syns lukta minner litt om Aloe Vera.. Jeg likte lukten på kremen først, men måtte faktisk bytte på å bruke andre kremer i perioder fordi lukta av den var så intens og var nesten som den faktisk forandret seg underveis til å bli «surt» på en måte men likevel ikke.. Blir nok ikke å kjøpe disse produktene senere… Men om jeg skulle valgt en av de å måtte kjøpe på nytt hadde det vært Active Gel.. 😛

  3. Denne typen innlegg er jo perfekt for jåle-meg! Godt å se at du er ærlig, og ikke minst at jeg slipper å hive meg rundt for å få tak i noe så uappetittelig som sneglelim.. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.