SaritaS Tikka Masala

Jeg er egentlig ingen stor fan av indisk mat. Det er helt greit, men jeg velger alltid de mest plaine alternativene de få gangene jeg er på indisk restaurant (og det skjer som regel sammen med jobb eller andre tilsvarende sammenhenger). Men Tikka Masala på glass kan vel nesten ikke kalles indisk mat, eller kan det det? Spiser de det i India? Tviler.
Dette glasset med SaritaS Tikka Masala med ingefær og koriander måtte uansett prøves.

tikka masala Saritas

Et artig glass med saus dette her, med en egen liten krydderbeholder i toppen av lokket. Bruksanvisningen på etiketten var veldig tydelig så det skal mye til å gjøre feil.

tikka lokk med krydder

Først steker man altså kyllingbiter i 2 minutter før krydderblandingen tilsettes. Så skal det stekes i 2 minutter til. Det luktet veldig godt da jeg strødde på krydderet. Innbydende og eksotisk for en kald nordmann en nitrist dag i november. Krydderet fordelte seg fint og jevnt og det ble ingen sjenerende klumper.

tikka ferdig kylling

Så sto sausen for tur. Den luktet også godt, men krydderlukta satt allerede i nesa så jeg merket ikke riktig så mye til den som til krydderlukta. Sausen var ganske tjukk så jeg måtte slå noen gode dask i bunnen av glasset for å få ut alt. En del ble sittende igjen allikevel, så da måtte jeg fylle litt vann i glasset, skru på lokket og riste, og så tømme alt i ut panna igjen. Det har jeg lært av mamma. Og her var det veldig lurt også, for jeg tror faktisk det hadde blitt litt tørt om det hadde putret i 10 minutter slik det står på glasset uten litt ekstra tilsatt vann.

tikka

Det ble heller skralt med grønnsaker denne gangen, stekte bare litt sopp ved siden av. Ellers ble det ris og litt salatrester som var i kjøleskapet. På glasset står det at den kan serveres med nanbrød og mango chutney, men det leste jeg ikke før etter at vi hadde spist opp. Det får vi prøve neste gang. Det er absolutt ikke noe jeg har i huset til vanlig

tikka skåler

Dette var veldig godt til å være på glass. Mye bedre enn Uncle Ben’s som er det eneste jeg har å sammenligne med. Denne smakte mye ferskere på en måte, og er litt fyldigere i munnen. Den var ikke sterk i det hele tatt, men hadde allikevel mye god smak. Om det ble bedre av at krydderet var for seg selv, eller om det bare var at sausen var bedre totalt sett vet jeg ikke. Antagelig var det var kombinasjonen, altså totalen. Uansett blir det nok denne vi kjøper neste gang vi skal ha et glass stående på lur.

tikka mat

tikka til middag
Ser at de finnes i flere smaker også. Noen som har smakt noen av de andre variantene?

Gjenkjøp: Ja – regner med det

Consuming

14 thoughts on “SaritaS Tikka Masala”

  1. «Kortreist» indisk altså? Ser bra ut. Så den på Rema, så skal teste denne.

    Mango chutney synes jeg er et must til. Et tips: Jeg bruker et tynt lag av mango chutney når jeg lager mine «berømte» lakseburgere: Selve burgeren lages av grovhakket laks med salt og pepper. Etter rask steking (ikke helt gjennomstekt helst) monteres den i hamburgerbrød smurt med litt sennep, sammen med salat, rå rødløk, creme fraiche/rømme/kesam, en skive ost og så mango chutney på toppe. Chutney gir sødme og litt kryddersmak som passer perfekt til lakseburgeren. God, for barn (også de som ikke «liker» fisk) og voksne.

  2. Jeg har laget denne og blandet inn et halvt beger rømme. Da synes jeg sausen ble mye bedre og fyldigere. MEN…. jeg har prøvd den gule sausen (husker ikke hva den heter) og den er myyye bedre enn tikka masala sausen. Bland inn et halvt beger rømme i den også. Til og med ungene mine likte denne bedre.
    Sausene er en fin løsning i en hektisk hverdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.