Julenøtter fra Den lille nøttefabrikken

Nøtter hører med når det er jul. Jeg ser lett for meg store, runde 70-tallsfat i glasert keramikk, stappfulle av nøtter og med nøtteknekkeren lettere henslengt på kanten. Lurer på om dagens barn vet hva en nøtteknekker brukes til? Eller om de kan spille filipine?

Har sett at noen butikker har fått inn sånne små nett med nøtter i julestativene sine nå, men jeg har ikke kjøpt. Nå kjøper vi da like gjerne nøttemixer der nøttene ikke har skall? Enkelt, lettvndt, -nøtter klare for spising med en gang.  Og for litt siden prøvde jeg denne posen med assorterte Julenøtter tilsendt fra Den Lille Nøttefabrikken. Tusen takk! 🙂
Julenøtter

Posen inneholder paranøtter, hasselnøtter, valnøtter og mandler. Fin blanding! Praktisk med zip-lock funksjonen øverst også, og posen var fullere enn antatt. Nice!

Julenøtter fra den lille nøttefabrikken

Innholdet i denne posen smakte som forventet og veldig… ordinært. «Vanlige» nøtter på en måte. Perfekt dersom man liker den kjære, julete nøttesmaken. 🙂 De er ikke saltet, og det var egentlig litt uvant, siden jeg har spist masse nøttemixer det siste året med både salt og andre deilige krydder. Ble sittende litt ubevisst å maule mandlene først. Godt!
Det ble nok litt for traust og lite spennende for meg dette her, uten at det var noe galt med innholdet av den grunn. Tror bare mine nøttepreferanser heller mer mot andre type mixer, som f.eks Royal Mix’en, også fra Den Lille Nøttefabrikken.

Julenøtter

Dras mot nei til gjenkjøp her, men hvis man er ute etter en pose med tradisjonelle julenøtter er dette slett ikke noe dumt valg. 😉 Noen andre enn meg som har smakt?

Og er det flere enn meg som husker nøttefatene fra barndommens høytider? Bruker dere fortsatt nøtter med skall til jul folkens?

Gjenkjøp: Nei

Consuming

7 thoughts on “Julenøtter fra Den lille nøttefabrikken”

 1. Husker godt nøttefatet fra barndommens jul ja! Min favoritt den gang var hasselnøtter. Synes det er en bonus at disse ikke er saltet. Hørte på radio her om dagen at en neve nøtter om dagen var übersunt 🙂

 2. Husker godt hassel og valnøttene….også paranøttene….og nøtteknekkeren.. men nå….nå blir det ikke mye nøtter. Ikke før naboen ble nøtte-levrandør, og vi får smake masse utrolig gode nøtter. For de gode nøttene er utrolig dyre gitt:) Enda så sunt og godt det er:)

 3. Vi hadde også nøttefat og nøtteknekker i barndommens jul, men slik er det ikke hos oss! 😉 Men kanskje det skal «innføres» igjen!?

  Kjøpte en stor pose fra Nøttefabrikken i går, «Nøtti Frutti». Jeg skal lage flortentiner i løpet av helga.Gleder meg til å prøve å lage det! 🙂

  GOD HELG!

 4. Ingen jul uten nøtter og nøtteknekker, skal ikke tulle med lange tradisjoner 😉
  De andre ferdigposene passer bedre de andre 11 mnd i året 🙂

  God helg og snart advent ^^

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.