Julemat fra Gilde

Synes faktisk Gilde med alle sine juleprodukter er meget godt representert i butikkenes kjøledisker rundt omkring nå. Ser at logoen er ganske dominerende om dagen. Moro det – lenge siden de har gjort noe særlig ut av seg. Så ingenting til dem i september? Eller er det bare jeg som ikke fikk det med meg?
Dere så forresten kanskje dette bildet på Instagram her om dagen?  (@consumings)
Julepostei med portvin- & fikengele. Pussig kombinasjon – fristet ikke så veldig.
-Men de skal ha for kreativiteten!

Gilde julepostei

Denne kjøttrike julepølsen fristet imidlertid veldig forrige gang vi var på butikken, og det var faktisk ikke jeg som valgte den ut. Jeg bare godkjente kjøpet. 🙂 Og i dag ble det middagen her i huset.

Julepølse Gilde 1 3

 

Julepølse Gilde 1 4

Som forventet var den velkjent og klassisk i smaken. Absolutt ei kvalitetspølse. Jeg er ikke så erfaren hva nyanser innen julepølsesmak og konsistens angår at jeg kan uttale meg om denne var mer kjøttrik enn tidligere års julepølser, men kanskje den var litt grovere? Det står på posen at den skal inneholde 20% mer kjøtt. Mer enn hva da? Andre julepølser? Hadde jeg hatt både denne og den vanlige varianten ved siden av hverandre hadde jeg kanskje sett og kjent forskjell?
Jeg fikk i hvertfall ikke noen ekle fettassosiasjoner eller slintrer i munnen. Og det er uansett bra. Tvert i mot var den glatt og fin i konsistensen, men ikke så glatt at tennene smeltet gjennom bare fett. Vi likte den alle sammen. Bra med smak, men den er langt fra sterk. Tror vel ikke jeg trenger beskrive smaken noe videre.

Julepølse Gilde 12

Jeg moser alltid inn en del blomkål i potetstappen når vi har det til middag. Koker det opp sammen med potetbitene og synes det setter en fin, mild touch på stappen.

Julepølse Gilde 1

Ellers så oppdaget jeg denne påleggsnyheten forrige uke. Juleskinke med Sennep & Honning.
Usikker  på om jeg skal smake, noen som kan anbefale den?

Gilde juleskinke med sennep og honning

Så også på hjemmesiden deres at de har en egen juleroastbeef! Spørs om jeg må prøve den bare jeg finner den altså. Det er litt luksus, men innimellom kan man vel unne seg ei pakke? Og heller knipe inn på noe annet? Det handler alltid om prioriteringer, sant?

Flere som har begynt å smake seg gjennom julematen til Gilde? 😛

Gjenkjøp av kjøttrik julepølse: Ja

Consuming

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.