Risboller fra Nidar

Nå har vi vel alle sett julemarsipanen til Nidar i butikk i ukesvis allerede. Ikke noe nytt med det lengre. Jeg har ikke kjøpt ei eneste pakke, akkurat den har jag fint klart å styre unna. Jeg liker den, bevares, men jeg har faktisk en julegris fra i fjor liggende i kjøleskapet mitt enda. Tro det eller ei. Den gikk ut på dato i august… (Jeg spiser faktisk mye mindre snop enn det til tider kan virke som her på bloggen. Her ser dere bildebevis…)

gammel marsipan fra i fjor

Vel, dette innlegget skulle ikke handle om gammel marsipan, men om en nyhet fra Nidar jeg ikke klarte å styre unna. Nemlig deres siste tilskudd til Hjemmelagetserien: Risboller. Mmmm, fristende. Fra før har vi jo sett Nidars Hjemmelaget Julemarsipan og Nidars Hjemmelaget Fudgekarameller,

Hjemmelaget Risboller Nidar

Hjemmelaget Risboller Nidar åpen pose

Disse risbollene smaker som litt tørre små riskaker. Slike runde som man kan kjøpe i løsvekt smågodthylla vet dere. Eller som en tørrere variant av risbrødene fra Minde sjokolade (som jeg liker veldig godt!). Og ja de er gode, for det smaker egentlig bare puffa ris med Nidars sjokolade rundt, men det ble litt for tørt for meg altså. For mye ris og for lite sjokolade. Kjøper mye heller nevnte risbrød. Kanskje dere har et tips der Minde? Hva med å selge risbrødene i en egen, rød limited julepose med litt granbar på til høytiden? I tillegg til den lilla dere har i dag? Hadde garantert blitt suksess! 😉

Hjemmelaget Risboller Nidar 2

Vel, tilbake til Nidars risboller. Synes ideen var veldig god, men hva med å oppdatere produktet til noe litt saftigere til neste års jul? Likte posen godt, den ga et koselig, litt gammelmodig inntrykk, så emballasjen er det ikke noe å utsette på fra min side.

risboller i skål til jul
Her blir det dessverre ikke gjenkjøp, selv om sjokoladen til Nidar som alltid er veldig god. Jeg vil heller smelte mitt eget delfiafett og min egen sjokolade og lage mine egne risboller i små muffinsformer til jul. 😛

Har dere smakt disse? Og hva er i så fall dommen?

Gjenkjøp: Nei

Consuming

8 thoughts on “Risboller fra Nidar”

 1. Lag de selv.
  Kjøp en stor pose med puffet ris, og sjokoladen du selv ønsker.
  smelt ønsket mengde sjokolade, hell på med ønsket mengde ris, bland forsiktig med skje eller gaffel, ta opp og plasser på bakepapir til sjokoladen har stivnet.
  Da får du den gode smaken og ønsket mengde, pluss at det er kjempe gøy for barna å lage.

  1. Takk for tips. Som du kanskje ser av innlegget pleier vi å lage egne risboller hvert år ja. Synes de blir bedre om man smelter i delfiafett også. Og så er det bedre å la dem stivne/kjøle i små muffinsformer, blir mindre kliss når de skal spises. 🙂

 2. Jeg syns de var kjempegode! De er geniale for oss som vil ha puffet ris med sjokolade og ikke sjokolade med puffet ris 🙂 De risbrødene til Minde er jo gode de, men jeg syns det blir for mye sjokolade. Risen i risbollene til Nidar virker luftigere og kanskje en anelse større enn dem man får i Minde sine risbrød. Har blitt mangen gjenkjøp av disse risbollene her i huset, de er knallgode!…syns vi 🙂

 3. Liker veldig godt at det er mindre sjokolade enn de det er i risbrødene som selges. Likte virkelig disse risbollene litt for godt.. de går fort unna

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.