Reese’s Peanut Butter Cups

På tide med et innlegg om Reese’s, -så vidt jeg vet et veldig populært produkt over there. 🙂
-Og nå er det altså å få tak i her på nisseberget også.

Reese's

Jeg var så heldig å motta prøver på disse for litt siden, men hadde faktisk allerede kjøpt inn ei pakke før jeg mottok vareprøven. Sto nemlig i betalingskø på Ultra, og rett bak meg sto noen tenåringsjenter med hver sin lille bunke (jeg overdriver ikke!) med slike pakker. Ukens lørdagsgodt kanskje? Og de gledet seg åpenbart «sykt» til å spise disse godbitene, og dermed måtte jeg jo teste jeg også. Kjedelig å miste sin plass i køen på Ultra en lørdag formiddag, men hva ofrer man ikke for en sjokolade man aldri har smakt?

Reese's i hylla

Denne godt synlige, orange pakken inneholder altså to litt snodige muffinsaktige former, relativt flate sådan, med noen små sjokoladeoverraskelser oppi.

Reese's åpnet

Jeg klødde meg litt i hodet. Fomlet litt og ble en smule usikker på hvordan jeg skulle servere denne herligheten til meg selv. Det var jo ikke akkurat ei kake, men litt komisk å spise som en sjokolade også. Skje var utelukket. Alt for tantete. Skulle jeg ta av hele formen med en gang, eller bite meg gradvis fremover? Er sikker på at tenåringsjentene på Ultra ikke kløna på samme måte som meg….

Reese's med bit

Dette er altså peanøttsmør med et bra sjokoladetrekk rundt. Og det smaker virkelig peanøttsmør. Man kjenner det litt salte innslaget innimellom, og sjokoladen rundt er søt og noe tørr. Konsistensen er ganske kompakt og på midten syntes jeg peanøttsmøret var litt kornete.
Ble ikke overbevist her altså. Hadde forestilt meg at det skulle smake mer karamell, spør meg ikke hvorfor, men fikk egentlig følelsen av at jeg spiste en slags smeltet Snickers. Skulle ønske sjokoladen var glattere også. Hele biten ble for voldsom og mektig for min norske gane. Antagelig passer engelsk godteri bedre enn amerikansk til min smak. 😮 Er ingen genuin fan av peanøttsmør i utgangspunktet heller, mye av forklaringen på uteblitt begeistring ligger nok der.

Uansett veldig moro å ha smakt, fikk i hvert fall stilnet nysgjerrigheten frembrakt av tenåringsjentenes sjokoladebunker på Ultra.

Hva med dere da? Vedder på at mange amerikafarere har dette som sitt favorittprodukt? 😀

Gjenkjøp: Nei

Consuming

12 thoughts on “Reese’s Peanut Butter Cups”

  1. Selges mange steder nå, Ultra, Meny, Spar, joker, MIX, Deli De Luca, Shell/7-Eleven, 7-Eleven, Narvesen, og så har jeg sett den på kino 🙂

 1. Jeg har faktisk skrevet en annmeldelse av denne selv for noen dager siden og jeg likte den veldig veldig godt! Jeg likte aldri peanøttsmør og sånt før jeg ble rundt 23 så det er en relativt ny kjærlighet, men en sterk kjærlighet like fullt!

 2. Kjøpte i dag, koster ca 23 kroner på Narvesen – for en pakke på 42,5 gram. Dersom pakken var på «vanlige» 100 gram ville prisen blitt 50 kroner.

  Alt for dyrt for et helt middelmådig produkt. Tipper på at det er ute fra «normale» kiosker og butikker før jul. Det overlever nok dog i kinokiosker og på Deli De Luca der folk ikke sjekker pris noe særlig….

  1. På Ultra kostet de 17.90, og selv om det ikke var noen innertier hos meg, tror jeg faktisk de varer lengre enn det… Blir spennende å se! 🙂

 3. Desse har allereie vore i butikk i årevis, så det er i så måte ingen nyheit. Smakte dei første gong då eg var til USA i 2007, og igjen då eg fant dei igjen i Noreg. Som du skriv, så synst eg òg at peanøttsmøret var noko kornete og heile greia litt for kompakt, så det blir nok ikkje det første som blir kjøpt her i hus om ein skal kosa seg litt.

 4. Jeg var helt fra meg av lengsel da jeg for noen år siden oppdaget at kombinasjonen peanøttsmør og sjokolade fantes, men ble ikke akkurat slått i bakken av begeistring da jeg endelig fikk smakt.

  Det løste seg imidlertid da jeg fant ei oppskrift på hjemmelagde «peanøttsmørkopper» en advent for noen år tilbake, og nå er det fast julegodteri for meg. Litt knotete å lage, dessverre, men, for å si det på ungdomsmåten: SYKT godt!

  (Jeg elsker peanøttsmør da, men synes Reeses er for lite motstand i, så jeg bruker chunky peanøttsmør, litt havsalt og grovknuste Ritzkjeks. SYKT godt, altså.)

 5. Etter utveksling i USA har jeg smakt utallige amerikanske sjokolader. Reese’s er absolutt ikke på favorittlista, peanøtter og sjokolade er en dårlig kombo for meg.

  En storfavoritt av amerikanske godterier er derimot det noe spesielle AirHeads med psykedeliske farger og syntetiske smak, og Hersheys Kisses, de små dråpene med sjokolade. Får nesten vann i munn av å tenke på dem.. Nomnomnom.

  Liker bloggen din, titter stadig innom 🙂 Keep up the good work 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.