Sidelengs potetgull

Har ikke smakt på noe nytt i dag, derfor blir det en litt annen type post. Har nemlig undret meg over noe i lang tid. Har dere sett dette? Altså måten noen Rimi-butikker stiller opp potetgullposene sine på? Sidelengs. Veldig merkelig.

Potetgull på Rimi

Kan liksom ikke se hva som er så bra med denne formen for eksponering? Hva oppnår man? Får man frigjort plass i hyllene? Får man stappet inn flere poser pr hyllemeter slik at man slipper å fylle på så ofte? Eller der det en fiks ide en eller annen leder har presentert, og så har ingen turt å protestere selv om det opplagt er litt…. teit. Litt sånn som Keisernes nye klær? Det ser da virkelig ikke bra ut?

Chips på Rimi

 

sidelengs potetgull

Er det ikke nettopp produktnavn, bilde, logo etc. folk kjenner igjen og som får dem til å velge akkurat den bestemte posen?

Jeg bare stusser litt altså. Har sett det i flere enn en Rimibutikk, og synes ikke ideen er spesielt god. Men for all del, jeg er veldig åpen for begrunnelse og gode argumenter for hvorfor dette er en fin måte å presenter varene sine på. 🙂

Noen andre som har sett dette? Er det bare jeg som ikke kjøper sidelengs potetgull?

Consuming

9 thoughts on “Sidelengs potetgull”

  1. Hm, kanskje det er en del av deres «sunne» image de prøver å opprettholde? De gjorde en stor sak av å ikke ha sukkervarer i kassen, så kanskje dette er et forsøk på at folk ikke skal bli fristet til å handle potetgull heller? Litt far out, men 😉

  2. Ville gjettet på en 15 årig ekstrahjelp som har gjort feil.. Men hvis du har sett det i flere så kan jo ikke det stemme..

  3. På min butikk gjør vi det sånn en gang i blant når det er stappfullt i hylla, får plass til flere da. For vi legger ikke enkeltposer på toppen, bare hele kartonger. Men dette synes til og med jeg var i overkant ja 🙂

  4. Jobber selv på Rimi, og slik gjorde vi før for og få plass. For mange forskjellige sorter, som skal inn på for liten plass osv. Nå gjør vi det slik at vi setter de sidelengs på BAKSIDEN av esken vi fronter med.. er jo ikke pent..

  5. Vi gjør det slik i butikken jeg jobber i, nå ser hylla vår litt annerledes ut, kun de tre øverste hyllene vi gjør det i. potetgullet i de nederste hyllene er eksponert med fronten frem. Grunnen til at vi setter de sidelengs er for å sette de mer stabilt (de har lett for å dette ut dersom du setter løse foran esken med fronten frem) og for at man kan fylle det slik at det «tyter» ut av hylla. Vi stabler også poser opp på siden av eskene. Når hylla vår er helt full ser den helt rå ut. Og vi selger potetgull som bare det 🙂 ser mye bedre ut enn det stusselige greiene du har bilde av her 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.