Pølsevarianter fra Gilde

regnvær Hørte masse rykter om at 4. mai var den store grilldagen, så her var grillplanene for lørdagen klare. Bare så synd at det hølja ned ute… Konsekvensen ble at vi måtte ty til steikepanne i steden. Fikk uansett et smakelig og hyggelig måltid, og fikk også testet noen nye pølsevarianter fra Gilde.
Er de forresten nye? Jeg hadde uansett ikke smakt dem før.

ostegrill

Groovy Chistorra er i følge produsenten ei smakfull pølse med inspirasjon fra Baskerland og Spania. Ei pølse der de har hentet inspirasjon fra den spanske Chistorra-pølsen. Dette er en søt og litt hot versjon som er krydret med paprika, pepper, hvitløk og allehånde.
Er absolutt enig i at den var smaksrik, og tenkte umiddelbart at den var kjøttfull. Jeg er ikke spesielt glad i pølser i utgangspunktet, så hvis jeg først skal spise det, og klare å kose meg med måltidet i tillegg, må det være en ordentlig spenstig variant, med definert smak. Denne var mer enn sterk nok, og krydderkombinasjonen var god. Den ble for sterk for de små, og en av dem sa tydelig etter noen biter «jeg tror jeg må ha litt brus…». Det meste ble liggende igjen i en etterhvert opprevet og sørgelig lomperest på tallerkenen. Bra vi hadde alternativer på lur.

pølser fra Gilde

Groovy Spicy Cheese er i følge produsenten ei hot og saftig pølse med høy kjøttandel og smak av pepperoni og ost.
Jada, innmaten var både spicy og krass, og pølsa var god, men jeg klarte ikke å isolere selve pepperonismaken. Synes også osten ble for anonym. Den var tynn og rennende da pølsa ble varm, og smakte lite. Akkurat når det gjelder pølser med ost er det for oss her i huset ingen som kan måle seg med Priors ostegrill.

pølse

Opølse på gaffelppsummert var dette gode pølser med mye snert og smak, bra konsistens og høy metningsfaktor. Er dog ikke helt sikker på gjenkjøp siden de var litt for sterke for helt unge ganer. Og som voksen preferer man gjerne en ordenlig kjøttvariant når man griller og ikke pølser.

Ser heldigvis at værmeldingen for søndagen er mye bedre enn lørdagen, og siden vi er bedt bort på nok en grillmiddag, kan det jo hende det blir noe annet spennede å smake på også. 🙂

Gjenkjøp: Usikker

Consuming

5 thoughts on “Pølsevarianter fra Gilde”

  1. Blir ikke så imponert over disse pølsene, enten de er fra Gilde eller Nordfjord. Synes det er litt harde på konsistensen og ofte litt for salte, er det for lite fett, for mye bindemiddel? Helller ikke pølsene fra Jacobs eller Annies (Mathallen) synes jeg er like gode som de man kan få i f.eks. Tyskland og Tsjekkia.

  2. Jøss!

    Står her og steker «Groovy Spice Cheese» som sen middag, Googlet tilfeldigvis produktet.

    Jeg handler sjelden på impuls, men i dag skjedde tydeligvis dét.

    Denne bloggposten kom opp blant de fem øverste i Google – så du har slett ingen dårlig rangering der i gården.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.