Mat fra Vita hjertego’

I dag har jeg testet det nye alternativet til matfløte, nemlig Mat fra Vita hjertego’. Fikk den i posen jeg mottok fra Mills.

Vita mat

Dette er altså en snerten grønn kartong, med 250 ml hvit flytende væske, laget med kjernemelk, skummet melk og sunne planteoljer. I følge hjemmesiden deres kan produktet brukes i både kalde og varme retter, akkurat som vanlig matfløte. Den tåler koking, men kan ikke vispes til krem.
Høres jo veldig positivt ut. Dessuten likte jeg kartongen. Frisk farge og grei kork. Navnet synes jeg de kunne jobbet mer med… 😮
Jeg prøvde den i dag til tirsdagsfisken, og lagde vår vanlige saus med blomkål og vårløk til laksen.

Vita mat i steikepanne

Det første som slo meg var at konsistensen var tynnere enn vanlig matfløte. Ganske naturlig, siden den skal inneholde veldig mye mindre fett enn konkurrerende produkter i samme kategori. Det luktet egentlig ingenting av den.

Vita mat med laks blomkål og vårløk

Det fine var at den holdt konsistensen også etter oppkok og det ble ikke noen klumper, levringer eller snerkdannelser. Akkurat til dagens formål kunne den godt ha blitt litt tykkere, synes sausen vår ble i tynneste laget. Synes også den smaker mindre enn den vanlige matfløten jeg pleier å benytte. Fylden er naturlig nok ikke tilstede i samme grad. Tror derfor ikke jeg kommer til å kjøpe den igjen til akkurat laksesausen. Allikevel kommer jeg til å kjøpe den igjen og prøve den i andre retter. Som dere vet er jag langt fra noen helsefreak, allikevel synes jeg det er veldig positivt med slike produkter som et sunt alternativ til den daglige matlagingen. Så har man i hvertfall et valg. Og i følge produsenten er dette produktet hjertesunt fordi «en stor andel av det mettede fettet er byttet ut med det gunstige umettede fettet, som bidrar til å opprettholde normale kolesterolverdier.» Ikke dumt det, eller hur? 🙂

Er det noen av dere som har forsøkt denne enda?

Gjenkjøp: Ja, antagelig

Consuming

Følg meg gjerne på BlogLovin’

bloglovin

…Og på Instagram @consumings

9 thoughts on “Mat fra Vita hjertego’”

  1. Har heller ikke testet denne….men synes du sausen ble for tynn så ka du jo tilsette litt meljevning eller annet tykningsmiddel 🙂

    Tirsdagsfisken så veldig god ut 🙂 🙂

  2. Er det noe et vanlig norsk kosthold ikke trenger mer av, så er det oljer med høyt innhold av omega 6. Det får vi allerede altfor mye av. Takke meg til fløte.

    1. Ha-ha, stemmer det, vi hadde en koselig liten middagsgjest den dagen. Bra du godkjennner maten jeg servere ja. Neste gang får dere andre komme og spise med oss også. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.