God Jul krydret chips fra Sørlandschips

Jepp, enda at juleprodukt så alt, alt for tidlig. For denne lyste mot meg rett ved inngangen på Rema i går. Faktisk like ved siden av alle grønnsakene.  Så da jeg hadde plukket det jeg skulle av det sunne, måtte jeg jo utligne litt i handlekurven, og tok med en pose. Det var jo tross alt lørdag. 😛

Vi testet den i går kveld. (I skrivende stund spurte faktisk akkurat nå min kjære mann hva jeg blogget om, og når jeg svarte Sørlandschipsen fra i går, sa han at …den kan få ganske greit med slakt… Dere skjønner muligens hvor dette bærer? )

Da jeg åpnet posen luktet det pommes friteskrydder. Dere vet sånn i rød boks fra Hoff som de har på ordentlige gatekjøkken. Ikke så overraskende, siden det står krydret chips på posen. Den første lille biten jeg smakte på var grei. Hmm, lovende. Men jeg endret ganske raskt mening. Det var akkurat som om noe ikke stemte. Kryddersmaken er litt udefinerbar og merkelig. Det smaker i hvertfall litt søt løk, og så var jeg fristet til å gjette på noe karri-aktig. Chipsen er faktisk også overraskende gul, spesielt i dagslys. -Kunne det være karri da?

Bakpå posen har de listet opp ingrediensene og det står blant annet løk, sukker, salt, sennepsfrø, allehånde, kanel, chili, kumminfrø og gurkemeie (ahaa, der kommer altså gulfargen fra!). Ikke noe karri gitt, men det var da et sammensurium uten like av smaker? Hæ? Kanel på potetgull??

Ingen av oss likte denne i det hele tatt, og da vi lot vår matglade 2-åring smake et flak i dag lagde hun en grimase og ville ikke ha mer. Og hun er ikke kresen!
Jeg har allerede skjønt at noen av dere der ute likte denne godt, og da skal dere med glede få alle posene for dere selv, he-he. 🙂

Gjenkjøp? Nei

18 thoughts on “God Jul krydret chips fra Sørlandschips”

 1. Helt enig! Her har 9 personer hver for seg konkludert med at dette her var ikke noe godt i det hele tatt. Men der er vel ikke så rart når det er kanel på potetgullet?

  1. 9 personer ja. Da har vi virkelig fått bekrefta at dette ikke er noe tess. Blir helt feil med kanel på chips ja. 🙁

 2. Fantastisk blogg – elsker konseptet 🙂 Elsker også å prøve ut nye ting selv. Har du sett årets julebrunost? Gleder meg til å høre hva du synes hvis du prøver den 🙂 Kjøpte min på ICA supermarked hvis du skulle undre. Stå på videre 🙂

 3. Nei – i år er den uten rosiner. Og det var en forandring til det bedre spør du meg, selv om jeg synes rosiner er veldig godt. Den er firkantet i år også forresten:-)

 4. Karri er ei krydderblanding som kan bestå av blant anna gurkemeie, sennep, spisskummen og kanel, så dette kan vel like godt kallast karri-smak…
  🙂

 5. Smak og behag, hos oss likte vi det veldig godt, kjøpte det til fredag på Joker Kalvsjø, kjøpte det igjen til lørdag, et ekte julechips! 🙂

 6. Ble så nysgjerrig etter å ha lest bloggen din at jeg har lett etter det i butikken. Fant det endelig i lokal butikken min og kjøpte den i helgen. Blæh! Var litt rart i begynnelsen, måtte smake mye for å se hva det var og om det var godt eller ikke.. Konklusjonen ble vel at det ikke var godt. Serverte det i middagsselskap på lørdag og det ble vraket av gjestene før det raskt ble byttet ut på bordet.. Etter å ha bodd i England i flere år er jeg vant til potetgull med rar smak (og mange av de som jeg liker), men dette ble bare vondt!

  1. Je dette smaker verre enn salt & vinegar til og med! Eller prawn coctail. Utrolig hvor mye rar chips de har der borte. Eller crisps som de sier. Jeg skal forresten til London i januar 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.