Snitter

På tide med en post litt på siden av de vanlige innleggene. Er vel OK med litt variasjon?
Jeg synes nemlig snitter er veldig godt – mmmmm. ♥ Betyr det at jeg begynner å bli skikkelig gammal?

Når jeg tenker etter har jeg faktisk likt det godt så lenge jeg kan huske, kanskje jeg alltid har vært litt middelaldrende? 😛 Eller i hvertfall hatt gammaldags smak. Det er jo ikke så ofte man får servert disse lekre, skråskjærte skivene, som bugner av pålegg, så når anledningen byr seg koser jeg meg max og spiser meg god og mett.

Eneste minus er at nesten alle snittesmørere har lært på snitteskolen at de skal klæsje på en desiliter majones eller remulade pr halve skive. Det er vel strengt tatt ikke nødvendig? Og da tenker jeg ikke først og fremst kalorimessig, men smaksmessig! Det drukner jo smaken på resten av pålegget. Jeg skraper alltid bort det meste av denne flytende guffa og nyter resten med andakt.

Og så er det viktig at brødet ikke er for gammelt og tørt. Det skal ikke få lov til å ødelegge hele den totale snitteopplevelsen.

Mmmm, de med roastbeef er min personlige favoritt 😛

Er det bare jeg som lar meg friste av disse lekkerbisknene?

16 thoughts on “Snitter”

    1. Ja det passer perfekt til dåp – så godt og lettvindt! Vi hadde det også i dåpen til minstejenta. Håper foten er bedre!

  1. Nei, jeg også blir fristet 😉 nam 🙂 Jeg tror muligens at jeg er en av de eldste leserene til Kari Lillesmurf , men det blir jo spennende å se da 😉

  2. Så bra noen slår et slag for snitter i denne tapas-tiden vi har vært inne i en stund nå!
    Ellers ser det bra ut at det er valgt loff som underlag for rekesnittene. Synes grovt/grovere brød under rekene tar litt av smaken.

    1. Siden jeg egentlig er en enkel sjel fra distrikts-Norge, setter jeg mer pris på den tradisjonelle festmaten vår ja. 🙂
      Hmm, har aldri reflektert over at reker er best på lyst brød, men skal prøve å tenke etter neste gang.

  3. Snitter i seg selv er vel ikke sååå gammeldags, men med det «blondepapiret» under så får jeg litt sånn flash back ja 🙂

    Enig med deg i at majones kan de droppe, og jeg foretrekker heller et tykk lag med godt smør…
    Roastbiff, egg, karbonade, røkt skinke og spekeskinke er mine favoritter 🙂
    Underlaget kan gjerne være en saftig og god smørloff.

    Hmm. Kanskje jeg skal servere det ved neste anledning ..?

    1. Haa-ha, tenkte ikke over de blondearkene en gang, men når du sier det er det ganske tantete ja. 😛
      Ja så lettvindt a gitt. Bare å bestilleved neste anledning. Liker de med brie godt også jeg da.

Legg igjen en kommentar til Anita Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.