Parmigiano Reggiano fra Jacobs Utvalgte

Han der Jacob som stadig vekk velger ut varer og jeg, begynner å bli gode venner. Synes rett som det er han har funnet fram noe godt. For litt siden prøvde jeg denne osten, en parmesanvariant som heter Parmigiano Reggiano 

Siden jeg glemte å ta bilde av osten hjemme før jeg åpnet den, måtte jeg ta bilde av en tilsvarende på butikken neste gang jeg handlet 🙂

De gangene jeg har behov for en slik type ost, pleier jeg ofte å kjøpe den som er i en sånn firkantet, litt lang stang. Vet dere hvilken jeg mener? Synes den er veldig god, men er alltid åpen for nye forslag.

Jeg er definitivt ingen osteekspert, men opplevde denne som litt mildere i smaken enn den firkantede. Lys og fin i fargen, og litt mykere i konsistensen. Antagelig fordi den var ferskere. Ikke var den så dyr som den firkantede heller, mener jeg å huske.

Til mitt bruk akkurat denne gangen, trengte jeg å raspe den ganske fint, og det ble heller ikke spesielt klinete. Good!  Den brakk imidlertid ganske lett, men igjen gir jeg skylden på at den virket veldig fersk, og dermed var litt bløt.

Likte den jeg, og sammen med ruccula oppå hjemmelagte pizza med kylling og bacon var den tilnærmet perfekt. (Takk for god oppskrift Ida!)

Her blir det gjenkjøp!

12 thoughts on “Parmigiano Reggiano fra Jacobs Utvalgte”

 1. Det navnet der skal i hvert fall være den ekte italienske, sier en kokkemann jeg følger på youtube. Alt som bare heter «parmesan» er nødvendigvis ikke italiensk, eller riktig, eller godt… Jeg har ikke prøvd parmesan gitt så jeg kan ikke si så mye…

  Jacobs er bare teit 😛 han er dyr og frister meg konstant. Og så reine produkter da!!! Må få prøvd sauer og kraft om jeg har noe på gang… er ikke tilsatt ting jeg ikke vil ha i dem… (men skal sies knorr bokser med kraftklump (:P) også er ganske så rein, og den fungerte da fint i elggryte i helga 😉 )

 2. Jeg er veldig glad i parmesanost, kanskje først og fremst pga den noe stramme, fyldige smaken. Har ingenting i mot å prøve denne utgaven, men hvis den er for mild blir den nok ikke mitt førstevalg. For øvrig fikk jeg vann i munnen av pizzaanbefalingen din… 😉 Nammi!

  1. Takk for det! 🙂 Så hyggelig å høre!
   Litt stille her om dagen – er hektisk å være småbarnsmor. Men det kommer mer i slutten av uka! 🙂

  1. Fordi consuming.com og consuming.net var tatt, og jeg ikke orket registrere meg for å få org nr. slik at jeg fikk .no-domene. Hvorfor lurer du på det da? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.