Frokostyoghurter med müsli

I dag tidlig foretok jeg en aldri så liten sammenligning av yoghurter. Jeg har sett reklameplakatene for den nye frokostyoghurten Skyr fra Q-Meieriene dingle på bussen min i mange uker nå, så til slutt tok nysgjerrigheten overhånd. Jeg kjøpte inn et beger med Q Skyr Müsli Jordbær. Var veldig spent på om den kunne ta plassen til Go’morgen Yoghurt fra Tine i kostholdet mitt, en variant jeg spiser ganske ofte. Og som forresten har fått fresha opp designet sitt litt nå nylig.

Jeg husker faktisk da Go’morgen Yoghurt fra Tine kom i butikkene for første gang.
Da var boksen ganske lik den som Skyr har nå; rund med müslien i lokket på toppen.

(Den lille hånda som dukker opp på en del bilder her, er min glade 2-åring som er veeeeldig glad i yoghurt.  – Og hun syntes åpenbart det var tull og tøys å ta så mange bilder av frokosten) ♥

Likte boksen fra Skyr, delikat og innbydende. Müslien inneholder Rice Krispies, en annen av mine favoritter – lovende! Men selve yoghurten var ikke spesielt god. Den var jo tykk at den sto av seg selv! Uæææh. Den er helt uten fett, men smakte litt for surt og rømmeaktig for meg. Det ble ikke så mye bedre etter at jeg hadde blandet inn müslien, den var nemlig litt for puslete og skulle definitivt  hatt noen større biter. Hadde blitt mer spennende da. Ble litt skuffa over denne altså, var jo så optimistisk i forkant. (Og jeg er i utgangspunktet tilhenger av produktene til Q-Meieriene)

Jeg synes altså Tine sin Go’morgen er mye bedre. Litt tynnere yoghurt, bedre jordbærsmak og mer tyggemotstand i müslien. Pinglemüsli er ikke noe for meg gitt. Dessuten var Tine sin billigere. Den kosta 11 kr, mens Q-Meieriene sin kosta hele 16.50. Og jeg kjøpte begge på samme sted (samtidig).

Konkluderer med at det ikke blir Skyr til flere frokoster her i huset, selv om boksen var lekker. 😉
Hva med dere?  Hvilken er favoritten?

12 thoughts on “Frokostyoghurter med müsli”

 1. Har du ikke smakt vanlig Skyr da? For det ER jo ikke vanlig yoghurt, egentlig :p Selv er jeg forresten veldig glad i skyr, spesielt den røde og den rosa uten musli, mens jeg kun har smakt skogsbærvarianten MED musli, og den var veldig god 🙂 (Også må jeg jo innrømme at jeg glatt hadde valgt Skyr over Go’ Morgen uavhengig av smak rett og slett pga sammensetning og næringsinnhold..)

 2. Det er meningen at skyr skal være tykk. Det er faktisk ikke yoghurt, men teknisk sett veldig myk ost (merkelig nok) – derfor den er litt «rar» og uvant for våre ganer 🙂

 3. Ah, jeg elsker skyr! Foretrekker dem fremfor Gomorgen, som er altfor søtt for min gane 😉 jeg liker den fromasjaktige konsistensen, og det litt syrlige. Skyr müsli kan jeg være enig i at blir vanskelig å «blande inn» müslien, men synes likevel den er fantastisk god 🙂

 4. Skyr er jo en sunn variant og det er, desverre slik, at det sunne ofte ikke er sååå godt som det med masse sukker i. Ja, for visste du at det er 9 (!) sukkerbiter i en Go’Morgen Yoghurt?

  Helle

 5. He-he, så gøy med litt ulike meninger her. 🙂
  Jada, vet at Skyr er mye sunnere og et litt annet produkt. Men det markedsføres som en «fettfri og proteinrik konkurrent til andre frokostyoghurter», og dermed blir det ganske naturlig for meg å sammenligne den med Go’morgen som jeg liker veldig godt. Er jo der evt. bruken ville blitt. (Men huff ja, det er litt mye sukker Go’morgen…)

 6. Jeg er veldig glad i Skyr, men har kun smakt de uten musli. Men syns Skyr-begerne er dyre. Litt synd at de skal prise sunne produkter såpass dyrt…

  Artig å lese produktanmeldelsene dine!

  Takk for den koselige kommentaren! Så hyggelig å høre!

  Ha en fin dag!:)

 7. Jeg så på en reklame for Skyr på t-banen i dag at de har fått terningkast 6 i en test i VG.
  Jeg kan forøvrig også styre meg for Skyr…

 8. Jeg er ikke enig i at skyr er dyrere enn Go Morgen-yoghurtene. Man får MYE mer næring pr kr når man kjøper skyr. Det blir som å sammenligne å kjøpe en pose med marshmellows og en pose med havregryn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.