Calzone med pepperoni fra BIT

De som leste innlegget mitt om Calzoner fra Dr. Oetker forrige uke, merket seg kanskje setningen mot slutten der jeg annonserte et kommende innlegg om min absolutte favorittcalzone. And here it is!

Den aller beste Calzonen jeg får,  er den med Pepperoni fra BIT. Udiskutabelt!

Her ligger calzonen min i disken og venter på meg

Har faktisk ikke klart å finne noe hjemmeside til BIT, så hvis noen vet nettadressen deres, send gjerne link til meg i en kommentar. I alle fall er det flere BIT-utsalg i Oslo-området, og de selger bla. kaffe, brød, croissanter, baguetter, fantastiske salater og nydelige calzoner. Og min favoritt er altså den med pepperoni.

Travelt på jobb, så det ble lunsj ved pulten i dag

Liker den så godt fordi den har en helt perfekt sammensetning av deig/bunn/skorpe (hva kalles det egentlig Kjersti?) og fyll. Det er masse deilig ost (de er overhodet ikke gjerrige på den!!)- mistenker at det er mozarella, men den er ikke for feit eller glinsende, og den skiller ikke ut flytende væske. Bare smeltet og god. Pepperonien er passe sterk og inneholder ikke så mange fettflekker som f.eks den Peppes bruker. Og så er det litt løk og litt tomatsaus. Men absolutt ikke så mye at det overskygger osten og pepperonien.


Fyllet føles litt glatt og perfekt i munnen, og smaken er såpass tydelig at man kjenner den godt bak i munnhulen etter at biten er svelget. Inneheloder sausen mon tro et ørlite hint av chilli? Deigen er fersk, luftig og flott hevet, og aldri seig. De pleier å være flinke til å ha fyll godt ut i kantene. Det er også litt krydderblanding oppå som gir det hele en ekstra liten piff. Calzonen er også helt riktig stekt, ingen tendens til å være rå inni, og aldri svidd. Den jeg spiste i dag kjøpte jeg i Storgata i Oslo sentrum, så all ære til de som jobber og lager maten der.  Den er rimelig mektig, så man trenger ikke mat på lang tid etterpå. 

Bildene er tatt med iPhone, men derer får i hvertfall et visst inntrykk 🙂

 Selvfølgelig er ikke dette noe ernæringsmessig vinner, så det er ikke så ofte jeg kjøper en sånn, men i dag har jeg altså unnet meg bitte litt fredagsluksus.

Noen flere som er fan av maten til BIT? Og er det BIT andre steder enn i Oslo og Bærum?

8 thoughts on “Calzone med pepperoni fra BIT”

 1. Oh, den så god ut. Si i fra neste gang du skal ha sånn i lunsjen for da vil jeg være med:) Elsker calzone. Pleier å kjøpe en her oppe i Groruddalen fra Pizzabua. Den er god, men din hørtes bedre ut. Men så er du jo så god til å beskrive og da så jeg bllir jo fristet nesten hver gang du legger ut noe nytt, hehehe:)

  1. He-he, ikke noe problem. Er jo egentlig veldig godt alt de har der borte. Nesten litt skummelt å jobbe så nært 🙂

 2. Åh, den der så rimelig herlig ut! Tror vi må kalle det deig, blir jo feil med bunn…på en måte:0)
  Hørtes ut som en perfekt calzone, med masse ost og fyll ut i kantene. Dete kan vi like:0)
  Finner vel ikke Bit i bergen… Ikke som jeg vet iallefall.
  Men skulle ønske det nå….;0)

  1. Så bra, da kaller vi det deig. Takk for hjelpen. Dumt dere ikke har BIT hos dere, men da vet du hvor du skal gå innom neste gang du er på Oslotur! 🙂

 3. Bit finns på Galleriet i Bergen!!! 🙂 1 etg.
  Åpnet i mars 2009. Der er dessverre ingen calzoner (det gick av okänd anledning inte hem hos Bergenserne)..?!
  Men du finner fantastiske nysteke baguetter. – välj alt av pålegg og mengde själv! 🙂
  Nyt en herlig sjokolade frapp’e og en nystekt kanelbolle efter baguetten din så våpet jeg di blor fornøyd!!!
  Bit sin hjemmesiden kommer opp inom kort tid. Vi blir totalt 8 avdelinger i mars -12. 🙂

  1. Hvordan er det mulig å ikke like de fantastiske calzonene da? Er jo noe av det beste jeg vet! Gleder meg til ny nettside er på plass! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.