OsteCompagniets Salatost med Soltørket Tomat

Frivillig, ubetalt reklame

I går testet jeg en ny salatost. Jeg er veldig glad i salat om sommeren, og da selvfølgelig med ostebiter i, og innimellom er det fint å kunne variere litt bort fra mozzarellakulene og bitene med Apetina classic. -Selv om begge de også er nydelige i salatbollen.
Tine
sitt selskap OsteComapgniet har lansert to beger med Salatost til oss denne sommeren. En med smak av Urter & Hvitløk og en med Soltørket Tomat. Begge virket ganske fristende i ostedisken på Coop Mega, men etter litt vurdering fram og tilbake endte jeg opp med å kjøpe sistnevnte.
Osten er som dere ser oppdelt i terninger, og disse ligger sammen med små biter av soltørket tomat i en lake av rapsolje. I følge hjemmesiden til Tine er osten produsert i Selbu i Trøndelag og kan bidra til å heve smaken på paier, ris, couscous, supper og pizza i tillegg til salater. Hørtes lovende ut. Jeg krysset fingrene for små terninger med smaksmagi og gledet meg til salaten min.

Konsistensen var veldig lik disse fetalignende ostene som finnes i så mange varianter. Fast og fin uten å være hard, og det var renskårede biter som holdt fasongen godt. De smuldret altså ikke i stykker bare man kom borti med gaffelen. Puh. Jeg liker ikke når oljen/laken blir grumsete av små ostepartikler, så det satte jeg pris på. Smaken var ikke kraftig, men jeg vil si ganske tydelig. Helt klart ikke den mildeste salatosten jeg har smakt, noe som egentlig bare er bra. Den var ganske salt, en anelse skarp i smaken når jeg spiste terningene alene, men samtidig kjentes den litt dempet i munnen og ga lite ettersmak. I alle fall blandet inn sammen med kyllingen og grønnsakene mine. Hm, det virket nesten selvmotsigende, men dere skjønner kanskje hva jeg mener om dere smaker. Jeg vet ikke om selve osten skulle smake soltørket tomat, eller om bare de medfølgende tomatbitene skulle bidra til det inntrykket, men jeg synets uansett tomatsmaken var litt anonym. De faktiske tomatbitene hadde ikke spesielt dominerende tomatsmak de heller, men mulig det skyldtes at de fleste bitene var ganske små og dermed druknet litt i resten av salatingrediensene. Jeg syntes uansett osten var okay, og mye av boksen gikk med til måltidet.
Selv om jeg hadde satt pris på enda tydeligere smak, syntes jeg oppsummert dette var en helt all right salatost. En fin sommernyhet. Terningene bidro uten tvil til å gi måltidet mer snert og spiss, og man har jo muligheten til å styre intensiteten selv ved å øke eller begrense antall biter ost.
Tror nok jeg vil teste varianten med Urter & Hvitløk også etter hvert, så gjenstår det å se om den seiler opp som favoritt, eller om det helst blir gjenkjøp av denne med tomat.

Gjenkjøp: Kanskje  

2 thoughts on “OsteCompagniets Salatost med Soltørket Tomat”

    1. Nei, har ikke sett dem i så mange butikker jeg heller.
      Og takk for det, – hyggelig å høre. Gøy at flere synes det er moro med nyheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.