Lett & Sprø Salt fra Maarud

Frivillig, ubetalt reklame

Den siste uken har det kommet litt nyheter i butikkene igjen, men jeg har enda ikke sett noe ny snacks. Merkelig. Kanskje det kommer litt senere? Eller, det er litt feil. Jeg har sett at Coop har fått inn igjen en kjedespesifikk potetgullvariant de også hadde i fjor, og en og annen kjent rifla chips med sommerdesign på posen har også dukket opp hos noen av kjedene. Men ingen nye spennende smaker eller shapes. Tenkte derfor jeg ville skrive litt om en nyhet fra Maarud som kom i vinter; Lett & Sprø Salt.
Maarud lanserte faktisk to varianter av Lett & Sprø i februar. I tillegg til den salte kom Sourcream & Cracked Pepper. Siden jeg uten problem kan styre min begeistring for potetgull med sourcreampulver, har vi smakt på den med salt.

Lett & Sprø er kjelekokt potetgull, som i følge posen har 30% mindre fett. Det høres jo veldig bra ut. Alltid når jeg leser slike påstander begynner jeg imidlertid å lure litt. 30% mindre fett enn hva? Enn vanlig chips? Enn annen kjelekokt chips? Enn resten av Maaruds chips? Enn posen med ostepop jeg egentlig hadde lyst på? Skjønner at man ønsker å henvende seg til de som vil ha potetgull -og samtidig passe litt på kaloriene, og ei lang utgreiing om fettinnholdet i gjeldene produkt i forhold til andre produkt oppramset på forsiden av posen hadde sett litt voldsomt ut. Jeg skjønner det. Allikevel virker slike påstander litt sånn tilfeldig slengt ut i lufta på meg. Og når jeg ser næringsinnhold pr 100 gram og sammenligner med litt annen snacks jeg liker å spise, får jeg det heller ikke til å stemme helt. Men samme det, jeg var uansett mest interessert i smaken.

Synes forresten den hvite posen hadde et rent og delikat uttrykk, ryddig og enkelt.

Som alltid når jeg tester noe kjente jeg litt på duften fra produktet før jeg smakte. Kunne egentlig ikke kjenne så mye ut fra posen, men det luktet noe mer enn bare salt. Ja ja, da ble det spennende å smake.

Og dere, dette potetgullet var faktisk kjempegodt! En positivt overraskelse. Jeg hadde nok forestilt meg at redusert fettinnhold ville påvirke smaken, men her var det bra med smak. Faktisk kjente jeg noe mer en bare salt også. Et slags veldig fint pulver dekket flakene på en god måte og traff tungen fra hele flaten. Det var som en mild løksmak lekte litt i bakgrunnen av saltet, men heldigvis uten dette søtlige preget som noen chipstyper med løksmak har. Bra. Konsistensen var overraskende sprø og knasende, altså ganske autentisk til kettle chips å være. Jeg kunne heldigvis ikke se den samme fettglansen fra flakene som en del andre slike chipstyper har og det gjør ikke akkurat noe.
Det eneste som ikke var tipp topp var at noen av flakene var kuttet slik at de hadde ganske store deler potetskall. Det gjorde dem litt udelikate, og det ble litt bøssete i bunnen av skålen når vi åt oss nedover. Ikke noe stort problem altså.
Selv om jeg synes posen til Lett & Sprø var veldig delikat og innbydende, ropte den ikke akkurat på meg fra butikkhyllene. Den er pen, men litt anonym. Tenker dermed at den trenger litt hjelp så folk blir obs på den. Noen må løfte den litt frem, f.eks ved hjelp av god eksponering i butikk. Ellers er det lett å gå forbi. Det har allerede blitt ett gjenkjøp herfra, og bare jeg ser posen, og husker på den i tiden som kommer, blir det helt sikkert flere også.

Gjenkjøp: Ja

8 thoughts on “Lett & Sprø Salt fra Maarud”

 1. Disse ble raskt min favoritt! Jeg kjøpte disse tilfeldigvis fordi Coop extra hadde 2 for 30 tilbud på disse for en tid siden. Jeg foretrekker disse fremfor Sørlandschips med salt til og med.

 2. Det er nok 30 % mindre feitt enn Maarud Potetgull Classic Salt det er snakk om. Den har 33 % feitt (altså 33 gram feitt per 100 gram vare). Når Lett & Sprø Salt har 30 % mindre, er det freistande å tru at han kanskje skulle ha berre 3 % feitt? Men det er sjølvsagt snakk om ein reduksjon på 30 % av feittprosenten, ikkje av heile vara, med andre ord 30 % av 33 %. Det vert ein reduksjon på cirka 10 prosentpoeng, frå 33 % til 23 %.

  Eller sagt på ein annan måte: Classic-varianten har 33 gram feitt per 100 gram vare mens Lett & Sprø-varianten har 23 gram feitt per 100 gram vare. Ein reduksjon på 10 gram / 33 gram = 30 %. Det er likevel ganske mykje feitt, og ein heil pose gjev om lag 800 kilokaloriar (om lag ein tredel av dagsbehovet for energi til ein vaksen mann).

  1. Oi, takk for veldig grundig forklaring. 🙂
   Ja, fortsatt ganske mye fett, men smaken var god.

 3. Ser greit ut det potetgullet , men hvorfor vil de ha potetgullet tynnere og sprøere hele tiden? Maarud og Kims har blitt så tynt og sprøtt at det snart ikke er noe igjen av det. Foretrekker Xtra potetchips med paprika fra Coop. Det smaker som potetgull gjorde før.

  1. Oi, det har jeg ikke smakt, må gi det en sjanse.
   Og hvis du vil ha litt kraftige flak, prøv Røffe Rifler fra Maarud. De er ikke tynne. 🙂

   1. Fun fact: Røffe Rifler har mindre fett enn Lett & Sprø! Jeg tror dessverre at ordet «lett» i navnet kan være ødeleggende for salget. Da blir det bare et nisjeprodukt.

    1. Oi har de, det visste jeg ikke. Jeg er egentlig svært lite opptatt av fettinnhold og kalorier og den slags. Tenker alt med måte, og det jeg skal kose meg med må smake godt. Men det skal bli spennende å følge med i salget ja. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.