Gemelli ekstra fiber fra Sopps

Frivillig, ubetalt reklame

Pasta må være et av produktene det finnes aller flest varianter av i verden. Så utrolig mange former og fasonger. Fersk og tørr, noen med fyll, noen uten. Og så mange «regler» for hvilke sorter som passer til hvilke retter. Herlig. Jeg kjøper vanligvis ulike typer fullkornspasta, mest skruer, og etter at jeg begynte med det har den tradisjonelle lyse sorten virket litt pregløs. Og ikke minst har jeg hatt inntrykk av at den metter litt mindre enn fullkornsvariantene.

I vinter kom Sopps med to sorter lys pasta med ekstra fiber. Cellentani, som egentlig er min absolutte yndlingsfasong på pasta (her), og Gemelli, som heller ikke er så dum. Jeg fant ut at vi måtte teste, og siden denne typen i følge pakken inneholder dobbelt så mye fiber, håpet jeg at den ville mette litt mer enn den vanlige lyse pastaen. -Jeg synes det er så utrolig kjedelig å bli sulten en liten time etter at jeg har spist.
Pastaen tilberedes på helt vanlig måte. Opp i boblende vann, og så koke i 7-8 minutter. Jeg tok den etter 7, og da var den fast og fin. Bitte litt al dente.
Jeg prøvde den i en enkel kyllingsalat, og ble veldig fornøyd. Konsistensen var super og det smakte akkurat som annen lys pasta. Dette særlig til glede for noen rundt bordet som foretrekker lys pasta fremfor mørk (aka. fullkorn). Og så momentet jeg var mest opptatt av, om den mettet bra. Og ja, jo, den gjorde i grunnen det. Jeg tenkte ikke så veldig mye over det under måltidet, når man spiser er det litt vanskelig å skille ut hvilken av munnfullene som gjør at man blir mest mett, men utover ettermiddagen kom ikke sultfølelsen snikende like raskt som jeg ofte synes den gjør etter å ha brukt vanlig lys pasta. Veldig bra. Det kan for all del hende det er innbilling altså. Vi vet jo at tru kan flytte fjell, og jeg kjøper veldig lett produsentenes argumenter, påstander og lovnader. Noen ganger alt for ukritisk. Gulp. Allikevel vil jeg si at jeg var fornøyd med disse her. Innimellom er det fint å kunne variere litt bort fra fullkornspastaen uten at det går på bekostning av den helhetlige metthetsfølelsen etter måltidet, og det synes jeg gikk fint med disse.
Dette synes jeg var en fin pastanyhet. Likte den. Og så lurer jeg så klart på; er det mulig å lage en fullkornsvariant med ekstra fiber også? Det må jo være enda bedre? Kanskje vi får det hvis disse to eskene selger bra? Krysser fingrene.

Gjenkjøp: Ja

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.