Express Thai Egg Fried fra Uncle Ben’s

Frivillig, ubetalt reklame

Uncle Ben’s er ikke et merke jeg god oversikt over. Verken hva gjelder klassikere eller nyheter. Jeg ser de orange pakningene i sidesynet når jeg handler, men det er svært få produkter jeg bruker fast. Det har hendt jeg har kjøpt et glass med Sweet and Sour saus innimellom, men det begrenser seg stort sett til det. Men når jeg plutselig får litt hjelp av en tydelig nyhetslapp rund hylleprisen til et produkt, da våkner så klart nysgjerrigheten og lysten til å teste. Og det var akkurat det som hendte da jeg så denne posen med Uncle Ben’s Express Thai Egg Fried på Meny på Liertoppen.
Først var jeg faktisk litt usikker på hva det var. Lurte på om det var «ris» laget av en slags eggeblanding eller noe annet orientalsk. Gulp. Er det mulig? Heldigvis demret det for meg etter hvert, og jeg skjønte at dette måtte være en slags utgave av stekt ris med egg. Som navnet indikerer er det en ekspressvariant, og selv om mange av oss er mye hjemme om dagen og kanskje har litt bedre tid til å lage mat enn ellers, er det alltid moro å teste for å se om produktet duger opp i mot de vanlige sortene som har litt lenger tilberedningstid.
Pakken inneholder ferdig ris i en fast klump, og den kan varmes både i kjele og mikrobølgeovn. Jeg har fremdeles ikke mikro, og gikk dermed for kjelemetoden. I tråd med slagordet sitt lovet Uncle Ben’s «perfekt resultat hver gang i en kasserolle», så jeg var sikker på at det kom til å gå fint.
Først måtte jeg klemme litt posen for å løse opp den ganske faste klumpen. Og om dere skal prøve denne; ta dere tid til å klemme ordentlig. Fremgangsmåten videre var veldig enkel. Man koker opp to spiseskjeer vann, tømmer risen oppi vannet og lar det småkoke under lokk i tre minutter. Så er den ferdig. Utrolig kjapt og greit.
Jeg syntes det duftet litt ubestemmelig og var spent på å smake. I følge Uncle Ben’s skulle dette være langkornet ris og nøye utvalgte egg, hvitløk og løk som skulle gi oss den velsmakende, thailandske klassikeren. Jeg spiser svært lite asiatisk mat og er derfor på ganske gyngende grunn hver gjelder å vurdere om smaken er autentisk eller ikke. Fant ut at jeg heller måtte fokusere på om helheten fungerte eller ikke. Egentlig burde jeg testet risen som base i en typisk rett stekt ris. Med innblandede grønnsaker og kjøtt eller reker. Men siden vi bestemte oss for å teste litt på sparket, ble det heller som tilbehør til kyllinglår. Det gikk helt fint det også.
Til tross for bare tre minutter i kjelen var all risen gjennomvarm. Ikke verst. Innslagene av egg dukket opp sporadisk, og for min del kunne det godt vært litt mer av det. Men greit nok. Det som var smakte i alle fall okay og hadde typisk eggkonsistens. Å beskrive smaken på resten er litt vanskelig. Jeg kjente definitivt hvitløken, og totalen var… annerledes enn risen jeg vanligvis spiser. Konsistensen tenderte mot slapp, men heller det enn ukokt og hard, eller slik glassaktig og anonym. Egentlig var det godt med ris med såpass mye smak. Jeg trengte bare noen munnfuller på å venne meg til akkurat den type smak. Ja, jo, det fungerte dette her. Spennende.
Selv om det ikke var det beste smaken jeg har kjent i mitt liv var ikke denne risen så dum. Og så kjapt og enkelt det var å tilberede den. Jeg synes egentlig ikke det er noe heft å koke vanlig ris heller, enten det er boil-in-bag, Boil-in-box eller i vanlig kjele, men det må være lov å si at dette var usedvanlig lettvint. Om jeg kjøper akkurat denne varianten igjen er jeg litt usikker på, men Uncle Ben’s har jo poser med expressris med flere andre smaker også. Noen av dem kommer jeg helt klart til å prøve etter hvert.
Tips meg gjerne hvis dere har noen å anbefale.

Gjenkjøp: Kanskje

2 thoughts on “Express Thai Egg Fried fra Uncle Ben’s”

  1. Jeg vil bare gi deg en takk igjen for at du driver denne bloggen og Instagrammen. Virkelig bra «konsumentblogg» og produkttester, sett fra forbrukerenes ståsted – det må jeg si! Vet ikke hva det er, men digger alltid å se at det har kommet noe nytt her eller på Ig.

    1. Tusen takk for kjempehyggelig kommentar. Synes det er veldig moro at det er flere som liker nyheter, – så har jeg noen å dele med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.