Sørlandschips med Havsalt & Tang fra Lofoten

Frivillig, ubetalt reklame

Denne uken var jeg noen dager utenbys på konferanse med jobben. Og hva gjør man når man har litt tid til overs mellom lunsj og neste fagsesjon? Jo, man dyrker hobbyen sin og løper til nærmeste matbutikk for å se etter nyheter. Og jeg fant, jeg fant! På Spar hadde de tydeligvis akkurat fått inn de nyeste posene fra Sørlandschips. En type med rifla chips med havsalt, og en mer utradisjonell variant med smak av Havsalt & Tang fra Lofoten. Den kjøpte jeg.

Jeg er klar over at vi må begynne å bruke alternative råvarer, og med det venne oss til andre smaker på det vi spiser i fremtiden. Allikevel kjente jeg en viss skepsis til tangsmak. Men det kunne jo funke?

Form og konsistens på chipsen var akkurat slik vi kjenner den fra annen Sørlandschips. Ikke noe nytt der. Det luktet heller ikke noe spesielt da jeg åpnet posen. Flakene var strødd med grønt krydder, noe jeg antok var finhakket tang. Så var det smaken. Først kjente jeg bare salt. Med noko attåt. Egentlig kjentes det litt brent, eller svidd, særlig oppe i ganen og i pusten. Så minnet det mer om en slags oregano. Eldstejenta mente det smakte nudler. Jo mer man spiste, jo tydeligere kom den rare krydder/tangsmaken fram.

Egentlig hadde jeg forestilt meg at skrikende måker nærmest skulle flakse ut av posen i det jeg åpnet den, og at jeg skulle høre nordnorsk bølgeskvulp og kjenne duften av fiskebåter og saltvann. Men det gjorde jeg ikke. Like greit.

Oppsummert var dette salt og krydret chips, ikke så ulik andre typer chips. Riktig nok var kryddersmaken noe ubestemmelig, men ikke avskrekkende eller ekkel. Det smakte mest salt.

Det er ikke den beste sorten Sørlandschips jeg har smakt, det må jeg innrømme. Posen er fortsatt ikke helt tømt, og jeg gjetter at resten går i søpla. Vet ikke om det skyldes tanken på tang eller bare at krydderkombinasjonen ikke traff meg helt. Synes uansett det er kult at Sørlandschips våger å tenke nytt, og at de lanserer en slik variant. Gjetter at den kommer i begrenset opplag nå i første omgang, men det er fortsatt modig gjort. Pluss også for ny, resirkulerbar papirpose.

Gjenkjøp: Nei

6 thoughts on “Sørlandschips med Havsalt & Tang fra Lofoten”

  1. Jeg smakte begge nå i helgen. Jeg er litt pysete når det gjelder krydder og nye smaker, men siden jeg aldri har smakt tang, så lot jeg det stå til. Synes den var grei nok i begynnelsen, men så begynte den “rare” smaken å ta for mye plass. Jeg prøvde å pushe den på mann og barn (to tenåringssønner, pluss datteren på åtte), og de spiste kun et flak hver. Men nå lurer jeg på hvordan tang smaker i virkeligheten, om det ligner.. ? Siden jeg er så kresen, har jeg aldri smakt hverken sushi, eller noe annet enn det trygge fra havet, så undres om tang er noe folk spiser til vanlig.

    Den salte spiste jeg litt av, men innbilte meg at jeg smakte både fisk og andre ting, så den lot jeg guttene overta. De var storfornøyde.

    1. Enig i at det ble mer og mer av den rare smaken etter hvert ja. Jeg vet heller ikke hvordan tang smaker, men spiser ofte sushi og fikk ikke assosiasjoner til det når jeg spiste disse flakene i hvertfall. Aner ikke om folk flest spiser tang? Tror ikke det er så mange. I alle fall ingen jeg kjenner eller noen på jobben her.

  2. Jeg hadde gledet meg veldig til denne da jeg har spist tang chips før og elsket det. Smaken var veldig forskjellig fra å spise vanlig tang chips men jeg likte umami smaken veldig godt. Man må spise en del for å virkelig få smaken og det var vanskelig å sette fingeren på krydder komboen her. Litt dill smak kanskje! Syntes alt i alt at den var veldig god og hadde mye smak. Kommer til å kjøpe den igjen og håper på flere tang produkter i fremtiden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.