Lys Brownie fra Regal

Frivillig, ubetalt reklame

Jeg synes alltid det er moro å oppdage nyheter det ikke har vært så mye blest og skriverier om før lansering. Dette er en av dem; Lys Brownie fra Regal.

Jeg fant pakken på Meny forrige uke, og kjøpsinstinktet meldte seg umiddelbart. Kan ikke si jeg vet om noen andre som har bakemix for en slik kake, dermed ble det jo en ekstra interessant nyhet også.
Stusset dog litt over navnet. Lys Brownie? Heter ikke det Blondie?
Vel, navnet skjemmer ingen, og nå har vi smakt.

Fremgangsmåten var ganske standard. Man blander innholdet i pakken med smør, egg og vann, og på et blunk var røren ferdig. Pulveret var utrolig delikat og finkornet. Det duftet søtlig, og minnet meg nesten om babygrøtpulver.

Da alt var blandet ferdig kunne vi også se små biter av hvit sjokolade stikke opp. Det lovet bra for resultatet. Kakerøren smakte forresten helt magisk. Jeg fikk lyst til å spise den opp med skje.

Da jeg fordelte røren utover i formen stusset jeg på at det var litt lite. Fikk i alle fall inntrykk av at det var mindre enn i andre mikser jeg pleier å steke i samme form. Jeg slo meg imidlertid til ro med tanken om at den helt sikkert kom til å heve litt, og at kaken dermed ville få en OK høyde og tykkelse etter hvert.

Det duftet gradvis ganske likt lyse cookies i hele kjøkkenet mens kaken sto i ovnen, og vi gledet oss. Steketiden bak på pakken var oppgitt til ca 35-40 minutter Jeg tok ut kaken etter 35. Var redd for å steke den for lenge slik at resultatet ble mer vanlig kakete, enn en seig brownie. Det viste seg dessverre å være litt for kort tid, for kaken kjentes bitte litt rå. Den var dessverre også fortsatt ganske flat. Isj da, min feil.
Smaken var okay. Den kjentes som en blanding av typisk lys kake og hjemmebakte cookies, og den var veldig søt og mild. Bitene av hvit sjokolade var vanskelig å identifisere, jeg kjente bare en bit på ett av alle stykkene jeg åt. Det kunne med fordel vært litt flere av dem, eller de burde vært større. Konsistensen var seig og fin, og dermed veldig riktig for den type kake, men jeg kjente også et lite preg av en slik tørr, litt industriaktig tendens som avslører at kaken ikke er bakt fra bunnen. Uten at det egentlig gjorde noe. Bak på esken er kaken avbildet med bringebær inni og det tror jeg hadde vært med på å løfte inntrykket noen hakk. Eller man burde hatt noen bringebær ved siden av for å utligne litt av det søte.

Jeg ble ikke helt blåst av banen av denne her, selv om den var all right. Hvis Regal lager en versjon 2.0 håper jeg det er litt større sjokoladebiter og at mengden røre justeres bitte litt opp. For egen del er jeg veldig usikker på gjenkjøp, men siden den var en kjempehit for husstandens yngre medlemmer, er det ikke utenkelig at vi lager den igjen.

Gjenkjøp: Kanskje

2 thoughts on “Lys Brownie fra Regal”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.