Klemmeost med salami fra Synnøve

Frivillig, ubetalt reklame

Dette må jo være tidenes smøreostslipp. Nesten så det er komisk. Både Tine, Kavli og Synnøve har kommet med nyheter, og sikrer dermed et enda bedre smøreostutvalg til oss forbrukere. Synnøve har i tillegg slått til med en emballasjemessig tvist, og gir oss tre varianter i klemmepose. Det var kreativt.

Smakene er de tradisjonelle skinke og bacon, og den litt mer spennende salami. Den har jeg testet.
Jeg lar meg lett begeistre når noen tenker utradisjonelt rundt emballasje. Og min første reaksjon da jeg hørte om disse posene var at det var kult. Allikevel undrer jeg meg litt over bakgrunnen for valget. Tube er jo fryktelig praktisk og smidig. Hvorfor utfordre akkurat den? Gjetter at det er av miljøhensyn? Disse posene er jo av et annet materiale enn de metalliske tubene. Noen som vet?

Siden salamivarianten var mest ny, og jeg egentlig er ganske glad i salami, var jeg spent på å prøve den. Jeg synes mange av smøreostene som finnes er temmelig like, selv om de er oppgitt å være ulikt smakssatt, så jeg lurte på om jeg faktisk ville kjenne noe salami i det hele tatt. Mener forresten Kavli hadde en salamiost for veldig mange år siden? Som forsvant igjen?

Vel, jeg prøvde i alle falle denne posen fra Synnøve til frokost her forleden, og det første jeg merket meg var at det kom ganske mye ost ut fra tuten. Og posen var relativt lettklemt. Man må altså lære seg å tilpasse presset på posen sammenlignet med en tube.

Konsistensen var kjent, osten var lett å smøre utover, og den hadde greit med små biter av det jeg antar var salami. Synes den så ganske så glansfull ut på den veldig ordinære kneippskiva mi.

Smaken var ikke uventet temmelig lik annen smøreost. Men midtveis i tyggingen av hver bit, samt i pusten og som en ettersmak, mener jeg at jeg kjente noe av den karakteristiske salamismaken. Ikke mye, men litt. Veldig bra. Synes også osten hadde en saltere tendens enn mye annen smøreost, og bittelitt mer smak totalt sett. Altså, den kunne gjerne hatt enda tydeligere smak for min del, det er kun snakk om nyanser her, men allikevel. Jeg synes også inntrykket av salami kom bedre fram jo mer jeg spiste. Så godt inn i brødskive nummer to var jeg ganske sikker på smaken.

Dette var en helt okay ost. Og å bruke klemmepose som emballasje var absolutt oppfinnsomt. Om den skilte seg nok ut på smak til at jeg vil foretrekke den fremfor andre smøreoster, har jeg derimot ikke helt bestemt meg for enda. Gjenkjøpsspørsmålet står foreløpig åpent.
Det blir også spennende å se om den overlever i ostehylla i tiden som kommer. Om folk velger pose istedenfor tube. Vi får vente og se.

Gjenkjøp: Muligens

(Jeg vant disse i en konkurranse på profilen til Synnøve på Instagram. Har imidlertid fått tips om at de allerede er i salg på Rema, og de er sikkert straks på plass i de andre kjedene også.)

5 thoughts on “Klemmeost med salami fra Synnøve”

  1. Disse er helt sikkert gode, samme med dem som kommer fra Tine, men noe nytt er det ikke akkurat, spesielt ikke når det stort sett går i like smaker, bacon og skinke kommer jo fra Tine også. Dette markedet har Kavli full kontroll på, spesielt når dem er de eneste som har mange forskjellige smaker. Jeg er åpen for mer varer og større konkurranse, men dette blir for kjedelig, er vel ikke en eneste nordmann som ikke har smakt tubeost med skinke eller bacon. Hadde vært artig om de hadde prøvd å lage tubeost av forskjellige oster med spennende smaker, blåmugg eller Jarlsberg, eller noen av de franske.

  2. Jeg liker salami, og jeg likte denne smøreosten. Men jeg måtte sjekke embalasjen om det sto noe om chili, for jeg synes den stikker litt i munnen. Det sto ingenting om det på fremsiden, så da er det kanskje bare meg som er ekstra pysete.

    1. Oi, det tenkte ikke jeg over, og jeg er også veldig var for krydder og sterke smaker. Hmm, kanskje det bare var fra salamibitene?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.