Salt lakris i pose fra Ga-Jol

Frivillig, ubetalt reklame

I høstferien var jeg på hyttetur med noen lakriselskere, og dermed ble det testing av nye lakrisprodukter. Alltid moro å teste nyheter sammen med flere.
Det er Ga-Jol som har kommet med tre nye deleposer til dette slippet, her er de på Coop Mega.

Som dere ser er det tre varianter. En med salt lakris, en med søt, og en med smak av chili & pepper.
Vi har testet den med Salt lakrids rund & blød, og den jeg i utgangspunktet var mest spent på; Salt lakrids chili & pepper.

Lakris med chili og pepper hørtes både spenstig og dristig ut. Moro at noe lanserer godteri med utradisjonelle smaker. Siden jeg ikke er sånn kjempeglad i hverken lakris eller chili var jeg naturlig nok noe skeptisk, men samtidig nysgjerrig nok til å prøve noen biter.

Jeg ble overrasket over konsistensen. Disse lakrisene både så ut, og kjentes som litt forvokste Ifapastiller. De var uventet harde til å være godteri, og både lakrispanelet og jeg hadde trodd de skulle være mye bløtere og mer lett-tygde.


Smaken var først som ganske vanlig lakris. Jeg syntes faktisk den kjentes mer søt enn salt, muligens med litt mer sting enn gjennomsnittlig søt lakris, men etter hvert fyltes munnen med både pepper og chili. Heldigvis ikke så sterkt at jeg hev etter pusten, men tydelig nok. Lakrispanelet trakk frem at det i tillegg var litt rusten smak, og at den kjentes god bak i halsen. Jeg syntes ikke noe særlig om disse. De var for harde og ubestemmelige. Etter hvert ble de seige og litt mjukere, men hverken smak eller konsistens ga glede i munnen. Lakrisfolka var av en litt annen oppfatning. De mente de slett ikke var verst, at chili- og pepperinnslagene tok passe mye fokus, og at selv om konsistensen var overraskende hard kunne det godt bli gjenkjøp. Så vet dere det. 🙂

Litt senere smakte vi på varianten med salt lakris. I utgangspunktet en tryggere, mer tradisjonell og forutsigbar smak. Og den var slett ikke dum. Både panelet og (særlig) jeg mente den var bedre enn chilivarianten. Som lovet på posen var konsistensen bløt og fin, og smaken minnet veldig om de runde bitene i Godt & Blandat-posene. De var akkurat passe salte og smeltet litt i munnen. OK, ikke spesielt overraskende eller innovativt, men behagelig og skikkelig digg. Også for meg som kan styre min lakrisbegeistring. Posen ble tømt på kort tid, og også barna som var med på turen syntes disse var veldig gode.

For min del kan det bli gjenkjøp av de salte, medsmakerne i lakrispanelet kunne gjerne kjøpt begge igjen. Som dere ser på det øverste bildet finnes det også en pose med rund og bløt, søt lakris, for dem som foretrekker det.

Gjenkjøp: Nei og Ja

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.