Fartshumper fra Ahlgrens bilar / Cloetta

Frivillig, ubetalt reklame

Nyheter fra Cloetta er alltid gøy. Pops er et av mine absolutte yndlingsgodterier, noe som kanskje gjør meg litt ekstra positiv til nyheter fra samme produsent.
Et sterkt merkenavn fra Cloetta er som dere vet Ahlgrens biler, eller bilar som jeg pleier å si, og nyeste medlem av Ahlgrensfamilien er denne posen med Fartshumper. Fant den på Meny på lørdag.
For en glad og fargerik emballasje!

Sånn umiddelbart forestilte jeg meg at disse kom til å smake som Polly. Dere vet de originale i den blå posen. (Link her for dere som ikke kjenner til produktet.) Cloetta har jo ulikt sortiment i Sverige og Norge, og jeg tenke dette kanskje var en tilpasning gjort for det norske markedet. Vi har jo gjerne litt andre preferanser enn svenskene. Merkelig nok.

Og selv om antagelsen ikke akkurat ble bekreftet da jeg tittet ned i posen, forsvant den heller ikke. Her var det små Pollylignende kuler, riktignok bare med lys sjokolade, men fortsatt ganske like Polly. Lovende.
(Etter litt googling fant jeg ut at det faktisk finnes en Pollyvariant med bilarsmak  i Sverige. Kult.)

Det duftet sjokolade og nesten litt vaniljeaktig fra den åpne posen. Søtt og godt.
Og smaken, den var akkurat slik man kan forvente fra Ahlgrensfamilien. Mild, lett fruktig og veldig kjent. Dette er rett og slett bilarkuler med sjokolade på folkens. Intet annet. Og de var selvfølgelig gode. Som dere ser har de også ulike farger og smaker, akkurat slik de originale bilene har.

Jeg hadde besøk av to små hjelpere da posen skulle testes, og de var helt enige med meg. Det smakte “helt riktig”, sånn bilar skal smake, bare med sjokolade på. Begge mente vanlige bilar var bedre, men de kunne fint spise disse hvis ikke butikken hadde vanlige bilar. Sammen klarte vi å tømme skåla ganske fort.

Konsistense her er som et tett, seigt skum. Jeg ble faktisk litt sliten bak i kjeven når jeg åt mange rett etter hverandre, noe som egentlig bare var fint. Da begrenser inntaket seg litt selv, og posen varer lengre.

Jeg synes dette var en artig nyhet. Eller, skal vi kalle det comeback? Når jeg tenker etter har jo samme produkt vært tilgjengelig tidligere, da under navnet Chewy Pops Bilar. Noen som husker dem?
Det skal uansett bli spennende å se om posen klarer seg i mylderet av godsaker, kampen om hyllecentimeter i butikkenes godtereoler er som kjent beinhard. Vi kan gjerne kjøpe de igjen, men jeg foretrekker nok originale bilar fremfor disse fartshumpene. Eller Ahlgrens grillbilar – de er de aller beste.

Gjenkjøp: Kan godt hende

 

4 thoughts on “Fartshumper fra Ahlgrens bilar / Cloetta”

  1. Nam, må smakes! Har du forresten sett at røffe rifler med pepperbiff er tilbake? Like gode som før! 😀 Det har kommet en variant med sour cream & onion og, men den har jeg ikke smakt.

    1. Ja, de var gode. Artig sammensetning av smaker.
      Jaaa, hurra! De Røffe riflene er jeg veldig glad for å se tilbake! Gleder meg såå til å smake. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.