Japp Protein fra Freia

Frivillig, ubetalt reklame

De siste ukene har jeg gått og småventet på en prelansering før høstslippet. Vi får jo alltid ett eller annet. En pose høstlig potetgull, en ny frossenpizza eller en påleggsvariant til skolestart. Men det har vært sørgelig lite å oppdrive. Frem til i dag. Da lyste nemlig en sjokkselger mot meg på Kiwi, fullstappet med nyheten Japp Protein fra Freia. Endelig.

Selv om det finnes en proteinutgave av Mars, ble jeg litt overrasket over at merkenavnet Japp nå er bruk til en proteinbar. Men i disse proteintider er det kanskje ikke så underlig?

Jeg måtte så klart kjøpe, og selv om det i mitt vokabular ikke er noe som heter torsdagsgodt, sprettet jeg papiret med en gang jeg kom hjem. Det åpenbarte seg en søt liten sjokolade på 49 gram.

På papiret sto det «Melkesjokolade med lag av karamell og proteinflak», så min umiddelbare (og tydeligvis naive) forventning var en ganske vanlig Japp med små flakinnslag som brøt litt med resten av konsistensen og smaken. Opplevelsen sto nok ikke helt i samsvar til det. Selv om dette må være en av de ferskeste sjokoladene jeg noen gang har smakt, med helt utrolig mjuk karamell, kjentes det ikke som vanlig Japp. Jeg skal absolutt ikke påberope meg å ha masse erfaring med proteinprodukter, men smaken minnet meg mer om en annen type proteinbar enn om vanlig Japp. Man kjenner en slags bismak som minner om sjokoladepålegg. Ikke som Nutella eller Nugatti, men slikt lyst melkesjokoladepålegg på glass. Dere skjønner sikkert hva jeg mener. Proteinflakene er ganske knasende, nesten som små kjeksbiter, noe som bidro til at det minnet litt om Twix også. Totalen hadde noe melkeaktig ved seg, og jeg antar at denne inneholder en del mindre sukker enn vanlig Japp. Den kjentes ikke så veldig søt, og selve sjokoladen var ganske anonym på smak. Noe som sikkert er meningen. Mengden protein var 24%, resten av næringsinnholdet ser dere nederst her.

Jeg likte ikke denne sjokoladen noe særlig. Eller proteinbaren som jeg helst vil kalle den etter å ha smakt. Og siden hverken husets tenåring eller jeg ble særlig begeistret, blir det åpenbart ikke gjenkjøp fra oss.
Allikevel tror jeg den kan slå an. Det er jo et tidsriktig produkt med et kjent merkenavn. Eller hva tror dere? Noen flere som har prøvd? Det skal bli spennende å følge med.

Og folkens, tips meg om dere ser noe mer høstnytt da. Det er lenge å vente fram til uke 38.

Gjenkjøp: Nei

11 thoughts on “Japp Protein fra Freia”

 1. Så den også på Meny i dag.
  Ser ikke bort fra at den slår an, men den kommer nok ikke til å erstatte vanlige proteinbarer for de som bruker mye av det fra før. Selv om proteininnholdet er meget høyt til sjokolade å være, er det mye mer fett, sukker og kalorier enn i proteinbarer (faktisk mer enn vanlig Japp også!) så dette blir mer godteri enn «kosttilskudd».

  1. Herlig med fokus på proteiner, men håper ikke folk tenker sunnhet her. Denne er bedre enn sjokolade, men ingen proteinbar 🙂

 2. Enten spiser man the real deal, eller så kan man velge en av de andre proteinbarene som har et bedre næringsinnhold. Dette blir liksom en sånn mellomting hvor verken smak eller ernæring er noe å rope hurra for. Dessverre er det ikke alle som skjønner at denne ikke er «sunn» eller mindre fetende. Liker ikke helt denne protein-ifiseringen jeg ..

 3. Takk for tips, spennende!
  Eneste som er kjipt er at matvarebaronene samkjøre om å jekke opp prisene hvert bidige år. Flere varer har økt med nærmere 25 % kun siden i vår, selv butikkenes egne merkevarer som jeg ofte går for. .
  Kanskje du kunne laget en sak om dette og få det frem i lyset?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.