Fisherman’s Friend Salmiak & Raspberry

Frivillig, ubetalt reklame

Da jeg var innom Meny på Bekkestua for noen uker siden, lyste et stativ med fargeglade Fisherman’s Friendsposer mot meg like ved kassen. «Årets sommersmak» tror jeg det sto, men referanse til den hvite og rosa. Smaken var Salmiak & Raspberry. Veldig fristende. Nok en gang fikk jeg bekreftet hvor mye emballasje, fargevalg og plassering har å si for om et produkt får oppmerksomhet.
Ser at jeg ikke får gjengitt samme glød på bildet her, men dere skjønner hva jeg mener.

Fisherman’s Friend er ikke så ofte førstevalget mitt når jeg skal ha en pastill. Jeg synes flere av variantene smaker okay, men de blir ofte hakket for sterke for meg. Den kvasse skarpheten tar litt overhånd, og fjerner fokus fra selve smaksopplevelsen. -Men de i den gule posen, de med lakrissmak, de synes jeg er veldig gode. Og det kunne jo hende jeg kom til å like denne med salmiakk og bringebær også?
Forrige uke tok jeg med en pose på jobben og gledet meg til å smake.

I det jeg åpnet pakken kom en kollega inn på kontoret og utbrøt spontant; «De der er gode!» I min iver etter å være raus og spandabel holdt jeg fram posen for å dele, og glemte helt å ta bilder av pastillene på kontorpulten. Ja ja, ingen krise. (Bildet under her er som dere forstår derfor tatt hjemme samme ettermiddag i steden.) Etter at min entusiastiske kollega hadde forsynt seg, skyndte jeg meg å stappe innpå en selv også, skråsikker på at jeg kom til å bli like begeistret som ham. Men njaa, nei…, jeg ble vel ikke helt overbevist. Det første jeg tenkte var at smakskombinasjonen var litt merkelig. Først smakte det masse salmiakk og lakris, så masse, fruktig bringebær, så kjentes salmiakken igjen, og jeg syntes det vekslet hele tiden avhengig av hvor i munnen pastillen befant seg. Eller hvilken vei og hvor på tungen den lå er vel riktigere å si. Fikk litt inntrykk av at de ulike smakene satt på hver sin side av pastillen. Kan det stemme? Helheten var i alle fall innhyllet i noe friskt og sterkt som rensket bra opp i hele munnhulen, og det kjentes bra, men jeg klarte ikke helt få tak på totalsmaken eller bestemme meg for om den funket eller ikke. Jeg tok noen flere utover dagen, men siden jeg fortsatt var i tvil, konkluderte jeg med at disse smakene ikke matchet 100% med mine preferanser. Det var som om de ikke harmonerte helt. Smakene altså. De snakket ikke helt godt sammen. Dere vet; som når man må samarbeide med noen man ikke helt har kjemi med, men prøver å gjøre det beste ut av det allikevel. -Og så blir ikke resultatet helt som man skulle ønske. Greit, men ikke optimalt. Slik føltes det å spise disse her. -Hvis jeg overdramatiserer litt. Helt okay , jeg kan ikke like alt, og dessuten hadde jeg jo fått et levende bevis på at det finnes folk som synes dette er en fantastisk smakskombinasjon. Ergo er det garantert marked for varianten.

Det er ikke slik at jeg gir bort resten av denne pakken, jeg tar gjerne en enhet nå og da til det er tomt, men jeg tror ikke det blir gjenkjøp. Det skal i alle fall noe til, eller komme som et innfall ut av det blå. Allikevel setter jeg stor pris på at det lanseres sommersmaker, og gleder meg allerede til å se hva Fishermannen finner på til neste år.

Gjenkjøp: Tviler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.