Chuncky Ketchup fra Idun

Frivillig, ubetalt reklame

Sjøl om det høljer ned her jeg bor akkurat i dag, tenkte jeg å tipse om en ketchup som kom i februar. Vi er jo godt i gang med grillsesongen, og da går det unna på både kjøtt, pølser og så klart tilbehør. Deriblant ketchup. Og mange av dere har sikkert sett det allerede, men Idun har altså lansert en flaske med noe som heter Chunky Ketchup, og slik ser den ut.

(Den er forresten del av en liten serie med tre andre produkter. Bilder av resten nederst i innlegget.)

Da jeg så at det sto chunky i navnet stusset jeg litt. Må innrømme det. Jeg så for meg noe som lignet på chunkt salsa, dere vet sånn med halvmjuke biter av diffuse grønnsaker, og syntes det virket litt snodig å lage en tilsvarende type ketchup. Men ingen grunn til bekymring. Det var ingen klumper her. Egentlig ikke noen merkbare ujevnheter heller, konsistensen virket å være tilnærmet helt glatt. Den kjentes bare litt ekstra fyldig, jeg gjetter det er det som er årsaken til chunkynavnet. Helt greit det.

Fargen er som dere ser litt mørkere enn hos den vanlige ketchupen fra Idun, og jeg syntes det smakte litt mer voksent. Mer rikt, totalt og helhetlig tomat, kanskje bittebittelitt i retningen tomatpuré. Det var et ganske syrlig innslag også, noe jeg synes er veldig godt i ketchup. Ikke så eddikaktig som hos Heinz sin, som jeg forøvrig synes er knallgod, men syrligere enn den vanlige Idunketchupen. Samtidig var det noe fyldig over smaken som fikk meg til å tenke at den sikkert inneholdt sukker. Syntes det hevet smaken.

Jeg har nå spist denne en del ganger, både til pølser, pommes frites og karbonader og konkludert med at jeg liker den.

Jeg har lagt ut de andre flaskene i serien (om man kan kalle det det) på Instastory noen ganger, men her er i alle fall noen bilder jeg tok hos Orkla i februar. Har sett alle fire varianter hos Coop Mega, ketchupen og BBQ-sausen synes jeg de har veldig mange steder.

Denne er jeg spent på:

Artige etiketter forresten. Tommel opp for kreativiteten.

Det kan godt hende det blir gjenkjøp av Chuncky ketchup i løpet av sommeren. Forbruket avhenger mye av grillværet, blir det mye sol går det mye ketchup også.☀🌭

Gjenkjøp: Meget mulig

6 thoughts on “Chuncky Ketchup fra Idun”

  1. Denne har jeg smakt, den er helt grei og det er en god Ketchup, men jeg vet ikke om jeg synes den skiller seg nok ut til at jeg skal kjøpe den på nytt. Det er tross alt «bare» en god Ketchup, da synes jeg de andre smakene er litt mer spennende og fristende. Ikke noe galt med produktet i det hele tatt, men som sagt er det «bare» en Ketchup 🙂 De andre produktene du har tatt bilde av virker litt mer spennende i forhold til neste kjøp.

  2. Fantastisk blogg du har! Fulgt den i alle år siden starten
    Dette har jeg ikke sett før men det ser digg ut, bare synd og irriterende at Idun kun produserer det i små miniatyrflasker til en stiv pris som blir tom på null komma niks.
    Det er vell kapitalismen som styrer for at forbrukeren skal kjøpe mer

    1. Takk for det, hyggelig å høre. Jeg synes flasken hadde veldig bra størrelse, men det kommer så klart an på konsum i hver familie. 🙂

  3. Den er helt amazing den ketchupen der Det samme er hele serien, blue cheese, bbq og honey mustarden er noe av det beste jeg har smakt. Kult å kalle det american classics også, heia Idun, mer av dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.