Rosiner med fruktsmak fra Sun-Maid

Frivillig, ubetalt reklame

Oi oi, har dere sett disse? Rosiner i tre nye smaker. Det var spennende!

De gule eskene har jeg observert i en del butikker siden februar, men de to andre fargene så jeg først nå helt nylig på Kiwi. Har riktignok fått ett og annet tips om at de andre to også eksisterte, men har altså ikke ikke sett dem i salg før nå denne uka.

Det er ikke så ofte det dukker opp nye rosinvaraianter. Kan egentlig ikke huske å ha skrevet noe om Sun-Maid her på bloggen tidligere i det hele tatt. Dermed var det absolutt på tide nå. -Selv om jeg må innrømme at jeg egentlig ikke er så glad i vanlige rosiner. Det jeg derimot synes er utrolig godt, er lyse rosiner, sultanas, men det er mange, mange år siden man fikk tak i dem i dagligvarebutikker. Nå må de kjøpes til blodpris hos helsekosten. Gulp.

Da jeg så disse nye eskene nå, tentes et ørlite håp i meg om at det nettopp var slike lyse rosiner som hadde returnert til butikkene. Og det er det på en måte, men disse er i tillegg tilsatt smak. Sur sitron, sur jordbær og sur vannmelon. Jeg har prøvd alle etter tur, faktisk sammen med to små hjelpere som i utgangspunktet er veldig glade i rosiner, og noen voksne som også var nysgjerrige.

Siden de gule eskene er å se i flest butikker gjetter jeg at det er varianten flest innkjøpere har tro på. Jeg er ikke enig. Det er lyse, ganske delikate rosiner, men de var også fryktelig sure. Hakket for sure for både meg og lille hjelpende 6-åring. Det smaker sitron altså, særlig i begynnelsen før den vanlige rosinsmaken kom fram, men inntrykket var litt såpete og syntetisk. En av de voksne medsmakerne mente det smakte som dårlig sitrongodteri fra ukjent produsent i utlandet, og en annen mente det kjentes som en type barnevitaminer tilsatt «morsom» smak. Ingen av oss ble helt overbeviste.

Så prøvde vi jordbær og da fikk pipa en annen låt. De var også sure, det står jo oppgitt på pakken, men ikke så sure som de med sitron. Det smakte veldig mye jordbær av dem, faktisk nesten mer jordbær enn rosin, og smaken varte gjennom hele tyggeperioden. Jeg syntes de var ganske gode, og kunne nesten latt meg overbevise om at dette var en type gelegodt med syrlig jordbærsmak. Ikke dumt. Lille 6-åring mente saften liksom kom ut fra dem, (-altså det jeg vil kalle saftig,) og at de sikkert hadde vært gode både på is og på frokostblanding. Disse gikk unna som bare det faktisk. Både store og små syntes helt klart det var den beste varianten.

 

I den grønne esken var det rosiner med flere forskjellige farger. De var oppgitt å skulle smake vannmelon, men her syntes jeg inntrykket var mer ubestemmelig. Det kan godt være at noen av rosinene hadde litt vannmelonsmak, men det kjentes like mye som generelt, småsurt fruktgodteri. Egentlig var de litt gode selv om de også var ganske syntetiske. Noe av smaken minnet meg litt om Smurfedrops – og de tror jeg ikke smaker vannmelon. Heldigvis var heller ikke disse for sure for hverken oss voksne eller barna som smakte. 6-åringen mente de lyseste rosinene nesten smakte appelsin, og fant ut at om man blandet dem inn i en smoothie ville de nok være gode uansett.

Egentlig syntes jeg dette var en ganske kul nyhet. Den med jordbærsmak kunne jeg lett hatt liggende på kotorpulten og spist tom. Tror faktisk jeg må ta med meg en eske eller to og prøve.

Tilbakemeldingen fra flere av dere på Snapchat var at i stedenfor seks like burde disse kommet i multipacks. Med to esker av hver farge i pakken. Tja, ikke så dumt innspill det altså. Spesielt ikke om man liker alle smakene like godt. Det skal uansett bli spennende å se om dette er noe som blir værende i butikkene eller om de bare skal selges en liten periode. Om man skal på skitur i påsken kan de jo være fine å ha med som bensin i sekken?

Gjenkjøp: Ja, de med jordbær

10 thoughts on “Rosiner med fruktsmak fra Sun-Maid”

 1. Disse har jeg vært litt spent på, jeg så at den sureste varianten ble testet på «TV2 hjelper deg» for en stund siden, men det var ingen stor test siden de prøvde ut mange av de nye produktene og ikke rakk å si så mye om hvert enkelt produkt. Jeg har alltid vært veldig glad i noe som er surt og/eller bittert, men her tenker jeg at jeg prøver meg på din favoritt, som også er litt sur, men som har smak av jordbær. Du skriver at det er mye smak av jordbær, men ville du forklart det som «ekte jordbærsmak» eller at den er litt kunstig? Om man skal ha rosiner til baking, vil jeg tro at de vanlige fortsatt er best? 🙂

  1. Det er nok den type kunstig fremstilt jordbærsmak man finner på gelegodt og annet med jordbærsmak, -som ikke er ekte jordbær. Jeg syntes ikke det var noe problem å identifisere at det var akkurat jordbær det smakte, men for all del, det kan ikke måle seg med et friskt bær altså. Vil heller tenke på det som en erstatning til snop eller annen tørket frukt. Og om man liker rosiner i bakst vil jeg nok tro at de originale passer best. Skjønt, det hadde vært moro å eksperimentert litt med disse også.
   Om du liker sure ting kan du gjerne prøve deg på den gule altså. 🙂

 2. Finnes de virkelig bare i 6-pk? Det er nesten litt dårlig gjort med et helt nytt produkt som mange sikkert er litt skeptiske til. Er mest interessert i sitronen – vil jeg ha jordbærsmak kan jeg heller kjøpe tørket jordbær.

  1. Jeg fant bare 6-pk på Kiwi i alle fall. Sitronen har de på Meny og kanskje andre steder i tillegg, så du får ta en smak. Men til info så ga de med jordbær et helt annet inntrykk enn tørket jordbær. Du får gi dem en sjanse også. 🙂

 3. Sitron var fryktelig sur, men vente meg raskt til smaken. Den err god, og jeg liker ikke rosiner en gang. Sikkert derfor. Men de med jordbær smakte for meg bare enda mer emment og rosin enn jeg liker. Merket kun til jordbær svakt etterpå, så de får mamma ta 😉 Og når jeg ikke liker vannmelon så blir ikke det testet!

 4. Hei, grunnen til at de gule er overalt er at de to andre smakene ble skremmende fort utsolgt har gjort en egen studie i kontorlandskap med veldig mange ansatte, og vannmelon kommer ut som best, deretter jordbær, og så var det få som likte sitron.

 5. Vi var innom alle butikkene på Voss i helgen og ingen hadde disse. Nå er det Bergen som står for tur… krysser fingrene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.