N!ck’s peanuts n’ fudge

Frivillig, ubetalt reklame

Flere ganger de siste ukene har jeg sett esker med disse barene fra N!ck’s rett ved kassene på Kiwi.
Så rosa og fine! Ikke rart man blir nysgjerrig.

Har skjønt at dette N!ck’s er et merke som er ganske stort i Sverige. Det finnes mange ulike produktvarianter og smaker. Hovedideen bak alle produktene skal være at de skal gi en nytelsesrik smaksopplevelse bygget på ingredienser som gjør kroppen like glad.
Det var litt artig å lese historien til denne Nick som satte det hele i gang. Her er hjemmesiden deres om dere vil lese.

Jeg har i dag altså prøvd snackbaren som heter Peanuts n’ fudge. Fant ut at den passet bra når jeg trengte et lite avbrekk fra ryddig i boden og vårpuss av sykler.

Det var veldig fin størrelse på baren synes jeg. Den er på bare 40 gram, noe som er akkurat passe når man skal ha en liten pausesnack. Som det står på emballasjen er den ikke tilsatt sukker, og i tillegg er den glutenfri. (Næringsinnhold her)

Den duftet egentlig ingenting da jeg åpnet pakningen, så da var det bare å ta seg en bit.

Sjokoladen på utsiden var mjuk og glatt, men ganske anonym på smak. Kanskje det ikke er så lett å få til magisk sjokoladesmak uten sukker? Greit nok. Fyllet inni minnet veldig om Snickers synes jeg. Det var store, gode peanøtter og de var godt balansert med den småseige, karamellaktige fudgen. Konsistensen ga et ganske mjukt og ferskt inntrykk, bare brutt av knaset fra peanøttene.

Jeg spiste meg nedover og brukte litt tid på å bestemme meg hva jeg egentlig syntes. Bortsett fra nøttene, som selvfølgelig smakte slik alle peanøtter gjør, synes jeg det ble for pregløst. Litt tamt. Jeg ventet stadig på at noe skulle kicke inn, en ingrediens som fikk baren til å gnistret litt mer, men det kom aldri. Videre var det noe kaldt og veldig smøraktig over totalsmaken og dermed ble den dessverre ingen stor suksess hos meg. Jeg er ikke glad i smør. Mulig man kan venne seg til smaken altså, men i dag kjente jeg ingen umiddelbar gjenkjøpstrang.

(Måtte ta et bilde inne også, slik at dere får sett innsiden ordentlig.)

Selv om jeg ikke ble sånn 100 % overbevist av denne her, er det meget mulig flere av dere liker den. Ser at merket er nominert til ulike utmerkelser i Sverige og det må jo være en grunn til det. Ikke bare den fine historien til grunnleggeren. Jeg er fortsatt litt nysgjerrig, så tips meg gjerne om dere ser andre Nicksvarianter og smaker rundt omkring. Akkurat denne her tviler jeg på om det blir gjenkjøp av.

Gjenkjøp: Tviler

7 thoughts on “N!ck’s peanuts n’ fudge”

 1. Skal en spise sukkerfrie barer, må en være vant til smaken. Dersom en er mest vant til sukkersjokolade, så vil den garantert kjennes tam ut. Men kult du tester 🙂 Skulle også gjort det, men tåler ikke nøtter, så tar da en annen type 🙂

  1. Er ikke helt enig. Jeg spiser stadig produkter uten sukker, og synes mange av dem har en helhetlig fullgod smak. Det hadde dessverre ikke denne.

   1. Ja, ok 🙂 Da forstår jeg!

    Har til gode å oppleve det, men om jeg kommer over en Nicks uten nøtter (i Sverige eller noe), så skal jeg absolutt teste sjokoladen. Jeg er jo en av de som mener sjokolade generelt er altfor søtt og nøyer meg med 1/4 av en liten sjokolade, så dette med smak er helt klart veldig subjektivt.

    1. Finnes flere typer Nicks! i norske dagligvare, finnes en variant med kokos i samme størrelse som den over, samt «Nicks Kexbar» som er en sportssjokolade som kan minne om andre kjekssjokolader.
     Noen andre varianter finner du på diverse helsekostbutikker.

 2. Har bare smakt platen deres med mørk sjokolade. Den er god, med forbehold om at jeg ikke har «peiling» på sjokolade!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.