Toppskåret pølsebrød fra Hatting

Frivillig, ubetalt reklame

En nyhet jeg ikke hadde hørt om før det bare var noen dager igjen til slipp, er disse toppskårne pølsebrødene fra Hatting. En fiffig liten vri. Og siden vi i dag allikevel skulle ha en superenkel pølsemiddag, fant jeg ut at de måtte prøves.

Disse er foreløpig bare i salg hos Rema 1000, men jeg hører rykter om at det finnes en tilsvarende variant blant Coops egne merkevarer. Og snart vil sikkert flere tilbydere lanserer det også. -Det pleier jo å være sånn når noen får en god idé.

I følge hjemmesiden til Hatting skal fordelen med et toppskåret pølsebrød være at det ligger stødig og stabilt på tallerkenen så det ikke velter. Noe som er perfekt når man skal balansere store mengder pølser.
Hmm, jeg serverer aldri store mengder ferdige pølser i brød jeg. Når vi har pølser får alltid folk forsyne seg selv med pølsebrød eller lomper, og så legge i egen pølse. Men jo, jeg kan se for meg at pølsene balanserer bedre på et stort brett med snittet på toppen ja. Hvis man velger å gjøre alt klart til folk på forhånd.

Her ser dere det, klare til testing.

Så vidt vi kunne kjenne var smaken helt identisk med pølsebrødene som har snittet på siden. Og vi var heldige og hadde fått tak i ei en god og fersk pakke. Puh. Tørre pølsebrød er jo bare nitrist. Disse var mjuke og nesten saftige, og smuldret ikke.

Ja ja, da var det bare å spise.

I forkant hadde jeg skikkelig trua, men vet ikke om jeg er så veldig imponert. Siden snittet var på toppen ble det ikke så dypt, dermed var det ikke plass til å dytte nedi noe særlig med sprøstekt løk for eksempel. Eller annet digg man liker å sprite opp ei pølse i brød med. Det var plass til litt altså, men ikke så mye som jeg pleier å pøse på med. Ja ja, fint hvis man er opptatt av porsjonskontroll på tilbehør.

En helt åpenbar fordel var at pølsebrødet ikke røk i to like lett som de med sidekutt gjør. Der er jo ofte forbindelsen mellom topp og bunn så tynn at det lett blir pølsebrød i to deler om man ikke er forsiktig. Her lå pølsen høyere opp, på en tykkere bunn. Om hele pølsebrødet hadde vært litt større tror jeg kanskje jeg hadde blitt litt mer overbevist. Da hadde ikke pølsen kommet så høyt opp, og jeg hadde fått med ønsket mengde tilbehør.

Det var fire barn tilstede når vi testet, og de mente brødene var gode og ganske like vanlige pølsebrød. Åpning på toppen var lurt det, men det var jo lurt med åpning på siden også. Altså litt hipp som happ for dem.

Neste gang jeg skal kjøpe pølsebrød kommer jeg nok til å kjøpe de med sideåpning igjen. Liker å ha god plass til både sprøstekt løk, raspet ost og evt. litt pølsedigg, rekesalat eller agurkmix. Men om posene med toppåpning har lengre holdbarhet, eller barna eventuelt ber spesifikt om dem, kan jeg godt velge de også. Preferansen min er med andre ord ikke så voldsomt sterk hverken den ene eller den andre veien. Jeg er spent på å se om disse klarer seg. Kan jo godt tenkes de blir en hit når grillsesongen setter inn? Eller er det ikke marked for pølsebrød både med sideåpning og med toppåpning? Hva tror dere?

Gjenkjøp: Nei

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.