Smaksrik base til spansk tomatsuppe fra Toro

Frivillig, ubetalt reklame

I dag prøvde vi den nye basen til Spansk tomatsuppe med paprika & koriander fra Toro. Den er ett av to nye tilskudd til serien denne vinteren. (Den andre er en soppsaus som jeg gleder meg til å teste.)

Jeg synes mange av de andre basene i serien er veldig gode. De gir en fin hjelp og et god utgangspunkt for flere ulike middagsretter. Etter min mening ligger både smak, konsistens og totalopplevelse også noen små hakk over tørre posesupper og sauser, og det er absolutt helt okay.

Spansk tomatsuppe hørtes i tillegg unektelig mer spennende og fristende ut enn den standard tomatsuppen i pose som så mange av oss mer eller mindre er storforbrukere av. Hva er det egentlig med barn og tomatsuppe? Såå godt er det da virkelig ikke?

Som hos de andre basene skulle innholdet i den lille beholderen legges over i en kjele og kokes opp med væske. I dette tilfellet vann. Man skulle også tilsette en boks hakkede tomater og etter fem minutters koking tømme i en desiliter fløte. Det gikk veldig kjapt og greit. Jeg var forresten glad for at fløten skulle helles i. Det luktet nemlig ganske kraftig koriander på kjøkkenet mens suppen kokte. Jeg fryktet dermed at smaken også ville være litt vel skarp og krydret. -Men alt blir jo mildere med en fløteskvett.

På innsiden av emballasjen sto det tips om å tilsette chorizo frest i olivenolje for en litt mer spennende suppe. Det synes jeg hørtes godt ut. Vi valgte dog en adskillig mer barnevennlig (og smaksfattig) variant, nemlig biter av middagspølse. Det er noe med å tilpasse retten til sitt publikum. 🙂

Okay, med engang jeg hadde tatt første skje i munnen, kunne jeg konstatere at dette var en voksen tomatsuppe. Smaken var tydelig krydret, og selv om den ikke var voldsomt kvass, var den skarp nok til at barna syntes den var sterk. Og ja, sammenlignet med den vanlige Toro tomatsuppen i pose er den litt sterk. Smaken av koriander var hakket mer fremtredende enn jeg setter pris på, og jeg ble dermed ikke så voldsomt imponert. Jeg liker litt koriander, ikke mye. I det øyeblikket mengden går fra litt til middels synes jeg urten dominerer så alt for mye, slik at andre smaker ikke slipper ordentlig til. Noen digger det, jeg er ikke en av dem. Her var jeg til dels forberedt, siden urten er spesifisert på emballasjen, men jeg skulle fortsatt ønske jeg kjente mer av både tomaten og paprikaen fremfor korianderen. Paprikasmak kjente jeg faktisk ikke i det hele tatt, selv om suppen samlet hadde mye smak.

Jeg lurer litt på hvorfor boksen med tomater må være med på hele koketiden. Holder det ikke at den tilsettes mot slutten? Nå ble mange av bitene ihjelkokte, og ga dermed ikke den rustikke strukturen jeg hadde håpet. Jeg synes biter av hermetiske tomater er veldig godt og skulle gjerne kjent dem tydeligere når jeg spiste. Men kanskje jeg hadde valgt for dårlige tomater? Konsistensen på suppa var allright den altså, men litt mer spill og variasjon hadde bare vært sjarmerende. Noe som også var litt pussig, var at til tross for fløten som bidro til rundere smak og et mer kremet, fyldig inntrykk, kjentes suppa noen ganger litt tynn. Nesten vannete. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, for den var ikke tynn på skjeen, men kanskje noen av dere som har smakt forstår hva jeg mener? Snodige greier.

Jeg synes denne suppa var sånn midt på treet. Akkurat passe god. Kan hende hadde den kjentes bedre med en dæsj rømme oppi, det må jeg evt. prøve neste gang. -Hvis det blir noen neste gang. Foreløpig sier jeg nei til gjenkjøp, mye fordi barna ikke ble særlig begeistret, og fordi tomatsuppe aldri har vært noen favorittsuppe hos meg. Men moro å ha prøvd uansett. Og dere som liker koriander i suppe kan sikkert falle for denne her. Bare prøv.

Gjenkjøp: Nei

 

2 thoughts on “Smaksrik base til spansk tomatsuppe fra Toro”

  1. Denne syns vi var skikkelig god 🙂 Men suppa ble stående lengre å putre enn hva det sto på pakken, og vi bruke noen økologiske bokstomater som har en god smak. Så med det og det å være glad i koriander ble dette en innertier 🙂

    1. Ja, det hørtes jo veldig bra bra ut. Jeg er ikke spesielt glad i koriander, var nok derfor det ikke ble innertier hos oss. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.