Melkesjokolade Tutti Frutti fra Freia

Frivillig, ubetalt reklame
Dette var festlig. Nesten så jeg tror det har gått troll i ord. I går kveld satt jeg og etterlyste nyheter, for eksempel en storplate fra Freia, og hva finner jeg på Rema i dag? Jo, ny storplate fra Freia. Fantastisk!
Melkesjokolade Tutti Frutti heter den, og ser slik ut.

Ah, for en lykke. Og så lekker og frisk! Man kan ikke overse den i butikkhylla.
Dette er altså melkesjokolade som inneholder biter av gelegodteri, og jeg skjønner godt hvorfor Freia har valgt rosa som tilleggsfarge på emballasjen. Det er vel ingen annen farge som sprudler Tutti Frutti tydeligere enn den.

Jeg er en av dem som likte storplaten Frydefull Jelly Popp som kom i 2014, og ble litt trist når den forsvant. Tenkte at dette måtte være noe i samme gate, og kunne ikke la være å kjøpe. Og selvfølgelig måtte vi smake nesten umiddelbart etter at jeg kom hjem fra butikken. At det er lillelørdag er mer enn godt nok argument for å ta seg en sjokoladebit midt i uka. – I tillegg til at jeg må holde liv i bloggen selvfølgelig.

Det duftet som snilt, søtt og fruktig godteri sammen med klassisk melkesjokolade da jeg åpnet innpakningen. Veldig fristende. Som dere ser har platen klassiske Freiaruter med stork, men gelébitene som var fordelt tilfeldig i hele sjokoladen gjorde det noen steder vanskelig å bryte den opp langs linjene. Jeg måtte lure og lirke litt i den seige geleen. Helt greit, den slapp ganske lett de fleste steder. Jeg pleier alltid å holde på utsiden av papiret når jeg deler opp sjokolader, og det var ekstra lurt i dette tilfellet. Ellers hadde det nok blitt både klissete og rikelig med fingermerker på platen.

Smaksmessig innfridde sjokoladen selvfølgelig. Den kjentes typisk godterifruktig og søt på en barnevennlig måte, akkurat slik man forestiller seg at melkesjokolade med gelégodt skal smake. Den ga virkelig en gledelig munnfølelse. Gelébitene hadde forskjellig farge og for meg kjentes det som om de også hadde ulik smak. Mange av bitene var faktisk uventet store, og i konsistens minnet de litt om rosinene i Fruktnøtt. Bare noe seigere og nesten med et tynt skjørt knasende lag ytterst mot sjokoladen. Eldstejenta delte entusiasmen min og mente dette ville bli hennes nye favorittsjokolade. Minstemor var mer lunken, for henne ble det for mye gele.

Som dere skjønner blir denne fristelsen vanskelig å motstå på fremtidige handleturer. Jeg synes det var en veldig positiv nyhet og sier uten tvil ja til gjenkjøp.

Gjenkjøp: Ja

 

24 thoughts on “Melkesjokolade Tutti Frutti fra Freia”

 1. Spennende! Rakk aldri å smake Jelly Popp, så må vel kanskje teste denne en dag 🙂 hvordan var prisen? Pleier å ligge ganske høyt på en splitter ny sjokoladeplate..

  1. Mener den kosta 44, men husker ikke 100% sikkert. Var iallefall over 40 et sted. Huff, nei ikke akkurat billig å kjøpe nye sjokolader.

    1. Tok litt tid her, men regner med at Ingvild er meget opptatt disse dager og det går helt fint 🙂

     Broren min fant sjokoladen og her er ingrediensene:

     Sukker, tørrmelk, kakaosmør, kakaomasse, glukosesirup, GELATIN, emulgator (soyalecitiner), surhetsregulator (sitronsyre), geleringsmiddel (agar), aromaer, fargestoffer (E163, sort gulrotekstrakt, gurkemeieekstrakt, paprikaekstrakt, E141). Kan inneholde nøtter og hvete. Minst 30 % kakao.

     Som dere ser inneholder sjokoladen gelatin, og er dermed ikke egnet for muslimer eller vegetarianere/veganere 🙁

 2. Har observert i isdisken til Circle K at Diplomis har en ny Diplom Royal ute – såvidt jeg husker heter den Magic Triple Salt Karamell, og bildet på papiret så ut som det er karamell-iskrem, overtrukket av karamelltrekk, overtrukket av sjokolade (tok den ikke opp av fryseren). De hadde ikke fått ny produktplakat over isdisken, så det stod ikke noe om pris eller om den er lagd ekslusivt for Circle K (slik som den med bringebær og sjokolade i fjor)

  1. Ja, har hørt om den. Synes det er litt snodig med en islansering i januar, men de har sikkert en plan med det. 🙂 Må nok smake etter hvert.

 3. Alltid gøy med nye sjokoladevarianter, liker at de alltid finner på noe nytt, selv om det er med ymse grad av suksess. Selv ville jeg gjerne sett en slik stor plate med bananskum eller bamsemums, da jeg har en svakhet for det! Savner også stor hvit sjokolade med biter av mørk sjokkis i! Om jeg en dag blir sjokoladesjef, ass!

  1. Å, det var mange gode ideer. Du får si i fra den dagen du blir sjokoladesjef. Sjokolade med skum må jo være kjempegodt!

 4. Var innom en Rema i Oslo idag, de hadde ikke fått inn det ennå. Mulig jeg kan finne det om jeg går innom en butikk nærmere Oslo S 🙂 Gleder meg til å teste den ihvertfall

  1. Rart de ikke hadde fått den. Vet den er i salg på Hovseter i alle fall. Den er nok like om hjørnet i de butikkene som ikke har fått den enda.

 5. Har vært på leting etter denne siden jeg så den på snappet din! Sett hos to Kiwi, en prix, en meny og en rema uten hell.. Vil ha til helgen!! ☺️

 6. Synes denne var helt ok men overhodet ikke så god som Jellypop. Hadde også inntrykk av at den inneholdt oppkuttede biter av seigmenn eller lignende, men så lages jo Seigmenn av Nidar så det er det neppe. Hadde vært en smart måte å resirkulere seigmenn som ikke kom seg vellykket gjennom produksjonen på dog.

 7. Jeg har ikke prøvd den og er fryktelig skeptisk, for meg skal sjokolade ikke være for søtt men akkurat passe frisk,rund smak så antar at denne forsvinner raskt ut av hyllene.

 8. Denne sjokoladen syns jeg var god, samtidig som jeg er veldig skeptisk til nye varianter.
  Kjennes mer ut som at det er seimenn-biter i sjokoladen enn gelé-biter.seimenn er av gele, så kanskje en mulig bommert fra Freia?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.