Sukrin Marsipan til kaker og konfekt

Frivillig, ubetalt reklame
Siden vi nå går inn i årets absolutte høysesong for baking, tenkte jeg at det passet med et lite tips. I høst dukket det nemlig opp en marsipan uten sukker i bakehyllen; Sukrin marsipan til kaker og konfekt. Her er den på Meny.

Etter litt googling fant jeg ut at denne marsipanen er søtet med både sukrin og stevia. Den er uten eggehvite og dermed også vegansk.

Vi bruker egentlig ikke så mye marsipan her i huset, men innimellom går det med litt til baking. I helgen skulle vi pimpe opp en litt lav brownie, og fant ut at det passet med små marsipanlokk.

Jeg skar opp emballasjen og det første jeg reagerte litt på var fargen. Den virket noen nyanser gulere enn ordinær marsipan. Kanskje det skyldtes fraværet av nettopp sukker? Eller eggehvite?

Jeg måtte så klart smake en liten bit rett i munnen før jeg begynte å kjevle. Det smakte marsipan, virkelig, men den kjentes nok noe strammere og nesten bitrere enn den vanlig sorten. Selv om marsipan med sukker også så klart varierer litt i smak fra produsent til produsent. Mandelsmaken var veldig tydelig, og selv om marsipanen ikke inneholdt sukker var den absolutt søt nok. Check!

Så skulle jeg kjevle ut en bit til ei tynn leiv, og møtte på en litt uventet utfordring. Hva skulle jeg bruke til hjelp når det ble klissete? Hvis poenget er å styre unna sukker, er det vel ikke helt heldig å hente fram melispakka? Slik jeg pleier når jeg kjevler annen marsipan?
Vel, i fravær av et sukkerfritt alternativ måtte jeg bruke et bitte lite melisdryss for at det ikke skulle bli bare klin, jeg innrømmer det, men jeg tar gjerne i mot tips til hva jeg kunne brukt i stedet.

Vi fikk den da utover etter hvert og kunne begynne å forme. Min lille assistent hentet fram en rund utstikker, og laget små marsipanlokk som vi la på lave stykker av brownies. Det ble faktisk veldig godt. Sammen med sjokoladesmaken fra kaken virket ikke marsipanen på langt nær så skarp som da jeg spiste den alene. Altså fungerer den fint i kombinasjon med andre smaker. Veldig greit å vite. Kan godt tenke meg at den egner seg til å lage marsipankonfekt med sjokolade på også. Det vil jeg teste nærmere jul.


Her er kakene til min lille hjelper. 

Tenker dette er en nyhet mange blir glade for. Synes det var bra at smaken var såpass okay, selv om den ikke var helt innertier når jeg spiste den bar. Vet ikke om jeg kommer til å kjøpe den eller vanlig marsipan neste gang, men setter som alltid pris på muligheten til å velge. Det blir et kanskje til gjenkjøp fra meg.🎄😃

Gjenkjøp: Kanskje

 

8 thoughts on “Sukrin Marsipan til kaker og konfekt”

 1. Hadde det fungert å lagt bakepapir underst slik at du kunne løftet marsipanen opp igjen ved å løfte bakepapiret? Ellers finnes også sukrinmelis, men litt dyrt å kjøpe det om du bare skal bruke det til dette formålet.
  Liker at det kommer slike alternativer uten sukker. Men folk er ofte sp negativt innstilt og skeptiske at jeg frykter produktet ikke overlever.
  Selv begynte jeg å lage marsipan selv for noen år siden. Det er overraskende godt! Og man får spnn sett selv bestemt hvor mye sukker og ikke minst, mandler man vil ha, for førti prosent er ganske lite mtp at mandel er hovedingrediensen… Mandelmel, eggehvite og søtning etter valg (kombinerer vanligvis sukrinmelis og stevia). Bare å mikse sammen og sette kaldt.
  🙂

 2. Når du kjevler marsipan kan du legge det mellom to lag plastfolie. Da trenger du ikke bruke melis.
  Jeg håper produktet overlever, for jeg har en far som elsker marsipan men ikke får lov til å spise sukker. Det er selvfølgelig mulig å lage det selv, men det er litt styr.

 3. Jeg skjærer opp biter av den for å maule. Veldig mye bedre enn sukkermarsipan 🙂 I tillegg liker jeg at den ikke blir steinhard etter en runde i kjøleskapet.

  Neste gang må du kjevle ut med sukrinmelis. Ikke testet, men jeg hadde definitivt gjort det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.