Troika Appelsin fra Nidar

Allerede på sensommeren fikk jeg nyss om at det skulle komme en Troika med appelsinsmak. Jeg ble så klart både henrykt og spent, og håpet at ryktet jeg hadde snappet opp skulle stemme. Og hurra, det gjorde det! Tror faktisk det var en av de aller første nyhetene dere begynte å tipse om til dette slippet også. Først info om at den skulle komme tidlig i høst, så bilder av vareprøver og etter hvert nyfylte hyller i kiosk og butikk. Tusen takk!

Jeg kjøpte mitt eksemplar på Meny forrige lørdag, men fikk ikke åpnet og smakt før i går.
Her er den: Litt gylden glede fra Nidar.

Original Troika har lenge vært en sjokolade høyt opp konsumlisten min. Faktisk helt siden jeg var barn. Jeg var derfor oppriktig spent på hvordan den ville smake med appelsingele istedenfor bringebær. Var varianten navnet verdig, eller ville det være et simpelt hastverksprodukt av en døgnflue. -Kun utviklet for å melke merkenavnet.

Jeg tok en bit og ble beroliget. Sjokoladen var god den. Synes Nidar har klart å være veldig tro mot den originale Troikasmaken. Appelsingeleen har liksom smøget seg inn på bringebærgeleens plass, uten å ødelegge noe på veien. Det smakte ikke sterkt, slik kombinasjonen mørk sjokolade og appelsin noen ganger kan gjøre, jeg vil nesten heller si det motsatte. Totalen var faktisk noe svakere enn forventet. -Men kanskje akkurat det gjør at man når bredere ut? At barn også kan velge den? Eldstejenta her syntes i alle fall den var veldig god.

Både trøffel, marsipan og gele var balansert fint sammen med sjokoladen, og om jeg skal sammenligne den med noe annet enn original Troika, må det være Jaffa Cakes. Etter at jeg hadde svelget unna hver bit og satt igjen bare med marsipanrester i jekslene, kjente jeg litt av samme ettersmak som jeg gjør etter å ha slukt ei pakke Jaffa Cakes. -Noe som forøvrig ikke er noe problem. Det er en av de beste kjeksene som finnes. 🙈

Jeg vet ikke om denne sjokoladen er ment å forbli permanent i butikkhyllene eller om den er en limited edition. Jeg håper den blir. 💛

Konkluderer med at alle gode ting fortsatt er tre, og sier ja til gjenkjøp.

Gjenkjøp: Ja

 

9 thoughts on “Troika Appelsin fra Nidar”

  1. At du kunne vente så lenge! Nuvel, ja, akkurat – denne tror jeg passer meg perfekt. Fint også om den er like lavt priset som den vanlige Troikaen, ca 15 kroner på Rema. Gleder meg til neste helg – da skal jeg teste. Om jeg ikke finner den, kommer jeg til å gå amok!

      1. Ja, den var sannelig å få. Spennende. Klarte ikke å vente til lørdag. Måtte at en liten bit fredag kveld. Det var mye duft og smak av appelsin. Og ja, det minner veldig om Jaffa Cakes. Må nok konstatere at for meg smaker det ikke like bra sammen med marsipan og trøffel. Bringebærgeleen synes jeg er mye mer harmonisk enn appelsin til resten av sjokoladen.Ble egentlig en helt annen sjokolade, og ikke like sublim som originalen. Det beviser nok at originalen er veldig god, kanskje aller mest. Men ble litt småskuffet her, dessverre. Egentlig det samme med Daim med lakris. Er litt vanskelig å finne opp nye sjokolader, trur eg!

        1. Ja, det er nok vanskelig å finne på noe nytt som blir en ordentlig fulltreffer. Men alle ære til de som stadig gjør nye forsøk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.