Potetchips med smak av Trøffel fra Maarud

Det kommer alltid noen varianter av nypotetgull fra Maarud når luften begynner å bli krisp og høstlig. Og i år er heldigvis intet unntak. Jeg har gått og småventet litt den siste tiden, og forrige uke fant jeg to sorter på Coop. Karamellisert Rødløk og Trøffel. Siden jeg akkurat har smakt en rødløkvariant av Totenflak, riktignok ikke karamellisert, men sylta, kjøpte jeg Maarudposen med trøffelsmak.

Og så trøffelsmak da dere. Hva kan man si? Det var da umåtelig kreativt. På grensen til komisk. Hvordan kommer man på å smaksette potetgull med trøffel? Jeg må innrømme at jeg aldri har spist en ren trøffel før, og dermed vet jeg ikke hvordan det egentlig smaker. Fant derfor ut at jeg måtte teste sammen med noen venner som var litt mer bevandret i slike delikatesser enn meg. 😀

Posen var lys og lekker inni. Synes den hvite fargen komplementerte de rene flakene på en fin måte. Smart trekk. Alt virket veldig innbydende.

Både tykkelse og konsistens var også helt toppers. Akkurat slik rifla flak fra Maarud pleier å være. Så far so good. Men så var det smaken da. Hvordan ville trøffelkrydderet være?
Veldig udefinerbart, var det først som slo meg. Jeg fikk ikke tak på hva jeg kjente egentlig. Det var som en blanding av veldig mye, samtidig som det smakte ganske lite. Først synes jeg det kjentes litt grillkrydderaktig, så ble det mer rent salt, så løk, og så kom en slags svak, soppaktig ettersmak. Kanskje ikke så rart, siden trøffel faktisk er en underjordisk knollformet type sopp.
Det smakte helt greit, men ikke så godt at jeg umiddelbart fikk lyst til å kaste meg over skåla og sikre meg en ny neve. De som smakte sammen med ble heller ikke helt overbevist. De syntes det smakte alt fra nudler og rødbeter, til emment, småsyrlig og soppaktig. Trøfler var det ingen som egentlig nevnte. Selv om i alle fall en visste godt hvordan det smaker. Hovedtendensen var vel at ingen hadde dette som førstevalg resten av kvelden, -det konkurrertene nemlig med ei skål Superchips med paprika. Men om det ikke hadde vært noe alternativ hadde trolig flere spist mer.

Slik ser forresten posene med Karamellisert Rødløk ut, hvis noen vil på leting etter dem.
Undrer meg over at det står «Potetchips av nyhøstet norsk potet» på posen. Potetchips.
Maarud som har kjempet så hardt for Potetgullbetegnelsen

Regner med at disse variantene bare er i salg en kort periode og på den tiden blir det dessverre ingen gjenkjøp fra meg. Håper imidlertid Maarud kommer med noen flere nyheter til slippet i uke 38, ikke lenge igjen nå. 🙂

Gjenkjøp: Nei

 

12 thoughts on “Potetchips med smak av Trøffel fra Maarud”

  1. Jeg er selv veldig glad i trøffel, og den hadde definitivt noe trøffelsmak. Men blir nok ikke gjenkjøp her heller likevel. 😉

  2. Trøfler synes jeg kan være godt, i rette sammenheng. Fikk trøffelmajones til et slags smørbrød i Wien i sommer. Jeg kan være glad i majones, men den majones var bare fæl. Nuvel – en spennende nyhet jeg kan avsløre kommer: Yoplait yoghurt uten sukker med smak av rabarbra og hylleblomst! Det er er jo smaker som virkelig er i vinden, har jeg inntrykk av. Men det er ikke så viktig – rabarbra er en av mine favorittsmaker, og det samme med hylleblomst. Gleder meg – PS – akkurat i det jeg skriver dette kom jeg på at jeg under den brønsjen i Wien faktisk drakk en morsom drikk tilsmakt med hylleblomst til nevnte trøffelmajones. Så da henger min glede over dette sammen med alt. 🙂

  3. Den med karamelisert løk var nyyyyydelig! Ble faktisk en ny favoritt her i huset, smakte en deilig kombinasjon av syrlig og søtt – samtidig som det bare var et hint av smak og dermed ikke for kvalmende.

  4. Jeg oppdaget begge variantene på min lokale Kiwi i forrige uke. Har dårlige minner om trøffelsmak etter en smaksatt olivenolje på sprayflaske jeg kjøpte i Spania for noen år siden, så jeg kjøpte den med karamellisert rødløk. Både jeg og besøket syntes at det var godt, tror nok det blir gjenkjøp 🙂

  5. Må innrømme at jeg kastet posen med disse etter et par flak, virkelig ikke en suksess her i huset. En ubestemmelig (og for meg vond) smak jeg ikke klarte å plassere. Den med karamelisert rødløk var derimot nydelig, og det blir gjenkjøp til helgen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.