Mac’n Cheese fra Toro

Frivillig, ubetalt reklame
Sammen med den gule Troikaen tror jeg dette er nyheten jeg har fått flest tips om til høstens lanseringsvindu.
Mac’n Cheese fra Toro. Allerede flere uker før slipp begynte det å komme snapper med bilde av posen, og jeg ble så klart nysgjerrig. Jeg fant den etterhvert på både Coop og Meny, og har i tillegg vært heldig og fått tilsendt en vareprøve.

Vi smakte her om dagen da vi skulle spise litt sent på ettermiddagen. Det hadde vært en hektisk dag med aktiviteter og litt forstyrrelser i den vanlige måltidsrytmen, så jeg fant ut at det passet bra med noe enkelt. For dette må kunne kategoriseres som enkelt. Vi snakker Toro ferdigrett i klassisk stil; tilsett væske, kok opp, la småkoke, server.

Jeg har egentlig aldri forstått den amerikanske fascinationen for macaroni and cheese. La gå, kan skjønne at retten slår an hos ungene, men hos voksne, not at all. For meg er det i alle fall bare glatt mat uten substans. I utgangspunktet i hvertfall. Allikevel var jeg spent på hvordan en norsk variant ville være, og gledet meg som alltid til å teste.

Som dere ser er dette en familiepakning, og pulveret skulle blandes med hele 12 dl væske. Jeg målte opp og satte i gang. Da jeg åpnet posen dro jeg forresten en viss kjensel på duften som strømmet ut. Den minnet om den der pastasausen Toro har med basilikum og ost, som egentlig er ganske godt. Samtidig luktet det litt løkpulver. Og selvfølgelig ganske osteaktig. Jeg var optimist.

Til å begynne med så det mest ut som suppe med makaroni, men etter hvert tyknet konsistensen. Den ferdige utgaven var mjuk og fyldig, og selv om jeg gjerne skulle sett noen lange, deilige ostetråder når jeg løftet opp sleiva, virket den relativt autentisk.

Jeg klarte bare ikke få meg til å sette kjelen på bordet uten noe tilbehør, så vi spiste med kyllingbiter ved siden av, samt litt bacon og ostehorn.

Smaken var som forventet. Jeg syntes fortsatt det minnet om tidligere nevnte pastasaus, men det var renere ostesmak her. Ikke noe voldsomt innslag av urtekrydder. Jeg kjente dog at smaken var forsterket med noe, og for min del kunne det gjerne vært enda mer sting i sausen. -Men vet så klart at en slik rett skal være mild. Ikke sterk eller spicy.

Vi burde nok revet litt ost og latt den smelte på toppen for et enda riktigere inntrykk, men det bare ble ikke til det. Dermed minnet totalen kanskje en anelse for mye om makaronistuing, og utløste ingen voldsom begeistring eller entusiasme hos meg. Det ble for tamt. Jentene var heller ikke videre imponert. De synte makaronien var «passelig kokt», men skjønte ikke helt at dette var noe barn kunne kose seg med i Amerika. Det ble for tykt og mektig sammenlignet med tradisjonelle middagsauser og de spiste ganske små porsjoner begge to. Ingen ba meg skrive gjenkjøp. Vel, da har vi prøvd.

Det er som dere skjønner svært tvilsomt om det blir gjenkjøp av denne hos oss. Allikevel synes jeg Toro har gjort en god innsats i forsøket, og det kan godt hende posen slår an hos mange. Har i hvertfall skjønt på alle tips jeg har mottatt at mange har vært nysgjerrige på retten og ønsket å prøve. Dermed gjenstår det bare å se hvor mange som velger gjenkjøp etter første smak, og om antallet er høyt nok til at produktet blir værende.

Gjenkjøp: Tvilsomt

11 thoughts on “Mac’n Cheese fra Toro”

 1. Siden dette skal være comfort-food, egner den seg kanskje best til å spises fra en skål. Det er åpenbart ingen estetisk vakker rett. 🙂 (Det skulle vel forresten være 12 dl, ikke 12 liter?)

 2. Fjordland har kommet med en ny ferdigrett, coq au vin med potetskiver (samme type potet som i den arne brimi med lammekjøtt og byggryn)
  Syntes den var veldig god, spist 3 pakker allerede 😳

 3. Coop og andre butikker har en annen variant mac’n cheese som er mer autentisk den man får i USA, og til halve prisen! Merket heter Wisconsin, og pakken heter «Macaroni and cheese dinner.» Prøv den! Mye bedre! Toro sin ble for «grøtete».
  Jeg har amerikansk mann, og han vet hva han snakker om!

 4. Er det bare meg eller overvurderer Toro hvor mye væske man må blande ut med? Jeg har ofte kuttet mye av væsken de ber om å blande ut i f.eks Pasta di Parma fordi den blir så suppete eller bruker så lang tid på å koke ellers. Tror jeg skal kjøpe denne, men kutte litt på væsken og se hvordan det blir. Er glad i annen mac n cheese jeg har kjøpt eller laget selv, da.

  1. Kan godt hende man kan kutte ned litt, men ikke så veldig mye. Den ble ganske tett bare noen minutter etter at den var ferdig med oppgitt væskemengde. 🙂

 5. Inneholder jo løk og hvitløk så da er det jo ikke original mac n cheese. Rart hvorfor alle produkter skal ødelegges med dominerende løk og hvitløk.

  Det er paradoksalt å sprute opp med løk og hvitløk på en matrett som i utgangspunktet skal være barnslig, sjukt digg og enkel.

  Off

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.