Lakkrís Kókostromp fra Nói Síríus

I helgen smakte jeg mer nytt snop. Se her, islandsk sjokolade med kokos og lakris!
Har sett den på Deli de Luca både i Oslo og Bergen, og i tillegg har jeg vært så heldig å få noen vareprøver av den. 🙂

Det ser ut som om den kommer fra Nói Síríus, noe jeg fant ut egentlig er samme produsent som de andre Sirius-produktene jeg har skrevet om kommer fra. Undret meg litt over at emballasjen var så lekker og lilla, og ikke delikat hvit som på de andre produktene deres. Ikke at det har noe å si. Denne skilte seg pent ut i butikkhyllene, så da er det kanskje underordnet at den avviker fra resten av serien sin. Dere ser litt av en annen Sirius-sjokolade til høyre i bildet under her, den har jeg faktisk også skrevet om tidligere (her).

Jeg var spent på å smake. Synes både sjokolade og kokos er digg, lakris kan jeg lett styre meg for. I hvertfall den søte sorten. Men kanskje det ville funke bra sammen? Husker jeg smakte noen kuler med samme kombinasjon for noen år siden og de var knallgode. Synd de forsvant igjen forresten.

Duften som møtte meg da jeg sprettet emballasjen var i all hovedsak lakris. Sjokoladen og kokosen lå på en måte og lurte i bakgrunnen og gjorde at totalduften allikevel ble søt og mild, og en anelse eksotisk.

Som dere ser av tverrsnittet på bildet er det øverste laget en slags lett kokoskrem. Bunnen er et tykkere lag lakris. Det hele er dekket av en passe raus mengde melkesjokolade, og jeg kan med en gang bekrefte at selve sjokoladen var knallgod. De kan sjokolade på Island. Kokoskremen var også deilig. Lett og fin i konsistensen, dog med en noe dempet kokossmak. Skulle ønske den kjentes tydeligere. Lakrisen virket heldigvis litt salt, og den smakte greit, men konsistensen ble for tett og kompakt for min smak. Men igjen, lakris er ikke mitt favorittgodteri. Egentlig minnet helhetsinntrykket litt om slike biter av allsorts lakriskonfekt, og totalt sett smakte det helt okay.

Må også ta med at sjokoladen ikke viker så stor når man først ser den, men den er både fyldig og mektig og dermed mer enn stor nok.

Helhetsinntrykket her var ikke dumt. Et tomt lilla papir på benken min er vel bevis nok på at sjokoladen er etanes. -Selv for en non-lakris-person. Allikevel tviler jeg på at det blir gjenkjøp. Det finnes en del andre sjokolader jeg rangerer høyere, særlig siden kokossmaken her ikke var mer dominant enn den var. Men uansett moro å ha smakt. Håper det fortsetter å strømme på med nyheter hos både Deli de Luca og andre utsalgssteder i ukene som kommer. Fortsett å tipse meg når dere ser noe. 😀

Gjenkjøp: Tror ikke det

2 thoughts on “Lakkrís Kókostromp fra Nói Síríus”

  1. Fantastisk nyhet. Denne må prøves. Gleder meg forresten til å følge bloggen din framover. Alltid veldig kjekt og spennende å lese. Selv skal har jeg besluttet å satse på å spise meget sunnere fra og med neste uke, da høsten begynner, men i helgene kommer jeg til å unne meg litt av hvert – og da er jo en slik sjokolade perfekt. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.