Ferske posteier fra Gilde på Rema

I begynnelsen av august fant jeg en ny serie med ferske posteier fra GildeRema. Så gøy!
Det var fire varianter; Hvitløk & Ramsløk, Barbeque, Jalapeno og Black garlic.

Siden boksene har påtrykket pris i remafarger antar jeg at posteiene selges eksklusivt hos Rema. Synes det er utrolig kult når det utvikles og produseres slike små serier, uansett om de selges i en eller flere kjeder. Tommel opp fra en dagligvareentusiast.

Etter litt vurdering frem og tilbake endte jeg opp med å kjøpe en boks med Barbeque og en med Hvitløk & Ramsløk.
I går smakte vi på begge.

Først ut var Barbeque. Tenkte det var litt snodig med grillsmak på en leverpostei, men applauderer valgmuligheten.

Den så ut som en ganske vanlig leverpostei, kanskje med enn litt mer orange nyanse enn gjennomsnittet.

Og heisann, her var det mye smak. Det var ikke tull, det som sto på lokket!
Først fyltes munnhulen med noe som føltes som grillmat. Veldig pussig sammen med posteikonsistensen. Så kom en litt mer kjent påleggsmak, som etter hvert forsvant igjen til fordel for noe sterkt. Det prikket og brant nesten litt på tungen og jeg grep instinktivt etter melkeglasset. Syntes egentlig ikke det var så godt. Det sterke, som åpenbart kom fra chilikrydder, dominerte for mye. Klarte ikke kose meg med smaken. Så dumt. Jeg prøvde med litt agurk på, men det hjalp ikke stort. Inntrykket var for langt unna hva jeg hadde forventet. Det fristet lite å fullføre rundstykket.

Så sto Hvitløk & Ramsløk for tur.

Den hadde en mer alminnelig farge, og duftet som en fyldig leverpostei.

Og smaken her var god. Min Onkel reisende Haldor som var på besøk, direkte fra Spania, mente det smakte tydelig både hvitløk og ramsløk, og jeg var enig. I tillegg til løken kjentes en moderat del lever , og det til tross for at posteien inneholder bittelitt mer annet kjøtt enn lever. Antar forresten det er derfor det heter Fersk postei og ikke Fersk leverpostei. Rett skal være rett. Her satt jeg igjen med inntrykk av en smaksrik, krydret og helhetlig leverpostei og fullførte mer enn gjerne rundstykket mitt.

Her blir det altså et nei og et ja til gjenkjøp. Som nevnt innledningsvis lar jeg meg lett begeistre av slike nye serier og vurderer om jeg må kjøpe de andre to sortene også. Vet ikke om serien kommer i begrenset oppglag, men gjetter at den forsvinner om en stund. -Om ikke slaget går til himmels for en av smakene da. Da får den kanskje fast hylleplass.
Fortell meg veldig gjerne om dere har testet noen av de andre to, og hvordan de smakte. 😀

Gjenkjøp: Nei og Ja 

 

12 thoughts on “Ferske posteier fra Gilde på Rema”

  1. Jeg har testet de to som du har, men blir nok ikke gjenkjøp av noen av dem. Den med barbeque var for sterkt (måtte ta litt rømme på for å få det ned), og den andre syns jeg bare var sånn passe (halve boksen gikk dessverre i søpla – den lå ganske urørt i noen dager, og da får sånne posteier en usmak). Har black garlic i kjøleskapet, så håper den er bedre. Tror uansett at vanlig leverpostei med rødbetsalat på er litt mer i min gate. Uansett spennende med noe nytt, og når de ikke koster skjorta, så er det jo bare å prøve.

  2. Jeg er ikke så glad i bbq, men elsker alle de tre andre! Jeg er veldig glad det kommer leverpostei med litt spennende smaker, og det beste er vel at jeg får ha de i fred for ungene som kun liker «vanlig» leverpostei. Håper de er kommet for å bli. 🙂

  3. Jeg er skikkelig sein til festen her, men kjøpte den med Hvitløk og Ramsløk her om dagen og synes den var rågod! Har allerede kjøpt min andre boks og nyter dem til de kjipe knekkebrødene på jobb 🙂

  4. Min vurdering ble motsatt. Litt mye chili, men bare litt i barbeque, men den var smakfull, og havner i kjøleskapet igjen. Hvitløk og ramsløk ble for tamt, og litt «hva var poenget med denne?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.