Skyris Jordbær fra Q-Meieriene

I solsteiken i går ettermiddag fant vi ut at det var på høytid å teste den nye Skyrisen i bøtte fra Q-Meieriene. Jeg regner med at de aller fleste har fått med seg at den finnes i smakene Jordbær og Salt karamell, og vi valgte å prøve Jordbær.
Lekker boks! Jeg har alltid syntes at Q-Meieriene er flinke med emballasje.

Har skjønt folk går mann av huse for å få tak i denne isen, så jeg var rimelig nysgjerrig på hvordan den skulle smake.
Som jeg har skrevet før er jeg ikke sånn superbegeistret for vanlig Skyr. Og de små ispinnene med Skyr ble vi bare sånn passe imponert over da vi smakte de for noen uker siden (her). Forventningene mine til innholdet i boksen her var dermed ganske midt på treet. Egentlig et greit utgangspunkt.

Må starte med å si at fargen var utrolig lekker. Pen, lys rosa.
Duften som sivet opp etter jeg hadde tatt av lokket var som av frisk jordbæryoghurt så det lovet ganske bra.

Da var det bare å forsyne seg og ta en smak. Sannhetens øyeblikk var kommet.
Og ja, jo, dette kjentes veldig som forventet. Som en litt svak jordbæryoghurt, eller som frossen Skyr om du vil. Jeg synes også den kjentes litt salt, egentlig ikke overraskende, men salt is er litt uvant for meg. Jeg trengte derfor noen skjeer for å ordentlig venne meg til både smak og konsistens. Man ser jo jordbæris med øynene, men så stemmer ikke inntrykket i munnen helt med det man forventer.
Selv om den kom rett fra fryseboksen smeltet den også uventet fort i sola (raskere enn vanlig is synes jeg) og da ble konsistensen veldig tynn og rennende. Duften forandret seg også litt så fort den var smeltet. Jeg likte den best så lenge den var fast og kald.

Den var helt grei denne her, men framkalte ingen jump for joy-reaksjon. Det må jeg bare si. Jeg hadde nok forestilt meg litt mer smak, eller håpet på er vel riktigere å si, for jeg vet jo at så lenge produktet ikke er spekket med sukker og fett kan man vanskelig få samme type smak og fylde som hos ordinær fløteis. Og mengden energi og ingredienslisten tatt i betraktning var den slett ikke dum.

Om det blir gjenkjøp vet jeg faktisk ikke. Har ikke bestemt meg enda. Synes det er flott med en “sunnere” is, slik at man kan spise oftere og med bedre samvittighet nå i varmen, samtidig følte jeg meg bitte litt snytt for en deilig isopplevelse etter at vi var ferdigspist. Sikkert en vanesak. Trenger antagelig litt tid på å evt. avvenne meg fra vanlig is slik at jeg ikke blir sittende å sammenligne hele tiden. Da kan det hende det funker enda bedre. Jeg skal uansett prøve noen ganger til før jeg bestemmer meg, og synes det er moro at produktet faktisk har fått livets rett. Hører at flere butikker stadig er helt utsolgt om dagen, så det tyder vel på at mange forbrukere allerede har sagt ja til gjenkjøp.

Gjenkjøp: Usikker

 

10 thoughts on “Skyris Jordbær fra Q-Meieriene”

  1. Spiste min innendørs, og den smeltet ikke sånn at den ble rennende selv om jeg spiste hele boksen ellers er jeg enig, den er litt ubestemmelig. Den er god, men ikke kjempegod. Helt ok liksom. Kommer nok til å kjøpe den igjen, men blir nok fordi jeg har lyst på en lett og enkel løsning på «sunnere kos». Hvis det gir mening ‍♀️

    God helg ☀️

  2. Hei
    For en stund siden la du ut bilde på snap av frosne avokadoer. Hvor var det du fant dette?? Har lett og lett men ikke funnet:)

    1. Hei du. De fant jeg på Coop Extra på Slependen. De lå i en frysedisk mellom frukten og fisken. Det er en veldig stor Coop-butikk.
      Får håpe du finner dem

  3. Da må du teste UTEN sukker fra Diplomis, to smaker: karamell og vanilje. Smaker like kvalmende og søtt som is skal :mrgreen:

    1. Is skal vel ikke være kvalmende? Tror like gjerne jeg spiser vanlig is med sukker og fløte. Nam

  4. Synes selv ikke noe om jordbær varianten. Saltes karamell smaken var dog utrolig god. Prøv heller den om du ender med gjenkjøp.

    1. Har smakt den nå faktisk, men ikke rukket å lage noe innlegg. Jordbær var best, synes den med karamell nesten smakte litt kaffe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.