Dagligvarebloggen

Norvegia Original Staver fra Tine

Sånn bortsett fra godteri, synes jeg fortsatt ikke det er så mange nyheter å finne i butikkene. Med unntak av uhorvelige mengder grillmat da. Men de får jeg evt. teste og skrive om nærmere sommeren. Heldigvis dukker det opp en og annen spennende vare hist og her, og onsdag i forrige uke fant jeg et nytt osteprodukt på Coop.
En fin liten pakke med Norvegia Ostestaver fra Tine.

Artig at Tine også har kastet seg på ostestavbølgen. Både Rema og Synnøve Finden kom jo med  mozzarellastenger i fjor, og nå får vi altså staver av flere av ostene fra Tine. (Disse finnes også i Norvegia Lettost og Jarlsberg.)

Pakken inneholder seks separat innpakkede staver, hver på 20 gram.

Her i huset er vi veldig glade i ost. Vi spiser usannsynlig store mengder Norvegia hver uke og jeg tenkte derfor dette var midt i blinken for oss. Og ganske riktig, det var det. For selvfølgelig var ostestavene gode. De smaker akkurat slik man tror de skal smake. Mjuk, fersk Norvegia med trygg og mild smak. Jeg har gomlet noen som kveldssnacks og barna hatt dem med i matboksen på skolen. De glir ned lett som bare det. Ser at jeg dessverre ikke har tatt noen bilder uten emballasje, og nå er pakken tom, men dere får vel et greit inntrykk uansett.

Synes forresten det var gøy å se engasjementet rundt innpakningen av disse stavene under bildet jeg la ut på Instagram. Veldig bra med ivrige forbrukere. 👍 Det gikk i overflødig produkt, for høy pris og ikke minst unødig bruk av plast. Og ja, ser den i disse antiplastdager. Det var mye plast sett opp i mot mengde ost. Men om ikke enhetene hadde vært pakket inn separat, tror jeg de kanskje fort ville blitt tørre når hovedemballasjen var brutt. Og nå spekulerer jeg bare, men da ville muligens stavene som ikke var spist innen kort tid blitt kastet? Og matsvinn vil vi jo heller ikke ha. Men om noen har andre gode forslag til innpakning som gir samme holdbarhet og ikke minst fleksibiltet med tanke på hvor fort man må spise opp alt i pakken hadde det vært spennende å høre.

Videre kan man selvfølgelig like gjerne skjære opp egne stenger fra et ostestykke man allerede har. Det er billigere og ikke minst sparer man masse emballasje. Men skjer det? Kanskje hjemme hos noen, men garantert ikke hos alle. Vi gjør det i alle fall ikke. Selv om vi alltid har minst ett ostestykke i reserve i kjøleskapet i tillegg til det som er påbegynt. Det blir bare ikke noe av. Og det vet Tine. De har jo selvfølgelig gjennomført grundige undersøkelser og analyser før de tok avgjørelsen om å lansere disse ostestavene, og har god tro på at det er noe vi forbrukere vil ha. Så kan vi være så enige eller uenige vi vil om både format, innpakning og pris. Noen kommer til å kjøpe uansett. Og ja igjen, kiloprisen er høyere enn om man kjøper en hel ost. Min indre økonom, gjerrigknark og bevisste forbruker er helt enig i at det er idioti å betale mer pr kilo for gulost bare fordi størrelsen er snerten og hver stav er pakket klar til bruk. Men min indre latsabb synes det er så utrolig deilig med alt jeg slipper å gjøre selv.

Jeg husker da de første pakkene med revet ost dukket opp i butikkene. Jeg syntes det var helt galskap og sverget på at jeg aldri skulle kjøpe noen sånt. Jeg kunne raspe osten min sjøl – mye billigere. Men så gikk det noen år og jeg var ikke lenger like bastant. Og nå hender det innimellom at jeg kjøper ferdig revet ost. Til en høyere kilorpis enn et helt ostestykke har. Tror slike valg og prioriteringer, og ikke minst hva man er villig til å betale for en vare, forandrer seg i tak med endring i livssituasjon. Og for mange er tid en ressurs det er knapphet på. Da er det lettvint å betale litt mer for hurtige løsninger, istedenfor å stå og raspe egen ost. Kanskje vi er villige til å betale litt mer for ferdige staver også?

Jeg tror ganske sikkert jeg kommer til å kjøpe disse igjen. -Så lenge de er i salg.
Jeg tror ikke de varer så veldig lenge, men det gjenstår å se. – Jeg følger spent med.

Gjenkjøp: Ja

_ _ _
Oppdatering 10.05:
Må nesten ta med link til innlegget om Norvegia Mini fra 2010.
Ser det har vært en viss utvikling siden da. 🙂

 

10 Responses to Norvegia Original Staver fra Tine

 • Om det er en spesiell ost man ikke får hel, så greir, men dette er en ordinær og kjedelig Norvegia. Helt bortkastet 🙂

  • Har du smakt?

   • Ikke stengene, men så liker jeg ikke Norvegia noe særlig heller 🙂 Og Jarlsberg hadde jeg i så fall kuttet opp i staver selv dersom jeg var veldig glad i å maule ost!

  • Helt bortkastet er den da ikke 🙂 Et sunt og kjekt alternativ om man er ute og fysen på litt energipåfyll, f.eks! 😉

 • Overbevisende argumentasjon for et produkt som jeg personlig jeg ikke ser nytten av. Folk har jo forskjellige vaner, om man pakker matpakker med litt av hvert så forstår jeg jo behovet. Revet ost kjøper jeg ofte selv, og det er vel ikke så mye dyrere enn ikke-revet, mene jeg å ha sett.

  • Jo, om man kjøper originalostene revet er kiloprisen mye høyere. Sjekk f.eks Jarlsberg.
   Og jeg skal ikke på noen måte selge disse stavene, det får være helt opp til folk å velge om de fortjener en plass i hyllene eller ikke. Ble bare litt overrasket over at de fikk så mye tyn. De var jo veldig gode. 🙂

 • Jeg kjøpte en pakke med Norvegia i staver i dag, fordi jeg var skrubbsulten og trang noe kjapt og enkelt. Ostestavene var gode de, veldig gode faktisk. Men det er et produkt jeg håper jeg ikke kommer til å kjøpe igjen pga all plastemballasjen. Det er veldig mye plast på hver ostestav og i tillegg har man ytteremballasjen stavene ligger i.

  Jeg ser argumentet ang uttørking, men kunne f.eks. ostevoks rundt stavene vært et alternativ (sånn som det er rundt Babybel ostene)? Seks Norvegiastaver i voks i plastpakken hadde vært langt bedre enn seks platpakkede Norvegiastaver i plastpakken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.