Dagligvarebloggen

Melkesjokolade med jordbær fra Freia

Nå begynner det nesten å bli pinlig mye godis her på bloggen. Huffameg. Men det er nå en gang produkter i den kategorien jeg har funnet så langt. Og på mandag lyste nok en ny forpakning mot meg fra godterihylla på Meny, og den inneholdt Melkesjokolade med jordbær fra Freia. Og jeg, svake menneske, jeg kjøpte ei plate. 🍫🙈

Jeg kan vagt huske denne fra før. Vet jeg har kjøpt den fra Marabou i Sveige, men mener bestemt at den har eksistert før i Norge også. Tror imidlertid det var før jeg startet bloggen i 2010, fant i alle fall ikke noe gammelt innlegg om den. – Så da måtte det bli innlegg nå.

Dette er ikke annet enn ren melkesjokolade ispedd jordbærbiter. Helt greit, en sjokolade trenger ikke nødvendigvis være avansert for å være god. En ganske tydelig duft av jordbær sivet opp og traff neseborene mine straks jeg hadde sprettet emballasjen, og baksiden var ganske knudrete av alle de små bærbitene. Det lovet bra, da var det i alle fall en anstendig mengde jordbær og ikke bare en liten lurebit hist og her.

Smaken var veldig som forventet. Jeg kjente mye sjokolade og i tillegg noe litt søtt og fruktig som liksom omsluttet hele biten. Om jeg la godviljen til satt også en svakt syrlig og ganske god ettersmak igjen inne i kinnene mine en stund etter at jeg hadde svelget unna hver sjokoladebit. Slik man kan kjenne etter å ha spist ei brødskive med jordbærsyltetøy. Videre knaste bærbitene litt mellom tennene akkurat i starten, men ble ganske fort mjuke og glatte. Det var godt, men samtidig litt kjedelig. Og jeg ble ganske fort fornøyd. Tror det kan kjennes kvalmende om man spiser for mye på en gang. Her har vi enda ikke spist opp alt.

For min del er det helt greit at denne platen kun selges i begrenset opplag. Jeg kommer ikke til å kjøpe den igjen. Tenker den føyer seg inn i rekken av storplater Freia pumper ut for at folk av nysgjerrighet skal kjøpe en av deres sjokolader fremfor en av de mer trauste og kjente variantene fra konkurrentene, og så forsvinner den igjen uten dramatikk etter en viss periode. Helt OK det altså. Vi gjennomskuer det, men lar likevel nysgjerrigheten og interessen for nyheter styre oss såpass at de tjener en god slump. 😛

Men kjære Freia; når skal dere komme med ei plate med appelsinkrokan til oss? Det lurer jeg på. Jeg lurer også veldig på om dere kan relansere melkehjerter med crisp av cornflakes? De var så mye bedre enn de vanlige, rene som selges nå. Nesten som Noblesser. Kanskje vi kan få det til jul?
Og selv om jeg ikke ble så begeistret for akkurat denne jordbærplaten synes jeg som alltid det er moro at dere kommer med nyheter, så en glad tommel opp for det.

Gjenkjøp: Nei

 

19 Responses to Melkesjokolade med jordbær fra Freia

 • Er da ikke mange årene disse var å finne i norske hyller sist gang. Husker at det lå hauger av plater til halv pris mot slutten…. Tydeligvis mange som sliter med hukommelsen. Tenker da på Freia 🙂

 • Pøh, blir aldri for mye godis! 😀 😀 Den plata har eksistert før, ja, men jeg smakte den aldri. Enig, syns de skal komme tilbake med appelsinkrokan! Den var den beste. Og den svenske fra marabou smaker langt fra det samme. Melkehjerter med crisp av cornflakes tror jeg har gått meg hus forbi, men Noblesse var kjempegodt! Hvorfor forsvant den egentlig? Riegel er også en sjokolade jeg savner. Skjønner ikke hvorfor den ble borte etter 98 år i salg. Appelsinsjokoladen (den som er formet som en appelsin) er også borte, forresten. Dårlig gjort. Har du smakt skyr-isen enda, forresten?

  • Melkehjertene med crisp hadde litt rødt som gikk over i det gule på esken. Veldig gode. Ja, mye digg som har forsvunnet, hadde vært moro om Riegel kom tilbake ja. Og de har jo massevis av Noblesser i Sverige, så jeg skjønner ikke hvorfor de ikke kan selge dem her også.
   Har ikke smakt Skyrisen enda, men siden det er spådd sol i helga blir det nok da. 🙂

  • Appelsinen dukker vel opp til påske hvert år? Jeg kjøpte den iallfall i år

 • Savner også appelsinkrokan! Verdens beste sjokolade.

 • Men husker du den sjokoladen som kom til påsken for en del år siden? Det var to typer: En med crispbiter og en med kandisert appelsin tror jeg. Elsket virkelig den med appelsin!! Husker ikke om det var Freia eller Nidar, men skulle gjerne hatt den tilbake i hyllene! Den ene var vel lilla og den andre oransje, men husker ikke helt eksakt, for det er en del år siden nå…

 • Jeg synes denne sjokoladen er helt fantastisk! 🙂

  • Da får du hamstre masse nå som den er i salg. 😀

  • Det synes jeg og – i hvertfall ukas høydepunkt når jeg så denne kom inn igjen! 😀 😎 😯 Kjekt Freia kjører på med en ny runde for oss som har savnet den sånn.. Tenker også at de godt kunne tatt en ny runde med melkedrøm med bringebær og youghurt!

   • Og også eventyrposene fra Freia – eventyrfigurer med et lag melkesjokolade som man lett kunne tygge av, så man kom til «kjernen» av melkesjokolade. Veldig gode!

    • Ja de var gode. Men enda bedre var Sagnomsuste biter. Figurer med Smil inni. Nammis!

 • Jeg spiser nesten ikke sjokolade lenger, men alt jeg vil ha er freia kjekskuler tilbake 😥 😥

  Og ja, det stemmer at denne fantes i 2009, husker den fra jeg gikk i 8.klasse 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.