Litt Mat Pastasalat med skinke fra Fjordland

I dag bestemte jeg meg for å teste den nyeste lille salaten i Litt Mat-serien fra Fjordland. Pastasalat med skinke og crème fraîchedressing. Kjøpte den på Rema lørdag for halvannen uke siden, men siden holdbarhetsdatoen sa 27.05, satset jeg på at det var helt okay i dag.

-Selvfølgelig var intensjonen å smake den rett etter at den var innkjøpt, men så kom det finvær, helligdager og fri fra jobb og vips var det gått ei uke. Men i dag passet det.

På nettsiden til Fjordland står det at dette er en mild og smaksrik pastasalat med skinke, grillet rød og grønn paprika, sjalottløk, timian, oregano og pepper. Og at det følger med en frisk crème fraîchedressing.
Ut i fra beskrivelsen traff dette smaken min veldig bra, så jeg var som vanlig optimist før smaking.

Synes alltid det er fint når det følger med gaffel. Vi skal så klart være bevisste på plastbruken, og ikke vet jeg om denne er av gjenvinnbar plast eller om de kanskje kunne brukt en variant av lett tre eller hardpresset papp, men om det ikke hadde vært noen ting hadde jeg blitt en smule oppgitt. Riktignok er det rikelig med bestikk på jobben hvor jeg spiste lunsj idag, men om man kjøper en boks på farten, og skal spise et sted hvor det ikke er en velfylt bestikkskuff, er den lille gaffelen ganske uunnværlig.

Hm, den så da en smule grå ut denne salaten, eller hur? Førsteinntrykket var ikke akkurat optimalt. Kan ikke påstå at den virket så voldsomt innbydende og delikat. Heller blek og interessant om jeg skal legge godviljen til. Jeg tok prøvende en bit, og må si at kryddersmaken, -og duften, var god. Sammensetningen minnet meg faktisk om pizza, noe som ikke var så rart med tanke på oreganoen. Passe oljete var det også. Pluss for det. Men resten falt litt igjennom. Beklager å måtte si det. Konsistensen på pastaen var litt tørr og nesten småseig, selv om den egentlig var passelig kokt og ikke burde kjennes hard. Kanskje det er sånn den blir når den ligger såpass lenge i begeret sitt?

De grå skinkebitene smakte tilnærmet ingenting. Ikke at det var så mange av dem å kjenne etter på heller. Det var pastaen som dominerte. Løkbitene var dessverre bleke, sleipe og uinspisrerende så heller ikke de klarte å overbevise meg noe særlig. Paprikaen var nok ingrediensen som hadde holdt seg best. Allikevel klarte ikke de bitene alene å løfte salaten opp til et tilfredsstillende nivå.

Dressingen imponerte heller ikke. Den var ganske rennende og smakte slik tjukt som melkeprodukter kjennes når de er for gamle eller har vært oppbevart for varmt. (Selv om denne har stått i kjøleskapet hele tiden.)

Synes det var leit at ikke dette ble en OK lunsj. Hadde virkelig trua og ble derfor en anelse skuffet over at forventningen min ikke ble innfridd. Søørn. Jeg fikk meg ikke til å spise opp hele boksen en gang. Det fristet bare ikke. Tok heller to skiver med banan. Samtidig lurte jeg litt på om salaten rett og slett var blitt for gammel? Til tross for at emballasjen sa den skulle holde fire dager til? Er det noen som har smakt og som hadde en annen opplevelse enn meg? Bør jeg kjøpe en boks til og gi den en ny sjanse?

Og til dere som synes jeg er for negativ eller en smule uhøflig mot Fjordland her, så må jeg parere og si at det må være lov. Dette er ikke noe reklameblogg. Jeg (som forbruker) har kjøpt en salat og forteller hva jeg synes om den. Enkelt og greit.

Som dere skjønner blir det mest sannsynlig ikke gjenkjøp av denne. -Med mindre noen av dere klarer å overbevise meg om at jeg rett og slett har hatt uflaks med mitt eksemplar.

Gjenkjøp: Nei

 

10 thoughts on “Litt Mat Pastasalat med skinke fra Fjordland”

  1. Jeg hadde samme opplevelse som deg. Min var heller ikke gått ut på dato. Ikke gjenkjøp for meg heller! Liker dog noen av de andre småsalatene deres bedre 🙂

    1. Skuffende, da er det nok rett og slett en dårlig salat. Om de ikke forbedrer den forsvinner den nok.

  2. Dette var definitivt den tristeste ost og skinke-salaten jeg har prøvd noensinne, så er ikke bare deg. De andre i Litt Mat-serien er definitvt mye bedre enn denne. Savner salatene fra Urtehaven – de var god.

  3. Helt samme erfaring som deg. De grå skinkebitene var virkelig uappetittelige, og pastaen hadde en merkelig konsistens jeg ikke klarer å forklare.

  4. Vet du hvor det har blitt av salatene fra Mesterbakeren produsert av urtehaven som tidligere ble solgt på rema og Coop? Beste ferdigsalatene som har blitt laget men ingen butikker har de lenger. Bama-salatene er helt grusomme og triste greier i forhold

    1. Hmm, nei. Veldig lenge siden jeg har kjøpt ferdigsalat, så visste ikke at de var borte. Dumt da, de var jo veldig gode.

  5. Hei!
    Pastarørene med rar konsistens i «Litt Mat pastasalat med skinke», har blitt byttet med pastaskruer! Retten fremstår nå som mye saftigere og enklere å spise. Vil absolutt anbefale deg å prøve igjen! Liker også veldig godt de andre Litt Mat salatene og ikke minst Smoothie Bowlene:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.