Dagligvarebloggen

Småsulten Maisnøtter

Selv om det nå begynner å komme litt mainyheter i butikkene, må jeg tipse om et produkt til fra Februar. Dere har sikkert sett posene. Maisnøtter, -siste tilskudd i Småsultenserien.

Antar at mange har prøvd dem allerede, men skriver om dem uansett. Synes det er et produkt som skiller seg litt ut, jeg hadde i alle fall aldri smakt noe tilsvarende tidligere.

Dette er faktisk harde mais. Mais med nøttelignende, dog porøs konsistens. Ikke noe annet. Navnet er dermed svært treffende.

De er ordentlig salte og minner egentlig veldig om snacks, samtidig får jeg litt riskakefølelse når jeg spiser dem. Dere skjønner hva jeg mener? Når man spiser noe som et substitutt for noe annet, bare fordi man tror det er hakket bedre. Eller det gir litt bedre samvittighet. Samtidig blir man ikke helt tilfredsstilt og har fortsatt lyst på litt ordentlig snacks, men slår seg til ro med substituttet fordi det er godkjent i flere situasjoner. Jeg ville f.eks aldri satt meg til med en pose potetgull på jobb. -Hjelp, hvordan ville tastaturet mitt sett ut da? Men disse har jeg spist flere ganger. Ved en anledning kom en kollega inn og sa det luktet popcorn på kontoret, og det kan jeg forstå litt. De har et slags popcornpreg over seg. Ganske naturlig egentlig. De minner også litt om annen maissnacks. Men igjen, de er liksom ikke ordentlig snacks, så de er lov å spise når man trenger et lite energipåfyll sånn utpå dagen. Eller når man craver etter noe å knaske på utpå kvelden en hverdag. Eller når man holder på med vårens n’te dugnad.

Jeg er veldig glad i posen med nøtter og tørket frukt i Småsultenserien. Den med orange farge der denne  er gul, vet dere. Denne her med maisnøtter er imidlertid mye billigere. Mener faktisk den bare koster 14 kroner, og det synes jeg ikke er så ille.

Som dere skjønner har det blitt en del gjenkjøp så jeg håper posen har kommet for å bli. Synes det er en tidsriktig og relevant nyhet. Om jeg legger godviljen til minner maisene om både sirkus, tivoli og kino, og de har litt av potetgulleffekten når posen først er åpnet. Man må ta en til, og en til, helt til det er tomt. Bare å prøve. 🙂

Gjenkjøp: Ja

 

10 Responses to Småsulten Maisnøtter

  • Slike spiste jeg i store mengder da jeg bodde i Texas for snart femten år siden. Elsket dem! Gikk et par poser i uka, favoritten var den med bbq-smak! Så gøy at noe liknende er kommet til Norge 😀

  • Jeg spiste denne på jobben… I åpent landskap.. ☺️ Måtte raskt pakke den bort da flere og flere kom bort og lurte på hva den lukten var. Luktet veldig!! Smakte ok, men resten har ligger i jobbvesken nå i et par uker helt glemt, så er ikke så gode at jeg måttet spise opp resten.

    • Ha ha, ja de bråker litt. Så skjønner at folk kom bort i åpent landskap ja. 😀

  • Disse er veldig gode, og supert med litt påfyll for studenten som ikke kan spise nøtter! Håper vi får flere smaker her. Men du? Hva skjedde med popcornet i samme serien? Finner ikke noe sted lengre 🙁

  • Greie nok i og for se disse, men irriterende i nøtteblandinger. Denne skiller seg for mye ut i smak, og ikke minst i konsistens, man forebereder seg på å tygge en nøtt og så er det bare noe lett skallaktig…

    • Skjønner hva du mener, men om man er innstilt på noe annet synes jeg de er gode. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.