Tinemelk med kaffe og kakao

Da var det hverdag og på høy tid å poste noen innlegg igjen. Det var ikke helt planlagt å ta så lang påskeferie fra bloggen, det bare ble sånn. Alltid godt med litt fri.🙂
Men selv om det har blitt ei ukes skrivepause har jeg så klart smakt en og annen nyhet. Og blant dem er en av de to nye melkesortene med smak fra Tine; Melk med kaffe og kakao.

Som dere vet er jeg ikke så glad i sjokolademelk. Jeg er heller ingen kløpper til å drikke iskaffe, men synes det er OK en gang imellom. Jeg var derfor ganske spent på om jeg kom til å like denne eller ikke. Utgangspunktet var jo ikke det aller beste.

hjemmesiden sin beskriver Tine dette som en frisk og lettdrikkelig melk med lavt fettinnhold, uten tilsatt sukker. Den har bare et naturlig innhold av sukker fra selve melken. I tillegg er den laktoseredusert og tilsatt vitamin D. Hørtes jo bra ut.

Det duftet mest melk og litt kaffe da jeg snuste ned i kartongen. Innslaget av kakao kjente jeg foreløpig ikke noe til, men antok at det ville merkes så fort jeg tok en slurk.
Så fylte jeg opp glasset og smakte forsiktig. Og har du sett – her ble jeg faktisk positivt overrasket. Konsistensen var tynn og fin som hos vanlig melk, ikke tykk som Biola eller drikkeyoghurt om noen skulle tro det. Bra.

Synes ordet frisk virker litt malplassert i beskrivelsen av kakao og kaffe, men mangler et mer dekkende uttrykk. For smaken, eller i alle fall inntrykket var ganske friskt. Det smakte kald melk og det smakte iskaffe. Men ikke sånn alt for søt iskaffe, – selv om det var en slags undersmak av kakao tilstede. Jeg synes egentlig den minnet om den orange iskaffen fra Tine, men siden denne her ikke kjentes like søt var det ikke en smak som ga dårlig samvittighet eller følelsen av å skeie ut. Om dere skjønner hva jeg mener. Men selv om den ikke var så søt var det noe mildt sammen med det friske. Kanskje det kom fra den mindre tydelige kakaoen? Melken smakte i alle fall hverken for strengt eller for voksent selv om man kjenner mye mer kaffe enn kakao.
Medsmakeren min syntes den var kjempegod. 🙂
Hun drikker mye mer både iskaffe og vanlig kaffe enn meg, så jeg tenker at uttalelsene hennes i dette tilfellet kanskje bør vektlegges mer enn mine.

Som jeg har skrevet før setter jeg pris på stadig flere valgmuligheter til oss forbrukere og synes således dette var et spennende produkt. Siden jeg er mest glad i vanlig melk kommer jeg nok ikke til å kjøpe kartongen fast framover, men kan godt handle den inn f.eks når jeg får gjester til lunsj.
Det blir interessant å se om det er et produkt som vil vare. Folk liker jo iskaffe så jeg har trua. 🥛☕

Gjenkjøp: Kanskje

12 thoughts on “Tinemelk med kaffe og kakao”

 1. Smakte den med bringebær. For moro skyld. Den var god, men ser personlig ikke helt et egnet bruksområde. Foretrekker syrnet melk når det skal være smak. Men skal prøve denne også. Kaffe er spennende. Dog, igjen – jeg er usikker på hvordan man tenke seg at bruksområdet skal være…

  1. Den passet bra sammen med rundstykker 🙂
   Og så bra at den med bringebær var god – tror jeg må kjøpe den til helga.

 2. Hvor er den kjøpt? Jeg sjekker hver gang jeg er i butikken, men jeg finner ikke verken denne eller Sørlandschips med sjokolade- og karamellsmak! Virker ikke som de er fan av nyheter med sjokoladesmak i Fredrikstad hvor jeg bor

  1. Å så dumt da. Trodde det var en del store matbutikker i Fredrikstad. Er det ikke? Mener de har denne både på Coop Mega, Obs og store Meny’er.
   Sørlandschipsen med sjokolade kjøpte jeg på Coop Extra, men den har de ikke lenger her i alle fall. Den kom jo bare i begrenset opplag, så mulig alt er utsolgt allerede.

 3. Interessant. Smakte noe liknende i Varna/Bulgaria i 2007 og har ventet lenge på at den kommer til Norge. Nå vet jeg hva jeg skal drikke til frokosten på søndag.

  1. Varna? Jøss, der pleier jeg jo å være hvert år. Da må jeg nok se nærmere i hyllene der. Selv pleier jeg å kjøpe slik sur og salt melk der ende. Veldig godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.