Laban ut på tur… alltid sur!!

For en festlig nyhet! Sure og gretne Laban ut på tur… alltid sur fra Nidar. Måtte trekke litt på smilebåndet når jeg så posen.

Synes det er så fantastisk når produsenter våger å bruke både humor og ordspill på nye produkter. Ta en liten sjanse og bevege seg litt ut fra det trygge, tradisjonelle og trauste. Må gi en entusiastisk tommel opp for kreativiteten hos Nidar.

I likhet med sjokoladen i innlegget under her kjøpte jeg denne på Coop Extra i går. I dag så jeg den også på Rema, så det varer nok ikke lenge før den er på plass i de fleste butikker rundt omkring.

Som dere ser er det to grupper Laban som er på tur oppi posen. Vi har rosa og gule skumseigmenn. Og vi snakker selvfølgelig om surt godteri, derav produktnavnet, så alle deltagerne var overstrødd med slik småknasende, syrlig kandering. Eller syrlig? Det er riktigere å si sur. For her smakte det virkelig ordentlig surt.

De gule var surest. Smaken var helt tydelig sitron, og jeg sytes det minnet om en ekstra sur Fox. Det kjentes litt stramt på tannoverflatene mine og inni kinnene etter at jeg hadde tygget ferdig, så sure var de. Men det roet seg heldigvis ganske fort.
Smaken var egentlig god, men for meg som for lengst har passert 40 ble det litt i overkant. Jeg klarte ikke å spise uten å trekke ansiktet ordentlig sammen. Yngstejenta mente derimot de var skikkelig gode. Eldstejenta syntes de var litt for sure akkurat når man spiste, men likte ettersmaken veldig godt.

De rosa var ikke riktig så sure. Heldigvis. Smaken på dem var typisk slik som rosa godteri kjennes, og på posen sto det at det man kjenner er bringebær. De førte heldigvis ikke til like stor grad av ansiktsgymnastikk, så jeg likte absolutt de rosa best.

Begge farger hadde en utrolig fluffy og mjuk konsistens, og de var noe tjukkere enn de vanlige seigmennene av gele. De minnet om en slags overstrødd, seig marsmallow, så akkurat på det området var de helt perfekte. Lurer på om disse hadde vært gode i en søt variant også? Litt sånn som de der grillkokkene Laban hadde i 2012. Noen som husker dem? Skulle ønske de snart gjorde comeback.

Synes Laban ut på tur var en artig nyhet, med glad og frisk emballasje. -Altså om man ser bort i fra ansiktsuttrykkene på de gretne figurene som faktisk har dannet Laban Surforening i protest mot at de må ut på tur. Så komisk. De er definitivt ikke glade. Jeg gjetter forøvrig at jeg ikke er den eneste forelderen som lett kjenner igjen dette jeg-vil-ikke-på-tur-fenomenet. Sommer som vinter. Og dere som leser dette og ikke har barn enda; bare vent.  🙂

Om smaken bare hadde vært bitte litt mindre sur hadde jeg uten tvil sagt ja til gjenkjøp. Nå er jeg dessverre litt usikker, men vil ikke avskrive dem helt. Konsistensen var jo rimelig overbevisende. Og om man liker surt godteri er det bare å løpe og kjøpe. (Teksten på baksiden av posen er forresten ganske underholdende så dere som kjøper må ta dere tid til å lese litt der.)

Gjenkjøp: Kanskje

 

8 thoughts on “Laban ut på tur… alltid sur!!”

  1. Haha, for en kul pose! 😆 Må definitivt smakes, jeg elsker fortsatt surt godis selv om jeg nærmer meg «førr» med stormskritt. Iiiik

  2. Min venninne og hennes mann ble også veldig begeistret for dette sure godteriet. De sier at nå er de helt avhengige av at jeg (og du da selvsagt) følger med når det kommer til nyheter fordi de har flyttet et stykke unna supermarkedene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.