Krydderhagen Paprika & Persille fra Sørlandschips

Etter at jeg ikke lot meg imponere av sjokoladechipsen fra Sørlandschips tidlig i vinter, var det moro å se at det dukket opp noen nye og unormalt lekre poser fra dem til hovedslippet i februar. Den lille serien heter Krydderhagen og ut i fra det jeg har sett finnes det tre ulike smaksvarianter. Jeg gjetter at serien er kjedespesifikk for Coop, for jeg har ikke sett posene andre steder. Denne har har jeg i alle fall kjøpt på Coop Extra og den har smak av Paprika & Persille.

Paprika er et trygt valg for meg. Har alltid likt den smaken på potetgull og å kombinere den med persille virket som en god idé.

Det luktet litt ubestemmelig fra posen da jeg åpnet. Hadde håpet på en tydeligere inntrykk, men fraværet av krydderduft behøvde jo ikke ha noe å si for smaken. Bare en måte å finne ut det på. Vi tømte innholdet over i skåla og gomlet i vei.

 Tja, her var det litt vanskelig å bli enig med seg selv. Jeg var ikke overstrømmende begeistret for duften jeg kjente rett før flaket forsvant i munnen. Dere vet det lille inntrykket nesen rekker å danne seg rett før man begynner å spise. Det luktet litt tamt og litt gammelt, slik som bøkene med gulnede sider som står i hylla på hytta, men igjen; det er ikke alltid samsvar mellom duft og smak. Og selve paprikasmaken her var faktisk grei. Litt veik i starten, men så ble jeg liksom vant til den. Etter å ha spist en neve flak fylte smaken opp munnen ganske bra, og ettersmaken var også okay. Det kjentes som knasende paprikachips med litt ekstra krydder, og på noen av flakene var det tydelig at akkurat urten persille var brukt. Veldig bra. Fint at smaker er identifiserbare og ikke bare drukner i alle andre inntrykk. Mente jeg kjente litt løk også, og en titt på innholdsdeklarasjonen bak på posen bekreftet antagelsen min. Jeg fant faktisk ikke posen på hjemmesiden til Sørlandschips, noe jeg syntes var litt underlig. Kanskje de ikke har hatt tid til å legge ut serien enda? Jeg var i alle fall ikke i stand til å spore den opp. -Men det kan godt hende jeg bare er skikkelig dårlig til å lete.

Dette er chips som duger for meg. De manglet den siste ekstra lille punchen som kanskje kunne kommet i kombinasjon med chili eller mer løk, men på et vis var det behagelig at flakene overhodet ikke kjentes sterke. Eldstejenta var superfornøyd med det. Vi hadde ikke dipp til, men jeg gjetter at den gamle oniondippen fra Maarud hadde passet ypperlig her. Den passet jo perfekt til all slags paprikachips. Synes det er så utrolig synd at den forsvant. Den er virkelig dypt savnet. Skulle så ønske den kom tilbake, om så bare som en limited edition i sommerhalvåret. Den passet jo også så vanvittig bra som dressing/saus/tilbehør til grillmat. Ja ja, bare å drømme.

Tilbake til Sørlandschipsen med den innbydende emballasjen. Det kan godt hende jeg kjøper den igjen. Smaken var absolutt duganes. Og som sagt, pluss for delikat innpakning med noe annet enn chipsflakene med armer og bein. Tenker også å prøve en av de andre smakene i serien, den med salt. Noen som kan gå god for den?

Gjenkjøp: Kan hende

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.