Japp Smakfull Peanøtt Karamell fra Freia

Jada – der var den! Japp Smakfull Peanøtt Karamell fra Freia. Helt siden jeg oppdaget at Marabou kom med en tilsvarende plate i Sverige for noen uker siden, har jeg gått og småventet og håpet at Freia ville lansere denne drømmen av en sjokolade nå til maislippet. Og i dag fant jeg den på Coop. Yes! Eller rettere sagt, jeg fant en uåpnet Freiakartong på gulvet foran godtehylla og spurte om en ansatt kunne åpne den så jeg fikk sett hva som var oppi og evt. kunne kjøpe hvis det var noe spennende. Så takk til den hjelpsomme mannen på Coop. 🙂

Denne kraftpluggen av en sjokoladeplate er på hele 276 gram. Som dere ser er den ganske tjukk, men allikevel ikke så massiv som de andre Smakfullplatene til Freia. Og bra er det. Både Helnøttplata og Oreoplata blir litt for voldsomme for meg. Men denne her – den var innafor. (Innlegg om Smakfull Toffee Helnøtt her.)

Som vi forstår ut fra navnet er dette rett og slett en kombinasjon av veldig mye godt. Vi snakker virkelig layers of joy. Under melkesjokoladen får vi først et lag helt fantastisk mjuk og flytende karamell. Her ligger også en og annen peanøtt og vaker. Så følger et slags kremet fyll med spredte småbiter av riskrisp, og nederst avsluttes det hele med sjokolade igjen. Jeg hadde trodd det kremete fyllet under karamellen skulle være mer lik sjokomarengsen som er i vanlig Japp, men dette her kjentes glattere og en anelse mer flytende i konsistensen. Det tenderte litt mot melkekrem. Det var likefullt godt, og selv om hele kombinasjonen var nokså mektig, kjentes ikke sjokoladen kvalmende. OK, den var riktignok så søt at jeg nesten kunne kjenne kariesen krisle i jekslene, men med litt å drikke mellom rutene ga den en ganske så behagelig munnfølelse.

Dette er en plate jeg tror mange skal slite med å motstå. Jeg er egentlig en potetgullperson, ikke så mye sjokoladespiser, allikevel har jeg trua her. Uten tvil. Tenker kanskje emballasjen er litt vel lik den vanlige storplaten med Japp som Freia har, og at noen ufrivillig kan komme til å kjøpe med seg feil, men det gjenstår å se. Skjønner at Freia vil holde på det standardiserte designet de har brukt på emballasjen sin de siste årene, så da er kanskje dette med mulighet for feilkjøp av folk i farta en kalkulert risk de bare har tatt. (Innlegg om vanlig storplaten med Japp her. )

Oppsummert vil jeg kalle det for en lett kombinasjon av Snickers og Japp, og siden jeg ikke var den eneste i huset som ble begeistret blir det garantert gjenkjøp.

(Og for dere som nå skal ut og lete kan jeg opplyse om at jeg kjøpte den på Coop Extra til den stive prisen av 54, 90 kroner.)

Gjenkjøp: Ja

 

22 thoughts on “Japp Smakfull Peanøtt Karamell fra Freia”

 1. Åå, gleder meg til å teste denne! Elsker sånne nyheter som plutselig dukker opp i butikken uten at jeg har hørt om dem på forhånd 🙂

 2. Ååååh, den hørtes heeeelt fantastisk ut! 🙂 Tennene mine løper i vann! Må kjøpes til helga! Men fy, for en pris!

 3. Skulle ønske alle disse nye sjokoladene kom i mindre størrelser. Har lyst til å prøve, men jeg trenger jo ikke så svære plater bare til meg selv…

 4. Skeptisk. Meget skeptisk. Synes dette ser litt lite Japp ut. Om det er melkefyll så styrer jeg unna. Men lar meg nok friste til slutt. Er vel ganske sunn og kalorifattig, denne. 😛

   1. Ja, den var ganske god. Men hadde foretrukket at det var litt mer sjokoladesmak i bunnen. For øvrig koste denne plata 59 kroner på Meny. Blir nok ikke gjenkjøp, men det var ikke så verst… Prisen er jo bare hysterisk. Kan jo få nesten 6 plater Ritter Sport på nettet for samme pris…

    1. Ja det var litt av en pris. Får satse på at den kommer på kampanjer innimellom. -Så kan man hamstre litt 🙂

 5. Det har kommet nye laban seigmenn og. Skumseigmenn slik som i jule og påskepakkene, bare at de er sure 🙂 var utrolig gode!

 6. Denne må definitivt testes – tenker den blir med meg og mannen på fjelltur i helga. Ekstra godt ute, og så får vi delt den. Kjøper jeg den nå med det samme spiser jeg sannsynligvis hele giganten selv! Håper den kommer i mindre versjon etter hvert …enkelte klarer ikke å ha åpnet sjokkis i skapet … 😳 😉

 7. Kjøpte en tilsvarende fra milka sist uke på reise for å sammenligne denne med freia sin. Men da de var helt likt på smak, utseende og innhold så var ikke freia sin så spesiell når prisen er så og si dobbel men utrolig god

 8. Dette er den beste sjokoladen EVER!! Nam <3 <3 😀 Kommer til å klandre den for mine neste kilo 😀

 9. Elsker bloggen din!
  Liker å vite om alle matnyhetene, men er vanskelig å få oversikt, spesielt siden jeg stort sett går på Rema 1000 og handler.
  Men det er her jeg går for å få oversikt, så stå på videre!!!

  1. Takk for det, så hyggelig å høre. 🙂
   Og ja det er ganske vanskelig å få oversikt. Jeg har heller ikke sjans til å få med meg alt lengre, men er i alle fall en del rundt i de ulike kjedene og titter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.