Smaksrik Base til chili con carne fra Toro

På søndag prøvde vi en Base til fra den nye serien til Toro. Jeg hadde jo bestemt meg for å prøve flere enn bare en, og valgte denne gangen Chili Con Carne.

Som dere kanskje skjønte ble jeg veldig imponert over fløtesausbasen vi smakte for noen uker siden (her). Jeg håpet derfor at også denne skulle fremkalle store mengder glede, glød og begeistring.

Det første jeg merket meg var at denne basen skulle tilsettes ganske mye forskjellig. Der fløtesausbasen kun trengte en fløteskvett, krevde denne både kjøtt og grønnsaker i tillegg til væske. Greit nok. Å lage en hel middagsrett er så klart mye mer omfattende enn å bare vispe sammen en saus. Allikevel var det et eller annet som strittet litt i mot. For meg skal Toro være så enkelt, så enkelt. Helst bare “tilsett vann”, ellers kan jeg nesten like gjerne lage alt fra bunnen. Jeg bestemte meg allikevel for å ha en open mind.

Jeg skal ikke påstå at det var vanskelig å lage maten her. Oppskriften på pakken var grei å følge og ikke tok det spesielt lang tid heller. Etter ca 20 minutter var maten klar.

Smaken var helt klassisk chili con carne. Fyldig, typisk norsk tex-mex-rett som rev litt i munnen. Man skal jo kjenne chili og det skal prikke litt i leppa, og det gjorde det absolutt her.
For yngstejenta ble den for sterk. Eldstejenta blandet inn masse rømme, og da syntes hun det smakte som en grei “tacogryterett”. Jeg måtte også bruke en del rømme, noe jeg var forberedt på siden jeg ikke er så flink til å nyte krydret mat. Det som som egentlig overrasket meg litt var graden av salt. Hadde ikke trodd jeg skulle kjenne det så godt sammen med chilien og tomatsmaken.

Tja, jo, dette var en helt grei base det. Middagen var rask å lage selv om man skulle tilsette mer enn vann, og smaken ble selvfølgelig okay. Men jeg kan ikke påstå at jeg ble sittende og virkelig kose meg med måltidet. Det er imidlertid ikke basens skyld, det skyldes mer at chili ikke er min hovedingrediens i mat. Mulig det er litt urettferdig å si nei til gjenkjøp siden det ikke var noe galt her, men jeg kommer ikke til å velge denne igjen. Den ble litt for kvass. Men for all del; dere som liker at det river og freser litt kan veldig gjerne prøve. (Husk at jeg er si skikkelig krydderpingle.) 😂

Gjenkjøp: Nei

8 thoughts on “Smaksrik Base til chili con carne fra Toro”

  1. Hahaha, jeg er så krydderpingle selv 😆

    Kan ikke ha salsa og alt det til taco – takke meg til rømme, hi hi. Så chili con carne blir litt for on the wild side for denne dama, men de andre basene er veldig gode 😀

  2. Vi testet fiskesuppe basen i helgen og syntes den var veldig god. Lager suppe ofte fra bunn og det tar strengt tatt ikke så mye mere tid.. men den var god nok til at vi sikkert lager denne på nytt snart.

  3. Jeg har prøvd denne basen selv, og syntes den ikke var veldig sterk (mulig det er fordi jeg er blitt mer vant til sterk mat). Jeg har allerede gått for en gjenkjøp, denne likte jeg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.