Olivio Havsalt fra Maarud

Nye Olivio fra Maarud må jo ha den lekreste emballasjen av alle nyhetene til dette slippet. Potetgull i feriepose, det kan jeg like. I all denne snøen skulle jeg virkelig ønske jeg bare kunne åpne vinduet til hvite hus på en gresk øy. Kan ikke fatte at vi snart er midt i mars og at det fortsatt laver ned. Argh. Jeg liker vinter og snø jeg altså, men nå er det jammen meg nok.

Egentlig hadde jeg tenkt å smake Olivio med en gang det kom i butikken, men så ble det bare ikke sånn. Til gjengjeld har vi klart å knerte to poser nå i helgen. Og jeg spiste mest. Det smakte nemlig skikkelig godt.

Det er vel ingen ikke akkurat noe innovasjon Maarud har kommet med. Vi snakker bare nok en variant av knasende, salte flak stekt i olje. Men siden dette for øyeblikket er typen potetgull jeg velger oftest, var det så absolutt en velkommen nyhet.

Da jeg hadde tatt første munnfull begynte jeg umiddelbart og ganske ubevisst å sammenligne med Sørlandschips og Totenflak med salt. Sistnevnte synes jeg jo er knakande godt, og jeg spiser det relativt ofte. Altfor ofte når jeg tenker etter. Ouch. Olivio vil jeg påstå er noe av samme greia, selv om det står bakpå posen at det er et nytt chipskonsept basert på olivenolje. Snacksopplevelsen var i alle fall ganske lik og kjent for meg. Flakene her hadde en mer gulgyllen farge enn dem jeg sammenlignet med, og smaken var kanskje litt mer oljete. Og så kjente jeg veldig bra med salt. Nam. Skikkelig syndig snacks. Salt, fett og godt. Ja ja, man kan ikke alltid tenke sunnhet og ernæring. Dessuten er vel ikke olivenolje den verste oljen å spise, er den vel?

Vi hadde ikke dipp i helgen, og jeg syntes flakene klarte seg helt fint alene. Jeg kan imidlertid tenke meg at de smaker knallgodt sammen med både tortilla- og holidaydipp. Vi får prøve det en annen gang. For som dere skjønner blir det gjenkjøp. Massevis av gjenkjøp.

Posen inneholder 150 gram, noe som helt sikkert er en fornuftig mengde. Jeg kunne likevel gladelig kjøpt en slik i familiestørrelse om det hadde eksistert. På 300 gram. Til bare meg selv. Men en så stor pose hadde vel fort kosta skjorta. 😛
Tror fort dette kan seile opp som en ny favoritt på Consumings potetgullskala. Det gjorde heller ikke noe at begge jentene mine også syntes det var supergodt. Her i huset liker vi jo å ha snop og snacks i skåler slik at alle kan dele.
Har sett at det finnes en med Olivio med paprika også, men den har jeg ikke smakt enda. Noen som vet om den er god?

Forresten. Før jeg avslutter må jeg kommentere en vesentlig detalj, nemlig navnet. Jeg antar at Olivio er valgt siden konseptet er basert på olivenolje, men det har åpenbart skapt litt forvirring. Ser av diverse kommentarer både direkte til meg og rundt om i ulike fora at ganske mange forveksler Olivio med Delivio. En tidligere snacksvariant fra Kims. Flere virker å tro at den gamle posen nå er tilbake, men at den ikke smaker og kjennes slik den gjorde før. Men folkens, Olivio er nytt potetgull fra Maarud, den andre var fra Kims. Det var heller ikke samme type potetgull. Delivio var mer som «vanlig», potetgull og hadde ganske tynne, mer skjøre flak. Men det var godt det også altså.
Kanskje navnene er litt for like? Ikke vet jeg, men da er det i alle fall presisert i tilfelle noen forsatt skulle lure.

Gjenkjøp: Mange

5 thoughts on “Olivio Havsalt fra Maarud”

 1. Hehe, jeg elsker at du er like glad i pottis som meg. 😀 Jeg smakte den med paprika i helgen, den var god den også. Må kjøpe den med havsalt en gang også. Og olivenolje er sunn olje vettu, så dette pottiset er nesten litt sunt. Men bare nesten. :p Liker at det kommer flere mindre poser jeg også, man spiser jo til det er tomt uansett og med mindre poser kan man heller kjøpe to ulike poser til helga enn en diger 300 grams.
  Jeg har også vært borti folk som forveksler Olivio og Delivio og er skuffet over at det ikke er det samme. Mulig navnene er for like, ja. Delivio var god, synd den ble borte. Jeg smakte bare den med salt da, den fantes visst med salt og pepper og paprika også.

  Du skulle laget et innlegg med snacks, godis og mat som har blitt borte som du savner en gang. Hint hint til produsentene, liksom. Jeg har jo skjønt at mange av dem leser den fine bloggen din. 🙂

  1. 🙂 🙂
   Ja, det hadde vært moro å skrive. Får sette det på to do-lista.
   Og bra Olivio med paprika også er god – da får det bli den neste helg.
   Ja, husker alle Delivioene og den med paprika var faktisk veldig god. Men på slutten var det bare den med salt igjen husker jeg. Omtrent samtidig mener jeg Maarud hadde posene sine med Solchips. De var også veldig gode. Utrolig så mange varianter som kommer og går.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.