Garlic Paste fra Santa Maria

Forrige lørdag fant jeg endelig tubene med krydderpaste fra Santa Maria på Coop.

Og når jeg sier endelig, så der det fordi jeg husker disse ble presentert av Santa Maria på Instagram allerede i fjor. De var i salg en periode hos Marked.no også, og jeg tenkte at okay, da kommer de nok snart butikk, men de gjorde de ikke. Og så forsvant de igjen fra Marked uten at jeg hadde bestilt. Men nå er de altså på plass, og jeg har foreløpig testet den med hvitløk.

Jeg pleier stort sett å ha fersk hvitløk i hus. Det hender imidlertid jeg glemmer å kjøpe, eller at jeg tror den jeg har liggende er OK, og så viser det seg at den er både inntørka og vissen. Dermed tenkte jeg  dette var et spennende alternativ å forsøke. I følge hjemmesiden til Santa Maria tilsvarer innholdet i tuben en hel hvitløk, og jeg skal love at duften var autentisk. Bra.

Selv om denne pasten åpenbart ikke er ment å spises bar, måtte jeg ta en liten smak. Såpass nysgjerrig var jeg. Og den smakte utvilsomt veldig mye. Den var rimelig konsentrert, ganske salt og hadde en tydelig og fyldig hvitløksmak. Og hvis noen lurer; den var ikke særlig god å spise på den måten. Smaken ble alt for intens. Ikke at det gjør noe, det er jo i matlaging den skal fungere og det gjør den. Så langt har jeg prøvd den i guacamole og som krydder på biff, og jeg ble veldig fornøyd begge ganger. Det var jo utrolig lettvint, og jeg synes egentlig smaken virket ganske fersk.

Så at Santa Maria hadde noen forslag og oppskrifter på hjemmesiden sin, og å bruke den til hvitløksbrød syntes jeg var en god idé. Det blir nok det neste jeg må prøve. Nesten pinlig at jeg ikke har tenkt på det selv.


På baksiden av tuben står det at pasten er holdbar i fire uker etter åpning. Så lenge den står i kjøleskap gjetter jeg imidlertid at den fint holder litt lengre. Så at en av dere tipset meg på Instagram om at tuben burde stå slik plassert at den kom minst mulig i kontakt med syre og luft, så ville holdbarheten være enda lengre. Takk, i disse fokus-på-holdbarhet-og-matsvinn-tider prøver jeg gjerne det. Og siden smaken var så intens trenger man veldig lite hver gang, jeg vet dermed ikke om jeg klarer å bruke opp alt på bare fire uker. Siden den virker å være så drøy håper jeg den holder litt lengre enn de fire ukene. Hvis ikke bør jo holdbarhet etter åpning var et forbedringsområde for Santa Maria. Tuben koster ikke mer enn 30 kroner, men det er allikevel trasig å måtet kaste over halvparten av innholdet.

Jeg bruker ikke så mye chili når jeg lager mat, men den med basilikum tror jeg definitivt jeg må teste. Er nysgjerrig på den. Jeg er også ganske spent på om disse tubene er kommet for å bli eller om det egentlig er overflødige produkter. Hva tenker dere?

Gjenkjøp: Ja, tror det

2 thoughts on “Garlic Paste fra Santa Maria”

  1. Så smarte tuber! Dette er sikkert kjempegodt til hvitløksbrød, ja. Jeg tåler ikke smør, så dette må testes. Så spennende ut den chilipasten og den med basilikum og. 🙂

    1. Ja absolutt. Håper bare folk finner dem og får kjøpt dem, så ikke de forsvinner igjen. Jeg leita en stund etter at jeg hørte at de skulle komme før jeg fant dem i butikken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.