Vill Mørk Melkesjokolade fra Nidar

Har dere sett at Nidar har kommet med en ny sjokoladeserie som heter Vill? En helt ny serie med flere ulike produkter, hvorav alle er mørke. Jeg synes det er så bra. Istedenfor å pøse ut nye varianter eller avarter av Stratos, Crispo eller Smash har de laget noe helt nytt. Et nytt merkenavn. Sånt liker jeg. Veldig gøy!

Jeg tenker så klart å smake alle produktene etter tur, og først ut ble denne; Vill Mørk Melkesjokolade.

Mørk sjokolade inneholder vanligvis ikke melk, så at Nidar nå lager en mørk melkesjokolade må vi da kunne kalle litt innovativt. Sjokoladen inneholder selvfølgelig masse kakao i tillegg til melken, minst 58% i følge emballasjen, og videre skal den ha 40% mindre sukker enn vanlige melkesjokolader. Høres jo veldig bra ut.

Jeg fikk meg en liten overraskelse da jeg åpnet papiret. Hadde så klart forventet å se ruter, men se her.

Lekker og delikat utforming, men hvordan deler man egentlig en slik plate?
Tenker at enten må man spise alt selv, eller improvisere litt. Siden eldstejenta så klart var interessert i å smake sammen med meg kunne jeg ikke bare gumle i meg alt selv, vi brøt derfor opp litt på kryss og tvers, og knakk av passelig store biter å spise. Og godt var det. Smaken var slettes ikke dum den altså. Først kjentes det nesten som vanlig, lys melkesjokolade i munnen, men etter hvert merket jeg så klart at sjokoladen var mørk. Den var imidlertid ikke slik sterk mørk. Eller bitter mørk. Den var mer mjuk og snill. Jeg synes smaken kjentes litt avrundet og jeg satt igjen med en litt tjukk følelse i munnen etter at jeg hadde svelget unna. Om dere forstår hva jeg mener. Inntrykket var ikke skarpt eller smalt, slik det kan kjennes etter en del andre mørke sjokoladesorter, den ga mer følelsen av konsistensen som melkesjokolade gir i munnen, med ettersmaken av mørk sjokolade. Hvis det i det hele tatt ga noen mening. Bakpå pakningen står det blant annet at smaken er fyldig og det stemmer egentlig med min opplevelse som jeg prøvde å beskrive som litt tjukk.
Eldstejenta syntes denne var ordentlig god. Jeg ble nesten litt forbauset over begeistringen hennes, vanligvis foretrekker jo barn lys sjokolade fremfor mørk. Her måtte jeg pent dele helt likt med henne. 🙂

Ren, mørk sjokolade, -med eller uten melk, er ikke det mest spennende jeg vet om å kose meg med. Selv om smaken her absolutt var godkjent. Jeg er derfor litt usikker på om det blir gjenkjøp eller ikke. Tror i ikke det skjer med det aller første. Tenker kanskje varianten med hasselnøtter er litt mer spennende i smaken, men det gjenstår så klart å se. Uansett var dette et forfriskende tilskudd i snopehylla og det skal bli ordentlig spennende å se hvordan serien blir mottatt. Krysser fingrene for suksess.

Gjenkjøp: Kanskje

11 thoughts on “Vill Mørk Melkesjokolade fra Nidar”

  1. Hadde store forventninger, men ble svært skuffet. Synes ettersmaken var dårlig. Ikke frisk, som den kan være på god mørk sjokolade. Antakelig er det for lite sukker i denne. Og så hadde jeg håpet på en mørk melkesjokolade, ikke en mørk sjokolade med melk. Synes heller ikke at verken navn eller innpakning er spesielt appellerende. Men bra at de satser på noe annet enn konkurrenten – vel, konkurrenten satser vel for så vidt ikke på noe som helst….

    1. Er enig med deg ang emballasje. Tenkte jeg skulle ta med det når jeg tester neste produkt i serien, her hadde jeg allerede skrevet så langt.
      Den var litt for dyster og stusslig ja. Men vi likte sjokoladen. 🙂

      1. Brukte sjokoladen i varm sjokolade, det var godt, med litt ekstra sukker! For øvrig var jeg innom Dropsen i dag og der så jeg at Lindt allerede hadde noe som lignet veldig på disse kulene med bringebær.

  2. Hadde vær fantastisk hvis dere hadde kunnet lage melkefri sjokolade, mange som sliter der. Veldig bra at vi som har Cøliaki kan spise sjokoladenen. Et ønske, hadde vært fantastisk hvis dere kunne laget sjokolade med rosiner og nøtter også.. Tusen takk for god sjokolade 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.